LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|11
2018
08:30

Ανδραβίδα: Ξεσηκώθηκαν οι μαθητές του γυμνασίου - Δύο μήνες χωρίς καθηγητές

Οι μαθητές κλήθηκαν να δηλώσουν συμμετοχή σε μαθηματικό διαγωνισμό, χωρίς να υπάρχει καθηγητής μαθηματικών

Του Γιάννη Σπυρούνη

Με τον πλέον κόσμιο τρόπο και επιλέγοντας τη λύση της αποχής και όχι της κατάληψης, οι μαθητές του γυμνασίου Ανδραβίδας, διαμαρτύρονται για την έλλειψη τεσσάρων καθηγητών από το σχολείο. Εξ αυτών ο ένας είναι καθηγητής μαθηματικών και μόλις χθες οι μαθητές κλήθηκαν να συμμετάσχουν εφόσον το επιθυμούν σε μαθηματικό διαγωνισμό, χωρίς να έχουν κάνει ούτε μία ώρα μαθήματος φέτος.

Απο τις 11 Σεπτεμβρίου οι μαθητές αλλά και οι υπόλοιποι καθηγητές του σχολείου, περιμένουν να καλυφθούν τα κενά. Κάθε χρόνο μπορεί να υπάρξουν κενά, όμως φέτος το πρόβλημα είναι οξυμένο με τέσσερις ειδικότητες να μην έχουν καλυφθεί. Ειδικότερα, στο γυμνάσιο Ανδραβίδας υπάρχουν κενά σε καθηγητές Μαθηματικών, Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, Εικαστικών και Γερμανικής γλώσσας. Οι γονείς που όπως και οι καθηγητές βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών, έχουν προβεί σε παραστάσεις στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και επιστολές στο υπουργείο, όμως λύση δεν έχει δοθεί, καθώς αναμένεται ο νέος κύκλος προσλήψεων αναπληρωτών καθηγητών.

Χθες το πρωί οι μαθητές ξεκίνησαν αποχή από τα μαθήματα, αλλά όχι κατάληψη όπως επισήμαναν. Στο πλευρό τους βρέθηκε η δημοτική αρχή, οι γονείς και οι καθηγητές, και δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αν τις επόμενες ημέρες όπως τους έχουν υποσχεθεί θα καλυφθούν τα κενά.

gymnasio andravidas7

“Οι μαθητές του γυμνασίου Ανδραβίδας με τη συμπαράσταση και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και του συλλόγου διδασκόντων κάνουν αποχή απο τα μαθήματά τους, γιατί απο την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν ελλείψεις σε καθηγητές που δεν έχουν έλθει. Πρόκειται για μαθηματικό, για καθηγητή καλλιτεχνικών, καθηγητή γερμανικής και καθηγητή κοινωνικής πολιτικής αγωγής” δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος που στήριξε την κινητοποίηση των παιδιών.  “Προσωπικά επικοινώνησα με το διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας ο οποίος μου είπε ότι αυτή τη στιγμή αδυνατεί να κάνει διορισμούς. Ευελπιστεί ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα το θέμα θα έχει λυθεί, γιατί θα ακολουθήσει νέο κύμα διορισμών αναπληρωτών καθηγητών. Βέβαια έχει περάσει πάρα πολύς χρόνος από τις 11 Σεπτέμβρη που άνοιξαν τα σχολεία, σχεδόν δύο μήνες και δεν έχουν έρθει οι ειδικότητες αυτές εκ των οποίων η ειδικότητα του μαθηματικού, χωρίς να υποβαθμίζουμε τις άλλες φυσικά είναι πάρα πολύ σημαντική για τα παιδιά. Απο την πλευρά του δήμου σε συνεννόηση με το δήμαρχο θα κάνουμε διαβήματα και προς τον περιφερειακό διευθυντή στην Πάτρα κ. Γιαννόπουλο και προς το υπουργείο Παιδείας θα κάνουμε επαφές και θα στείλουμε επιστολή, για να λυθεί το θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα”.

