LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

02|06
2020
18:14

Καλαματιανός - Γουβιάς: Στηρίζουν την επαναφορά του προγράμματος Πυροπροστασίας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία πρώην εργαζομένων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (Πυροπροστασία) είχαν την περασμένη Κυριακή ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός και το στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων Ηλείας Γιώργος Γουβιάς. Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα κατά την διάρκεια της θητείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (με την οποία συνεργάστηκαν οι Οικολόγοι Πράσινοι), είχε ανανεωθεί, με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μην πράττει αναλόγως.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι πρώην εργαζόμενοι τόνισαν πως στο πλαίσιο της σωστής προετοιμασίας των δασών για το καλοκαίρι είναι επιβεβλημένη η επαναφορά στην ενεργό δράση των ήδη εκπαιδευμένων συναδέλφων τους από το πρόγραμμα Κοινωφελούς χαρακτήρα της Πυροπροστασίας. Όπως τόνισαν κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο διότι οι κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν τον περασμένο Χειμώνα αποτελούν μέγιστη απειλή για τα δάση το φετινό καλοκαίρι. 

Ανέφεραν παράλληλα στο πόσο ουσιαστική ήταν η συμμετοχή τους στην προστασία δασικών εκτάσεων του Πύργου και της Ηλείας (καθαρισμοί, αποψιλώσεις, διάνοιξη μονοπατιών), γεγονός που επιβεβαιώνεται από εκπροσώπους Φορέων και ρεπορτάζ των Μέσων Ενημέρωσης της περιοχής.

«Η απόρριψη από την κυβέρνηση του αιτήματος για την παράταση των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως αυτό της προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων, αποτελεί μια δυσάρεστη εξέλιξη, η οποία ελλοχεύει σημαντικούς κινδύνους. Εκτός της όλο και διογκούμενης εργασιακής ανασφάλειας, θέτει σε πολύ μεγάλο κίνδυνο το ίδιο το περιβάλλον. Πέραν της διαπίστωσης ότι χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ανεργία, αφήνοντας παράλληλα απροστάτευτα τα δασικά οικοσυστήματα. Οι εργαζόμενοι στο παραπάνω πρόγραμμα μπορούν να καλύψουν διαχρονικές ανάγκες πρόληψης, οι οποίες εντοπίζονται στις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες, με σκοπό την αντιπυρική προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων της Χώρας.

Επίσης, οι ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό έχουν αυξηθεί, μετά την είσοδο της Δασικής Υπηρεσίας στη δασοπυρόσβεση. Επομένως, επιπλέον εργαζόμενοι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν το ίδιο αποτελεσματικά και μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου. Στον τόπο μας, που οι πυρκαγιές αποτελούν εφιάλτη, η παράλειψη παράτασης του προγράμματος θέτει σε κίνδυνο τα δασικά οικοσυστήματα και το περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Καλαματιανός.

Οι κκ Καλαματιανός – Γουβιάς δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το δίκαιο αίτημα των πρ. εργαζομένων αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες για την στήριξη των αιτημάτων τους. 

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