LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|11
2018
08:05

«Καίει» το κτιριακό την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας

Στον Γεωργιόπουλο οι συνδικαλιστές

Του Γιάννη Σπυρούνη

Το θέμα των κτιρίων που στεγάζουν τις υπηρεσίες της Αστυνομίας στην Ηλεία, έθεσαν τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας στον αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον οποίο επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης. Ακόμα και το πρόσφατα κατασκευασμένο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, λόγω της έλλειψης συντήρησης παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, που έρχονται να προστεθούν στα όσα υπάρχουν εδώ και χρόνια σε άλλες υπηρεσίες στο νομό, όπως στην Αμαλιάδα, την Αρχ. Ολυμπία, τα Λεχαινά, τη Βάρδα, τη Ζαχάρω και την Κρέστενα. Επί της ουσίας μόνο μια υπηρεσία έχει σύγχρονο κτίριο χωρίς προβλήματα, το Α.Τ. Πηνειού στη Γαστούνη.

Ο πρόεδρος της ΕΑΥΣ Ηλείας Παναγιώτης Ζώντος παρέδωσε υπόμνημα και έθεσε προς ανάδειξη το κτηριακό πρόβλημα που υφίσταται στις αστυνομικές δομές της Δ.Α. Ηλείας. Ευχαρίστησε  τον κ. Γεωργιόπουλο για την συμμετοχή του στην πρωτοβουλία της Ένωσης να ενημερώσει όλους τους φορείς που εμπλέκονται προς ανάδειξη και επίλυση του θέματος προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση καλύτερες συνθήκες εργασίας στο προσωπικό αλλά και καλύτερες παροχές στους πολίτες.
Τέλος ο πρόεδρος των αστυνομικών της Ηλείας, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ανδρικόπουλου και του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Κατσιφάρα, σχετικά με την διάθεση νέων μηχανοκίνητων μέσων και ζήτησε από τον κ. Γεωργιόπουλο η Δ.Α. Ηλείας να τύχη της ανάλογης μεταχείρισης.

ADIlias 1

Ο κ. Γεωργιόπουλος δήλωσε ότι είναι δίπλα στα προβλήματα των αστυνομικών που προσφέρουν στα χρόνια της κρίσης μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Σημείωσε πως θα πρέπει να διαθέτουν τα αναγκαία μέσα και εξοπλισμό, για να νιώθουν και οι ίδιοι ασφάλεια και να μπορούν να κάνουν σωστά της δουλειά τους. Ο ίδιος σχολίασε πως η κατάσταση που επικρατεί στα κτίρια των αστυνομικών υπηρεσιών είναι άσχημη και μαζί με τους δημάρχους του νομού και τους συνδικαλιστές θα αναλάβουν πρωτοβουλία να δώσουν λύση με εγκατάσταση των υπηρεσιών σε καλύτερους χώρους.

Στο θέμα των οχημάτων και εξοπλισμού για την Αστυνομία (αλλά και την Πυροσβεστική) μέσω ΕΣΠΑ, τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πρόσκληση για την προμήθεια από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτ. Ελλάδας και τις τέσσερις Διευθύνσεις στην περιφέρεια. Ο κ. Γεωργιόπουλος σχολίασε πως η Πολιτεία αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες αυτές και η Περιφέρεια εφόσον μπορεί να φείδεται χρημάτων για να καλύψει τις ανάγκες αυτές.

