LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

13|01
2020
20:54

Αυγερινοπούλου για Πάτρα - Πύργος: Θετικότατες οι εξελίξεις από τις Βρυξέλλες

Βασική προτεραιότητα και νούμερο ένα στόχος της Δρος Διονυσίας - Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ. είναι η άμεση έναρξη των εργασιών και η ολοκλήρωση σε σύντομο χρονικό διάστημα του οδικού άξονος της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Πάτρα - Πύργος. Η κα Βουλευτής πραγματοποιεί σταθερά βήματα για την προώθηση της ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Βρυξέλλες, αλλά και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την επίλυση αυτού του ζητήματος.

Ακολουθεί δήλωση της Δρος Αυγερινοπούλου:

«Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις Βρυξέλλες όσο και με το Υπουργείο Υποδομών, έτσι ώστε να δρομολογηθεί το έργο Πάτρα - Πύργος στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Είναι το βασικό και πρωτ0αρχικό μου μέλημα και παρακολουθώ στενά την πορεία της επαναδιαπραγμάτευσης του έργου, ενώ συστηματικά προωθώ την υπόθεσή αυτή σε πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στην Ελλάδα και τις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησα σειρά πολιτικού και τεχνοκρατικού τύπου συναντήσεων και επικοινωνιών τόσο με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου,  όσο και με τις Γενικές Διευθύνσεις της Κομισιόν (DG Markt, DG Regio και DG Move), αλλά και με Έλληνες Ευρωβουλευτές. Στις συναντήσεις συζητήσαμε σειρά νομικών και χρηματοδοτικών ζητημάτων, προεχόντως όμως τους μετέφερα την αγωνία των Ηλείων για τις εξελίξεις του έργου Πάτρα – Πύργος, καθώς ο δρόμος, όπως είναι σήμερα αφενός παρουσιάζει υψηλή επικινδυνότητα με αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό ατυχημάτων, αλλά αποτελεί και ένα σημαντικό εμπόδιο στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας και την διευκόλυνση των εξαγωγών των προϊόντων μας. Από τις έως τώρα συνομιλίες έχω μείνει επί του παρόντος ικανοποιημένη, καθώς φαίνεται ότι η Κυβέρνηση προχωρά με σταθερούς και συστηματικούς χειρισμούς προς μια ευοίωνη εξέλιξη του ζητήματος.

Οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βαίνουν σε πολύ καλό δρόμο και αξιολογώ ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικότατες ανακοινώσεις. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί η Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το έργο, ώστε να μην επιβαρυνθούμε οι Έλληνες πολίτες να καταβάλουμε από εθνικούς πόρους κονδύλια. Πρέπει δε να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί με επάρκεια και σε εύλογο χρονικό διάστημα. Την μεθεπόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και ΕΕ για το έργο, ενώ εγώ θα μεταβώ για άλλη μια φορά στις Βρυξέλλες, ώστε να συναντηθώ με τους χειριστές της υπόθεσης στις 18 Φλεβάρη. Για τις εξελίξεις επί του θέματος, όσο και για το επόμενο ταξίδι μου στις Βρυξέλλες με σκοπό την συνέχιση της πολιτικής πίεσης για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού θα κρατώ συνεχώς ενήμερους τους συμπολίτες μου, καθώς γνωρίζω και συμμερίζομαι την βαθιά τους αγωνία για το έργο».

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.