LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

31|03
2023
18:47

Νικολακόπουλος: Να προχωρήσουν οι ρυθμίσεις για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Η νέα παρέμβαση του Ανδρέα Νικολακόπουλου με επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή - Απαραίτητες οι αλλαγές για να αποκτήσει και πάλι ζωή και αισιόδοξη προοπτική η Ζαχάρω ο Καϊάφας και ευρύτερα η νότια Ηλεία επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ

Το θέμα των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου επαναφέρει με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο Ηλείος βουλευτής απευθύνεται στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα μεταφέροντάς του την αγωνία αλλά και την ανησυχία των κατοίκων της Νότιας Ηλείας καθώς δεν έχουν προχωρήσει ακόμη οι αναγκαίες ρυθμίσεις στην εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος που θα απεγκλωβίσουν έως ένα βαθμό τις δραστηριότητες στην ίδια περιοχή.

Ειδικότερα ο κ. Νικολακόπουλος στην επίκαιρη ερώτησή του επισημαίνει τα εξής :

«Παρά τις όποιες προσπάθειες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και τις διαδοχικές παρεμβάσεις για την τροποποίηση του Π.Δ. (ΦΕΚ Δ 391/03-10-2018, Δ 414/12-10-2018)  με τους αυστηρούς περιορισμούς σε μια πολύ μεγάλη γεωγραφική ακτίνα του Κυπαρισσιακού Κόλπου, διαπιστώνουμε ότι ελάχιστες είναι οι ρυθμίσεις που έγιναν έτσι ώστε να μπορέσουν περιοχές με ιδιαίτερη τουριστική σημασία και ξεχωριστή αναπτυξιακή προοπτική όπως η Ζαχάρω και ο Καϊάφας, να ξεφύγουν από τον υφιστάμενο «εγκλωβισμό» στην στασιμότητά τους.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που στερεί την δυνατότητα από τις συγκεκριμένες περιοχές, αλλά και γενικότερα τη Νότια Ηλεία, να πραγματοποιήσουν τα επόμενα βήματά τους σε ήπιας μορφής επενδυτικές πρωτοβουλίες και σε δράσεις τουριστικής ανάπτυξης και εξυπηρέτησης μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗΝ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ…

Αυτή την απογοήτευση και αγανάκτηση σας μεταφέρω και σήμερα καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις για τις επιζητούμενες ρυθμίσεις που θα επέτρεπαν την αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων, εκείνο που αντιμετωπίζουμε καθημερινώς και βλέπουμε στην ευρύτερη ζώνη της Ζαχάρως είναι η συνέχεια της  προαναφερόμενης στασιμότητας που οδηγεί στην ανασφάλεια για το μέλλον της περιοχής, στην αναστολή ουσιαστικών σχεδιασμών και στην έλλειψη αισιοδοξίας και δημιουργικότητας.

Απαιτείται έτσι να προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα με την απαραίτητη πολιτική βούληση, στο αναμενόμενο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα επιτυγχάνει σε μεγάλο βαθμό αλλαγές πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον  και στις αποφάσεις για την προστασία του, σύμφωνα και με την ειδική περιβαλλοντική μελέτη η οποία εκπονείται και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Εξετάζετε τη δυνατότητα τροποποιήσεων στο Π.Δ που αφορά την προστασία της περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου;
  2. Θα προβλεφθεί η δυνατότητα για ήπιας μορφής επενδύσεις ;»

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