Το υπόμνημα

Προς τον
Κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
Κ.Γεώργιο Γεωργιόπουλο
Κύριε Αντιπεριφερειάρχα:

Σαν Εκπρόσωποι των αστυνομικών εργαζομένων θελήσαμε να ξεκινήσουμε από εσάς την ανάδειξη των προβλημάτων των κτηριακών δομών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας:
Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας από την εφαρμογή της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων, έρχεται να προστεθεί και το κτιριακό πρόβλημα Είναι επιτακτική η άμεση επιδιόρθωση των κτηριακών δομών ακόμα και η μεταστέγαση των ακατάλληλων κτηρίων. Αν εξαιρέσουμε το κτίριο της Διευθύνσεως στον Πύργο το οποίο έχει και αυτό τα προβλήματά του , καμιά από τις κτηριακές εγκαταστάσεις Αστυνομικών Τμημάτων της Δ.Α.Ηλείας ( όπως τα τμήματα της Αμαλιάδας, της Αρχαίας Ολυμπίας, της Κρέστενας της Ζαχάρως των Λεχαινών και της Βάρδας και της Ανδρίτσαινας ) δεν διαθέτουν πρόσβαση για ΑΜΕΑ αλλά ούτε και Ασανσέρ‎. Στην πόλη της Αμαλιάδας που στεγάζονται το τμήμα τέσσερεις αστυνομικές υπηρεσίες το κτήριο όχι μόνο δεν επαρκεί για τη στέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών του κέντρου, αλλά και δεν ανταποκρίνεται στο ελάχιστο στις σύγχρονες ανάγκες προστασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών, ούτε καλύπτει τις στοιχειώδεις αστυνομικές ανάγκες. Αποτέλεσμα να γινόμαστε δέκτες παραπόνων από αγανακτισμένους πολίτες. Το πρόβλημα γίνεται πιο σοβαρό αφού στα συγκεκριμένα κτήρια δεν γίνεται καμία ουσιαστική συντήρηση. Δημιουργείται έτσι κίνδυνος ακόμα και για τη ζωή αστυνομικών, κρατούμενων και επισκεπτών. Παρά το ότι έχουν διατυπωθεί συγκεκριμένες προτάσεις για τη λύση του προβλήματος των κτηριακών δομών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας , με τη σύμφωνη γνώμη και των τοπικών Δημοτικών Συμβουλίων και το ότι διαδοχικά οι κυβερνήσεις και οι αντίστοιχοι υπουργοί υπόσχονται λύση, το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζει και το κτήριο της Διεύθυνσης στην πόλη του Πύργου λόγο ανύπαρκτης συντήρησης και κακοδιαχείρισης. Κομμάτια από τις εξωτερικές μαρκίζες του κτηρίου καθημερινά πέφτουν στον προαύλιο χώρο ενώ είναι επικίνδυνο για όσους επισκέπτονται το κτήριο και τους εργαζόμενους ,γιαυτό το λόγο η μόνη θύρα του κτηρίου της Δ.Α. Ηλείας που παρέχει άμεση πρόσβαση στα οχήματα είναι κλειδωμένη επί τριετίας λόγω βλαβών στο εξωτερικό του κτηρίου, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η πρόσβαση των αστυνομικών στα υπηρεσιακά οχήματα. Τα κρατητήρια του κτηρίου που συσσωρεύουν τον όγκο των κρατουμένων όλης της Διευθύνσεως είναι σε κάκιστη κατάσταση με σπασμένα παράθυρα ανύπαρκτη θέρμανση και εξαερισμό ,φραγμένα σιφώνια στις τουαλέτες σπασμένες βρύσες και ντουζιέρες ,ενώ η καθαριότητα και η απολύμανση είναι "Φιλοσοφικές έννοιες". Στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό χώρο επίσης ο φωτισμός δεν είναι επαρκής λόγο των καμένων λυχνίων οι οποίες τις περισσότερες φορές τις αντικαταστούν οι εργαζόμενοι, ο κλιματισμός επίσης ανύπαρκτος λόγω βλάβης πρίν αρκετούς μήνες χωρίς να γνωρίζουμε το πότε θα λειτουργήσει .

