LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|04
2020
08:53

Από την Κοινωφελή Επιχείρηση - Διαρκής στήριξη στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη

«Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο», αυτή είναι η φιλοσοφία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Ήλιδας και το αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη.
Η ΔΗΚΕΗ έκανε την διαφορά και αυτές τις άγιες ημέρες του Πάσχα και δεν άφησε κανέναν δημότη του δήμου Ήλιδας να αισθανθεί μόνος. Το αντίθετο, οι δομές της Επιχείρησης φρόντισαν να στρωθεί παντού το γιορτινό τραπέζι και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων μερίμνησε να ανθίσουν τα χαμόγελα σε κάθε πολίτη που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, σε κάθε άνθρωπο που ήταν μόνος, σε κάθε συμπολίτη που δεν είχε την δυνατότητα να γιορτάσει το φετινό Πάσχα.

Έστρωσαν το γιορτινό τραπέζι

Εργαζόμενοι από το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο σπίτι’ και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, μαζί με την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κα Αλεξία Κοτσαύτη- Παπαζαφειροπούλου και τον αναπληρωτή Δημάρχου Ήλιδας κ. Ανδρέα Παπαδάκο, βρέθηκαν ανήμερα το Πάσχα κοντά στους ωφελούμενους διανέμοντας περισσότερες από 80 μερίδες φαγητό, και συγκεκριμένα ψητό αρνάκι, ανταλλάσοντας ευχές και δίνοντας κουράγιο σε όλους όσους έχουν ανάγκη σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τον συνάνθρωπο. To φαγητό ετοιμάστηκε στο ΚΗΦΗ και έγινε η διανομή του κατ’ οίκον από το ‘Βοήθεια στο σπίτι’.

Η προσφορά ανήμερα το Πάσχα, ήταν σε συνέχεια των δράσεων που υλοποιούνται το τελευταίο διάστημα, συστηματικά, με διαφάνεια και διακριτικότητα.

Σημαντικές πρωτοβουλίες

Η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 55 Α΄/11.03.2020) «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» επηρέασε την μέχρι πρότινος λειτουργία της ΔΗΚΕΗ του δήμου Ήλιδας αφού με την εμφάνιση του COVID-19 ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, με την αριθμ. 24/2020 Απόφαση Δημάρχου, ενίσχυσε τις δομές της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με το προσωπικό των υπηρεσιών που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, σε εφαρμογή των Π.Ν.Π.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής μέτρων πρόληψης της διασποράς της νόσου και προφύλαξης των δημοτών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων η ΔΗΚΕΗ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των πολιτών και συγκεκριμένα: Ανακοίνωσε τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας, προκειμένου να απευθύνονται και να εξυπηρετούνται άμεσα όσοι χρήζουν βοήθειας όπως προμήθεια τροφίμων, φαρμάκων, εξόφλησης λογαριασμών και οποιουδήποτε άλλου αιτήματος. Οι περιπτώσεις εξυπηρέτησης αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό και στη λειτουργία της υπηρεσίας προστέθηκε και απογευματινή βάρδια, ώστε να υπάρχει δυνατότητα κάλυψης όλων των αιτημάτων. Τα αιτήματα δεν αφορούν μόνο την περιοχή της Αμαλιάδας, αλλά και των γύρω κοινοτήτων (Σαβάλια, Καρδαμάς, Χάβαρι, Αμπελόκαμπος, Γεράκι, Πηνεία κλπ). Μία σημαντική δράση είναι η συνέχιση διανομής του συσσιτίου, όπου τα γεύματα ετοιμάζονται στο ΚΗΦΗ και εν συνεχεία διανέμονται από ομάδες του Βοήθεια στο σπίτι, όπως έγινε και ανήμερα το Πάσχα. Καθημερινά προστίθενται νέα άτομα και αυτή τη στιγμή ο αριθμός των παρεχόμενων συσσιτίων είναι πάνω από εξήντα(60).

Τη Μεγάλη Εβδομάδα, μετά από διαδικασία προμήθειας του Δήμου Ήλιδας, η ΔΗΚΕΗ διένειμε σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε οικογένειες Ρομά μεγάλες ποσότητες τροφίμων, καθαριστικών και ειδών υγιεινής, ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους. Ακόμα μία διανομή θα διενεργηθεί και στις αρχές Μαΐου σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν. Επίσης μέσα στο Μάιο κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας θα ανακοινωθεί η διανομή ωφελούμενων ΤΕΒΑ.
«Η φροντίδα για τον άνθρωπο και η ευθύνη απέναντι στην κοινωνία αποτελούν θεμελιώδεις αξίες και για εμένα προσωπικά και για τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης αλλά και για τους υπαλλήλους της ΔΗΚΕΗ. Είμαστε και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή, για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το προσωπικό των δομών που λειτουργεί σαν ομάδα και έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό όλο αυτό το διάστημα και φυσικά πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δωρητές, οι οποίοι συναισθανόμενοι τις αυξημένες ανάγκες βρίσκονται δίπλα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κοτσαύτη.

Ουσιαστική στήριξη

Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική προσφορά του αναπληρωτή Δημάρχου κ. Ανδρέα Παπαδάκου, ο οποίος προσέφερε τις 80 μερίδες αρνί για την ημέρα του Πάσχα, ενώ πρόσφατα είχε προσφέρει και αρκετές ποσότητες σε κοτόπουλα. Ο Αν. δήμαρχος βρίσκεται πάντα δίπλα μας στηρίζοντας έμπρακτα την κοινωνική μας δράση, που αφορά την προσφορά υπηρεσιών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Επίσης, η κα Μπάκουλη Δ., η οποία προμηθεύει τις δομές με είδη μαναβικής, προσέφερε 20 κιλά γουρνοπούλα και ένα τελάρο πατάτες για την ημέρα του Πάσχα.
Σημαντική η προσφορά και του Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κ. Νίκου Κοροβέση και του Περιφερειακού συμβούλου κ. Χρήστου Μπιλίρη, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα προσέφεραν μεγάλη ποσότητα φράουλες.

Μία ακόμα προσφορά έκανε και ο κ. Χρήστος Μπεβούδας, ο οποίος παραχώρησε ένα μεγάλο ψυγείο στη ΔΗΚΕΗ για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών.

Επίσης, η εταιρεία FrieslandCampina Hellas -ΝΟΥΝΟΥ, MILNER, FΙΝΑ- στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνική Ευθύνης που εφαρμόζει για την αντιμετώπιση της φτώχειας, πρόσφερε γαλακτοκομικά προϊόντα επίσης πολύ μεγάλων ποσοτήτων, τα οποία διανεμήθηκαν σε όλες τις κοινότητες καθώς και στην Πηνεία.

Τους παραπάνω ευχαριστεί θερμά η κα Κοτσαύτη τονίζοντας ότι η ανιδιοτελής προσφορά τους συμβαδίζει με το πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στο συνάνθρωπο.
Επίσης θερμές είναι οι ευχαριστίες της και για τους δραστήριους και ακούραστους Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ήλιδας, καθώς μετά από συνεννόηση με τον κ. Βασίλη Παναγιωτόπουλο παρείχαν μεγάλη βοήθεια στις διανομές τροφίμων.

koinof2

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media