LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|07
2019
13:11

Λαμπρή η εορτή του Ιαματικού Παντελεήμονος, στον Πύργο

Εορτάστηκε με την δέουσα ιεροπρέπεια και φέτος η ετήσια μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, στον φερώνυμο και περικαλλή Ιερό Ναό του, στην πόλη του Πύργου το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου 2019.

Την παραμονή της εορτής εν μέσω πλειάδος Ιερέων και προεξάρχοντος του Αιδεσιμολογιοτάτου π. Ηλία Παπαγγελή, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος. 

Την κυρία ημέρα τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου μετ’ αρτοκλασιών και στην συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Δαμασκηνού Πετράκου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος παράλληλα ορθοτόμησε και τον Θείον Λόγον. 

Κατά το διήμερο των Θρησκευτικών εκδηλώσεων πλήθος ευλαβών και φιλέορτων Χριστιανών προσήλθε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Ιερή εικόνα και να λάβει την ευλογία καθώς επίσης και την ιαματική χάρη του εορταζομένου Αγίου Παντελεήμονος, ο οποίος συνδύασε την γνώση με την πίστη, την επιστήμη με την αρετή και την ιατρική με την φιλανθρωπία! 

Ο Άγιος Παντελεήμων ήταν πλήρης από την Χάρη του Θεού και δεν χρειαζόταν οτιδήποτε επίγειο, φθαρτό και πρόσκαιρο για να του καλύψει κάποιο κενό. Και αυτή ακριβώς η πληρότητά του, τον κατέστησε ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ώστε να μη διστάσει να ομολογήσει και διά του αίματός του, τον Χριστόν. Όταν ο άνθρωπος είναι πλήρης από τον Θεό, δεν φοβάται τίποτα και κανένα, κι ούτε μεριμνά να αποκτήσει όσο το δυνατό περισσότερες υλικές απολαύσεις, αλλά πορεύεται στη ζωή του με σταθερότητα και μονιμότητα, χωρίς να μεταβάλλεται συνεχώς, ανάλογα με τις περιστάσεις και τις συγκυρίες... 

Νέος, γεμάτος σφρίγος και παλμό, δύναμη και θάρρος, μαρτύρησε δια την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη του. Με αποφασιστικότητα διεκήρυξε και διαλάλησε την αλήθεια της πίστεώς του, σε όλους που την εποχή εκείνη ευρίσκοντο εις το βασίλειο του σκότους και του ψεύδους, της ειδωλολατρίας. Αρνήθηκε να θυσιάσει εις τα άψυχα και αναίσθητα είδωλα και παρ’ όλες τις κολακείες του Βασιλέως Μαξιμιανού έμεινε ακλόνητος και προτίμησε να θυσιασθεί και να καταστεί έτσι κληρονόμος της Ουρανίου Βασιλείας. Είλκυσε εις τον Χριστόν και την πίστιν του όσους είχαν πραγματικά πόθο και δίψα να γνωρίσουν τον αληθινόν Θεόν. 

Ο Ανάργυρος Ιατρός Παντελεήμων, είναι εκείνος ο Άγιος που με το φωτεινό παράδειγμά Του, συνδυάζει επ’ ακριβώς την έννοια του πραγματικού μεγαλείου της αγάπης στην χαρισματική διακονία του πάσχοντος συνανθρώπου! Ο Άγιος Παντελεήμων με την σταθερότητά του, την ομολογία του, το μαρτύριό του, αλλά και με την σχέση του με τον πνευματικό του Άγιο Ερμόλαο, μας διδάσκει να μένουμε και εμείς σταθεροί, ανυποχώρητοι, εδραίοι, αμετακίνητοι στην πίστη και στον αγώνα… και ότι η επιστήμη της οποίας υπήρξε άριστος κάτοχος ο Άγιος, δεν υπήρξε εμπόδιο για να είναι και άριστος εις την Πίστη του, προς τον Χριστόν. Εκείνο άλλωστε που μορφώνει τον άνθρωπο, που τον αναδεικνύει, του δίνει αξία και τον εξυψώνει, όχι μόνο σε τούτη τη ζωή, μα και στην αιωνιότητα, δεν είναι τα γράμματα, αλλά η Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και η αρετή!

Πρεσβ. Νικολάου Κατσηδήμα

pantel2

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