Αστυνομικό Τμήμα Ολυμπίων :
Το κτήριο της ντροπής .Η εικόνα της Αστυνομίας μας που αντικρίζουν οι Τουρίστες που επισκέπτονται τον ποιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό λέξη της πατρίδας μας. Η λέξη εξαθλίωση δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα της κατάστασης .Η χειρότερη κτηριακή δομή της σε τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας ,.ένα κτήριο σε όροφο που εκτός από την αδυναμία του να υπάρχει πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες δεν υπάρχει ανελκυστήρας να έχουν πρόσβαση οι ηλικιωμένοι, αλλά ούτε μπάρα ΑΜΕΑ ούτε κάν χώρος στάθμευσης ΑΜΕΑ καθώς αρκετές φορές λόγω της αυξημένης επισκεψημότητας της πόλης δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης πλησίον του τμήματος.
Την εποχή που ο άνθρωπος έχει φτάσει στο φεγγάρι είναι αδιανόητο να μην μπορεί να φτάσει κάποιος ούτε καν στο τμήμα του Α.Τ. Ολυμπίων !!!Δυστυχώς ούτε και εκεί οι αρμόδιοι φορείς έκαναν το αυτονόητο να μεριμνήσουν για χώρο του Αστυνομικού τμήματος που αστυνομεύσει την πόλη τους. Εμείς σαν εκπρόσωποι των αστυνομικών υπαλλήλων θεωρούμε αυτονόητο ότι εφόσον συνεχίζονται η άθλιες συνθήκες διαμονής των εργαζομένων ,σε ένα πεπαλαιωμένο κτήριο σαν αυτό κρίνεται απαραίτητη η άμεση μετακίνηση του χώρο όπου υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας της υπηρεσίας και σε κτήριο που παρέχει καλύτερες συνθήκες ,τόσο για το προσωπικό όσο και τους επισκέπτες.

Αστυνομικό τμήμα Λεχαινών .
Μετά την πρόσφατη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών τον τερματισμό λειτουργίας του Αστυνομικού τμήματος Ανδραβίδας και την σύμπτυξη του με το Αστυνομικό τμήμα Λεχαινών οι υποσχέσεις από την πολιτεία για ένα νέο τμήμα με καλύτερη και αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις έμειναν απλά ευχολόγια. Τίποτα δεν έγινε τίποτα δεν κινείται .Και εκεί το προσωπικό ταλαιπωρείται σε χώρο που ελείπετε των απαραίτητων τετραγωνικών μέτρων με αποτέλεσμα να υπάρχει συνωστισμός και να γίνεται το αδιαχώριστο .Δυστυχώς και εκεί οι επισκέπτες δεν έχουν πρόσβαση στο χώρο αν δεν μπορούν να ανέβουν την παλιά τσιμέντινη σκάλα που οδηγεί στον όροφο του Τμήματος.
Τα ίδια ακριβώς προβλήματα υπάρχουν και στα υπόλοιπα τμήματα όπως στην πόλη της Ζαχάρως στην πόλη της Βάρδας και στην πόλη της Κρέστενας.Τα τμήματα αυτά βρίσκονται όλα σε όροφο, εξαίρεση το τμήμα της Γαστούνης το οποίο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση του τοπικού Δημάρχου κ Καστρινού ο οποίος μερίμνησε και διαμόρφωσε ένα κτήριο για το τοπικό αστυνομικό τμήμα με αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις που πληρεί της υπηρεσιακές ανάγκες και απατήσεις και παρέχει καλύτερες αποχές στους πολίτες.
Ζητάμε από εσάς που εκπροσωπείται την πολιτεία στον Νομό μας συμβάλλετε στην ανάδειξη των προβλημάτων αυτών να ενημερώσετε γενικά από όλους όσους έχουν υποχρέωση είτε τοπικοί παράγοντες είτε βουλευτές να συνδράμουν στην αποκατάσταση της κτηριακής ανεπάρκειας των αστυνομικών υπηρεσιών ,προσφέροντας με αυτόν τρόπο καλύτερη ασφάλεια στους πολίτες κατά την αστυνόμευση και καλύτερη παροχή υπηρεσιών κατά την επίσκεψη τους στα αστυνομικά τμήματα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΖΩΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Γ.Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΠΙΚΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