LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|12
2018
17:30

Αμαλιάδα: Κλήσεις από το παρελθόν «στοιχειώνουν» τους ιδιοκτήτες ΙΧ

Σύγχυση και αναστάτωση, έχουν προκαλέσει στους δημότες του δήμου Ήλιδας, τα ειδοποιητήρια «φαντάσματα» που έλαβαν και καλούνται να πληρώσουν κλήσεις από τροχαίες παραβάσεις, οι οποίες έγιναν πριν από 17 και 18 χρόνια.

Όπως είναι φυσικό οι αποδέκτες των κλήσεων, πρέπει να κάνουν μια αναδρομή στο μακρινό παρελθόν και να θυμηθούν αν την περίοδο εκείνη, το αυτοκίνητο ήταν στην κατοχή τους.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, σε μια συνάντηση που συνδιοργάνωσε το ΕΚ Αμαλιάδας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, προκειμένου να υπάρξει σωστή ενημέρωση των δημοτών.
Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ήταν παρόν στην συνάντηση, οι κλήσεις αυτές αφορούν στην περίοδο άλλης δημοτικής αρχής, αλλά συγκεντρώθηκαν και εστάλησαν τώρα διότι εκπνέει η προθεσμία πληρωμής τους, και η παρούσα δημοτική αρχή δεν ήθελε να υπάρξει παρανόηση και να καταλογιστούν σε αυτή οι εν λόγω οφειλές. Για το θέμα αυτό ελήφθη η απόφαση, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και να λήξει το πρόβλημα.

kliseis2

«Προσκλήθηκα για να παραβρεθώ σε μια συζήτηση για ένα θέμα που έχει προκύψει μετά από ειδοποιητήρια που έφθασαν στους δημότες και αφορούν κλήσεις  από παραβάσεις του ΚΟΚ των ετών 2000 και 2001, δηλαδή πριν από 18 χρόνια. Αυτές οι κλήσεις ήταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή που δεν είχε ειδοποιήσει τους πολίτες για πληρωμή. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες φοβούμενοι μήπως παραγραφούν και στη συνέχεια καταλογισθούν σε αυτούς τις έστειλαν στους ιδιοκτήτες για να πληρωθούν . Όμως από την μια πλευρά λέω εγώ ότι οι υπάλληλοι καλώς έκαναν και τις έστειλαν για να μην παραγραφούν κατά την άποψή τους και χρεωθούν την παραγραφή οι υπάλληλοι από την άλλη πλευρά οι ενέργειες που κάναμε εμείς φέραμε το θέμα στο ΔΣ και είπα εγώ προσωπικά να μην πληρωθούν γιατί κατά την άποψή μου έχουν παραγραφεί. Διότι υπάρχουν δύο ημερομηνίες: η πρώτη είναι μια αποσβεστική ημερομηνία με προθεσμία τριών ετών κατά την οποία η υπηρεσία πρέπει να ειδοποιήσει αυτόν που είχε κάνει την παράβαση , να πληρώσει μέσα σε μια τριετία. Στη συνέχεια αν δεν πληρωθεί στην τριετία, τότε αρχίζει η προθεσμία των είκοσι ετών της παραγραφής. Εδώ όμως υπάρχει το εξής πρόβλημα. Κατά την άποψή μας και σύμφωνα και με αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, η αποσβεστική ημερομηνία, έπρεπε να ξεκινά από την ημέρα που έγινε η παράβαση. Άρα κακώς η Υπηρεσία ανησυχεί ότι θα καταλογισθεί σε αυτή . Για τον λόγο αυτό είπα ότι έχουν παραγραφεί και δεν πρέπει  να πληρωθούν και δεύτερον είχα μια συνάντηση προ ημερών μια συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών , μίλησα με τον Γενικό Διευθυντή Τ.Α. και του τμήματος Εσόδων τον κ. Χατζηεργάτη, την κ. Βουδούρη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. Τους είπα την άποψή μου, μου ζήτησαν να τους στείλω ένα ερώτημα , έθεσα το θέμα και στην ΚΕΔΕ , όπως το έθεσαν και άλλοι δήμοι που έχουν το ίδιο πρόβλημα και αναμένουμε σύντομα απαντήσεις. Αν η απάντηση δεν είναι αυτή που πιστεύουμε , τους προτείνουμε να το δουν συνολικά και να κάνουν μια νομοθετική ρύθμιση η οποία θα είναι προς όφελος των πολιτών. Εγώ πάντως δεν μπορώ να απαντήσω γιατί ο υπάλληλος κράτησε για 10-15 χρόνια τις κλήσεις  μέσα σε κούτες και δεν τις έστειλε. Ο νόμος λέει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα τα ειδοποιητήρια πρέπει να αποστέλλονται στον πολίτη. Εμείς όσες κλήσεις έχουν έρθει, δυστυχώς ή ευτυχώς,  έχουμε στείλει ειδοποιητήρια γιατί όταν γίνεται μια παράβαση πρέπει να πληρωθεί. Αν τότε είχαν υποσχεθεί κάποιοι, αφήστε τες δεν πληρώνονται δεν τα ξέρω αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

kliseis3

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσσα Παναγιωτάρα, στη συνέχεια δήλωσε: «Σε συνεργασία με τον ΔΣ Αμαλιάδας  ενημερώνουμε τους δημότες του Δήμου Ήλιδας για το θέμα των ετεροχρονισμένων κατά πολύ κλήσεων που λάβαμε οι περισσότεροι εξ ημών από τον Δήμο για παραβάσεις του ΚΟΚ. Πρωτίστως αφορούν σε κλήσεις του 2002, έως και 2005 και εμείς δεν έχουμε αποδεικτικό στοιχείο. Ελπίζω να μπορεί ο δήμος να μπορεί να μας αποδείξει ότι δεν είμαστε… ελέφαντες και εμείς και αυτοί, αλλά σίγουρα σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς θεωρούμε ως Εργατικό Κέντρο απαράδεκτο να ενεργοποιούνται τέτοιου είδους καταστάσεις που πλήττουν για μια ακόμη φορά τον λαό μας. Είναι λάθος τους και για εμάς συνιστά και παράπτωμα ο εκάστοτε που ηγείται στο δήμο να έχουν στα χέρια τους δημόσια έγγραφα που αφορούν πολίτες  και να μην τα κοινοποιούν. Το ελληνικό κράτος μας έχει φορολογήσει αντιστοίχως γιατί έχει χάσει αυτά τα έσοδα από δική τους αμέλεια. Ή από την δική τους επί τούτου και σκόπιμα, από τις δικές τους αποφάσεις , των προηγούμενων δημάρχων  και του νυν να μην στείλουν εγκαίρως τις κλήσεις»

Ο δικηγόρος Αμαλιάδας κ. Σωκράτης Καλύβας τόνισε: «Ως μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου βρίσκομαι εδώ για ένα θέμα που απασχολεί όλους τους πολίτες της Αμαλιάδας σχετικά με τις κλήσεις και τις καθυστερημένες ειδοποιήσεις για να πληρωθούν παλιές παραβάσεις που φέρονται ότι έχουν κάνει κάποιοι πολίτες. Θεωρούμε ότι αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα γιατί υπάρχει και θέμα προθεσμίας. Πρέπει να βρεθεί μια λύση».

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media