gymnasio andravidas5

Η πρόεδρος συλλόγου γονέων κηδεμόνων γυμνασίου Ανδραβίδας, Φωτεινή Βαρβαρέσου, σε δηλώσεις της τόνισε πως το πρόβλημα υφίσταται απο την αρχή της χρονιάς. “Έχουμε ειδικότητες όπως η πολύ σημαντική των μαθηματικών, εικαστικών, κοινωνικής και πολιτικής αγωγής και της γερμανικής γλώσσας. Των μαθηματικών είναι βασική, είναι πολλές οι χαμένες ώρες που δεν ξέρουμε αν θα καλυφθούν. Ζητάμε να καλυφθούν οι θέσεις, έχουμε κάνει κινήσεις ως σύλλογος που δεν έχουν αποδώσει. Απο τη Δευτεροβάθμια πήραμε μόνο υποσχέσεις, έχουμε στείλει επιστολές στον κ. Κατσιφάρα και τον υπουργό παιδείας. Δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Είναι θέμα κεντρικής εξουσίας όταν θα πάρει αναπληρωτές θα τοποθετηθούν και στο σχολείο μας. Αυτό μας είπαν. Τα παιδιά έχουν ξεσηκωθεί, εμείς ως γονείς είμαστε μαζί με τα παιδιά μας αφού βλέπουμε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Να κάνουν φροντιστήρια; Αυτός είναι ο ρόλος του σχολείου; Αυτή είναι η δωρεάν παιδεία που δίνουν στα παιδιά μας;” αναρωτήθηκε.

gymnasio andravidas1

Γονέας μαθητή της Α’ Γυμνασίου ο Αλέξης Αγραπίδης, επισήμανε πως “…εδώ και δύο μήνες δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες καθηγητών στο σχολείο. Ο Γυμνασιάρχης  και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ενημέρωσαν τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα παιδιά πήραν την πρωτοβουλία να κάνει αποχή απο τα μαθήματά τους, ώστε η τοπική κοινωνία και οι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιηθούν και να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα. Ως γονείς είμαστε μαζί με τα παιδιά, θα τα στηρίξουμε μέσα σε πλαίσιο πολιτισμένο και πως έκαναν αυτό που έπρεπε και θα πρέπει να επιστρέψουν στις τάξεις τους και να βρούν οι υπεύθυνοι τις λύσεις”.

gymnasio andravidas2

Ο καθηγητής και αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Αντώνης Ανδριανίδης δήλωσε πως “… το ΔΣ της ΕΛΜΕ έχει εκδώσει ανακοίνωση όππου αναφέρονται 40 κενά σε όλες τις βαθμίδες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τέσσερις λείπουν μόνο από το γυμνάσιο Ανδραβίδας.  Όπως καταλαβαίνεται αυτό δημιουργεί προβλήματα στα παιδιά που ζητούν να κάνουν μάθημα, ενώ δημιουργεί πρόβλημα και σε εμάς. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τα παιδιά περισσότερες ώρες. Η νότα αισιοδοξίας πως επικρατεί κανονικότητα στα σχολεία έχει καταρριφθεί. εμείς βιώνουμε τις ελλείψεις. είμαστε δίπλα στα παιδιά που έχουν δίκιο. Όλα τα κενά είναι σημαντικά. Οι γονείς στέλνουν τα παιδιά στα φροντιστήρια για να καλύπτουν τα κενά”.

gymnasio andravidas6

Ο διευθυντής του σχολείου, Θεόδωρος Λαμπρόπουλος, επισήμανε πως τα κενά έχουν δηλωθεί από την πρώτη ημέρα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και υπάρχει αναμονή για τις νέες προσλήψεις. “Δεν έχει ευθύνη η Δευτεροβάθμια, όσους καθηγητές θα της στείλουν θα τους τοποθετήσουν στα σχολεία. Χάρη στη φιλοτιμία των καθηγητών κρατάμε περισσότερο τα παιδιά κάνοντας επαναλήψεις, περιμένοντας να προσλάβει το υπουργείο καθηγητές. Οι γονείς πιέζουν και με το δίκιο τους, με έγγραφα και παραστάσεις, για να βρουν το δίκιο τους” σχολίασε.

