IliaLive.gr
LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

08|06
2023
20:11

Τσίπρας: Κρυφή ατζέντα της ΝΔ στην Υγεία - Εγώ έδιωξα τον Κατρούγκαλο, ο Μητσοτάκης κρατάει τον Πνευματικό

Με ενισχυμένη αναλογική όποιος προοδευτικός πολίτης δεν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, αντικειμενικά ενισχύει το σχέδιο Μητσοτάκη, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι δηλώσεις Πνευματικού αποκαλύπτουν την κρυφή ατζέντα του κ. Μητσοτάκη στην Υγεία, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη.

Όταν έκανε ο κ. Κατρούγκαλος έκανε μια δήλωση που δεν ήταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων, υπενθύμισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: Ο κ. Μητσοτάκης, παρότι ο κ. Πνευματικός έκανε την απαράδεκτη δήλωση για διαλογή ασθενών στο ΕΣΥ, δεν έκανε τίποτα - τον κράτησε.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το όραμα του 2027 για την Ελλάδα ως χώρα ευημερίας, δικαιοσύνης, ισότητας και δημοκρατίας - αυτό είναι το πρόγραμμά μας, σημείωσε. Όπως είπε, στις προηγούμενες εκλογές έγινε συζήτηση για κυρίως για το χθες και δεν δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις προτάσεις μας.

«Κόμμα εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ»

Mea Cupla είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την απλή αναλογική. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας», τόνισε και συμπλήρωσε ότι η μάχη αλλαγής των συσχετισμών μπορεί να είναι δύσκολη αλλά «θα το παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

«Σε κάθε περίπτωση να πετύχουμε ένα αποτελέσμα που δεν θα αφήνει ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη την οποιαδήποτε δύναμη - Αυτό δεν είναι καλό για τη δημοκρατίας», σημείωσε.

«Πήραμε το μήνυμα, ήταν ισχυρό το μήνυμα των εκλογών και αλλάζουμε εν κινήσει», πρόσθεσε. «Θα κριθούμε όλοι στις 26 του μήνα και συλλογικά και ατομικά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Θέλουμε η αναμέτρηση αυτή να έχει ως επίκεντρο τα προγράμματα, είπε και τόνισε ότι τα δύο εναλλακτικά προγράμματα τα δύο σχέδια εξουσίας είναι αυτό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί σήμερα κόμμα εξουσίας. Θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά αποφάσισε να μετατραπεί από κόμμα εξουσίας, σε συμπληρωματικό κόμμα εξουσίας», ανεφέρε για το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά. «Αυτό στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε.

Κάθε προοδευτικός πολίτης που θα έρθει στην κάλπη, να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε.

«Ευτυχής ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Ανδρουλάκη»

«Ο κ. Ανδρουλάκης είχε μια ευκαιρία για να δούμε πώς θα συγκροτήσουμε μια προοδευτική κυβέρνηση απέναντι στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Το αρνήθηκε», εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας. Το ΠΑΣΟΚ από το 2012 αποφάσισε να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά και συμμετείχε μέχρι το 2015 στις πιο σκληρές μνημονιακές αποφάσεις. Ο κ. Ανδρουλάκης είχε ευκαιρία να βάλει τη διαχωριστική γραμμή υιοθετώντας μια πρόταση σύγκλισης για προοδευτική κυβέρνηση απέναντι στη Δεξιά. Το αρνήθηκε. Είχε μονομέτωπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης πανηγυρίζει επειδή κατάφερε να πάρει τρεις μονάδες. Εμείς δεν πανηγυρίζουμε, είμαστε βαθιά προβληματισμένοι», όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ευτυχής με τον κ. Ανδρουλάκη απέναντί του», σημείωσε. «Έχουμε μια νέα αναμέτρηση με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Απευθυνόμαστε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, αυτό που διακυβεύεται είναι την επόμενη ημέρα να υπάρχει υγιής δημοκρατία». Σημείωσε επίσης:

 1. Έλεγε ότι δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη στις πρώτες εκλογές. Τώρα άλλαξε αφήγημα, ότι και 149 να έχει ο Μητσοτάκης εμείς δεν θα συνεργαστούμε. Βοηθά τον Μητσοτάκη να βάζει εκβιαστικά διλήμματα.
 2. Θα παλέψουμε για να περάσουμε μπροστά. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα. Από εκεί και πέρα για να έχει σταθερότητα το πολιτικό σύστημα και αυτό σημαίνει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση.
 3. Κάθε προοδευτικός πολίτης που θα έρθει στην κάλπη, να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ

Η ψήφος του Ιούνη θα κρίνει πώς θα ζήσουμε τα επόμενα 4 χρόνια, υπογράμμισε.

Υπό κατάρρευση το ΕΣΥ

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε θανάτους ανθρώπους καθώς το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε:

 1. Εμείς κυβερνήσαμε με μνημόνια, σε ότι έχει να κάνει με το ΕΚΑΒ κάναμε 300 μόνιμες προσλήψεις
 2. Το 2019. αφήσαμε 84 ασθενοφόρα, σήμερα είναι 52 στην Αττική. Επί ημερών μας στην Κω, 15 διασώστες και σήμερα 8.
 3. Η ΝΔ που έδωσε 60 δις δεν προσέλαβε 700 διασώστες στο ΕΚΑΒ αλλά προσέλαβε 1000 αστυνομικούς για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τώρα τους στέλνει πίσω στα τμήματα γιατί δεν έχει τι να τους κάνει
 4. Τον Δεκέμβρη του 2019 στο ΕΣΥ υπηρετούσαν συνολικά 108.000 και τον Δεκέμβρη του 2022 ήταν 84.000 και περάσαμε μια πανδημία.
 5. Το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει αυτή τη στιγμή
 6. Οι άνθρωποι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες
 7. Η Ελλάδα έχει 35% ιδιωτικές δαπάνες για την Υγεία, ο μ.ο. στην Ευρώπη είναι 15%
 8. Για να υπάρχει χώρος για την ιδιωτική Υγεία. Αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ
 9. Ο κ. Πνευματικός από τη ΝΔ είπε ότι πρέπει να γίνεται διαλογή ασθενών. Αυτή είναι η κρυφή ατζέντα του κ. Μητσοτάκη.
 10. Όταν βγήκε ο Κατρούγκαλος και είπε κάτι που δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ τον έβγαλα από τα ψηφοδέλτια. Ο κ. Μητσοτάκης γιατί δεν κάνει το ίδιο.

Επισήμανε δε, ότι οι δηλώσεις Πνευματικού αποκαλύπτουν την κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη στην Υγεία.

«Τον Δεκέμβρη του 2019 στο ΕΣΥ υπηρετούσαν 108.000. Τον Δεκέμβριο του 2022 υπηρετούν 84.000 και περάσαμε μια πανδημία», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη απάντησε ότι αυτό που κάνει ο κ. Μητσοτάκης στην Ροδόπη είναι δηλωτικό της έπαρσής του και παίζει επικίνδυνα παιχνίδια για τη χώρα. Όταν ήμουν Πρωθυπουργός οδήγησα τον Ερντογάν να πει ότι η μειονότητα είναι μουσουλμανική, υπενθύμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα κάνουμε «ταμείο» στις 26 μήνα και θα πάρουμε τις συλλογικές αποφάσεις», είπε, συμπληρώνοντας ότι στην Αριστερά δεν λαμβάνουμε αποφάσεις εν θερμώ.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα:

 
Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Βασίλης Γιαννόπουλος

Μητρόπουλος Νώντας