Τι λένε οι μαθητές

gymnasio andravidas4

Ο πρόεδρος του 15μελούς του σχολείου Γιώργος Φραγκοπανάγος, αναφέρθηκε στην απόφαση των μαθητών να κάνουν αποχή και όχι κατάληψη. “Θα χάναμε πάρα πολλές διδακτικές ώρες και δεν είναι καλό επειδή έχουμε χάσει ήδη πάρα πολλές. Και δεν αναπληρώνονται. Μας είπε σήμερα ο διευθυντής αν θέλουμε να πάρουμε μέρος σε μαθηματικό διαγωνισμό, αλλά πως να γίνει αυτό χωρίς καθηγητή μαθηματικών. Αν δεν υπάρξει λύση θα μιλήσουμε με το σύλλογο γονέων να βοηθήσει στο θέμα μας. Μας λένε εδώ και καιρό ότι θα έρθουν καθηγητές. Είδαμε ότι δεν γίνεται τίποτα και ξεκινήσαμε την αποχή” σχολίασε.

Επίσης τρεις μαθήτριες του σχολείου αναφέρθηκαν στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο δίμηνο.

gymnasio andravidas3

Μαρία Δρακοπούλου: "Κάνουμε διαμαρτυρία αποχή γιατί μας λείπουν τέσσερις καθηγητές και έχουν περάσει δύο μήνες απο την αρχή της χρονιάς και έχουμε μείνει στην ελπίδα ότι θα έρθουν. για αυτό και δεν κάνουμε κατάληψη για να μην χάσουμε και άλλες διδακτικές ώρες".

Σπυριδούλα Χρέπα: "Τα μαθηματικά είναι ένα πολύ βασικό μάθημε και κάποια παιδια΄που δεν κάνουν φροντιστήριο δεν μπορούν να αποδώσουν και να γράψουν στις εξετάσεις. επίσης όλα τα παιδιά θα έχουν ελλείψεις στις επόμενες τάξεις. Κάτι πρέπει να γίνει και προχωρήσαμε σε αποχή, δεν θέλουμε να κλείσουμε  ένα δημόσιο χώρο. Μέχρι αύριο πρέπει να δηλώσουμε για να συμμετάσχουμε σε μαθηματικό διαγωνισμό αλλά δεν έχουμε καθηγητή".

Κατερίνα - Μαρία Γούργουρα: "Μας έχουν πει προσπαθούν για τη λύση, μας στηρίζουν γονείς και καθηγητές, Το υπουργείο δεν κάνει κάτι για αυτό και δεν έχουμε λύση. Αν δεν βρεθεί λύση θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις. Είναι μια διαμαρτυρία για το καλό μας".

Το ψήφισμα των μαθητών

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

Θέμα : Έλλειψη καθηγητών πολλών ειδικοτήτων στο σχολείο μας. Πολλές χαμένες ώρες!

Έχοντας ήδη διανύσει δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχουν χαθεί δεκάδες ώρες μαθημάτων. Διαμαρτυρόμαστε έντονα καθώς είμαστε ίσως το μοναδικό σχολείο της Ηλείας που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Λόγω του προβλήματος, πολλοί γονείς έχουν στραφεί σε φροντιστηριακά μαθήματα, έχουν μόνιμο άγχος στην αρχή κάθε χρονιάς και επιβαρύνονται οικονομικά λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν στο σχολείο μας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ανδραβίδας κάνουμε συνέλευση και ΟΧΙ κατάληψη επειδή θέλουμε να στείλουμε στον Υπουργό Παιδείας ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο μας. Είμαστε σχολείο με διακρίσεις, βραβεία και επαίνους, αξιόλογο εκπαιδευτικό προσωπικό, σπουδαίο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και δυναμική μαθητική κοινότητα.

Εμείς οι μαθητές νιώθουμε την ανάγκη να κοινοποιήσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τόσο σαν σχολείο, όσο και σαν τοπική κοινωνία.

Κάθε μέρα κάνουμε 4 ώρες μάθημα!

ΔΕΝ κάνουμε κατάληψη ,για να μη χάσουμε κι άλλες διδακτικές ώρες!

Έχουμε δικαίωμα στη μάθηση!

Πώς θα φτάσουμε στο Λύκειο χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις;

Καλούμε όλα τα μέσα ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας να κρατήσουμε το σχολείο μας ΑΝΟΙΧΤΟ.

ΔΕΝ ΚΛΕΊΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΤΕ!  ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ!    

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo