LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|10
2020
20:25

«Απολογία» Σταϊκούρα για το πτωχευτικό ν/σ με πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας στα ζητήματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επέλεξε τα πυρά κατά της αντιπολίτευσης, την αναφορά σε ευεργετικά κυβερνητικά μέτρα εν μέσω πανδημίας, καθώς και στον ισχυρισμό ότι το νέο ν/σ δεν είναι υπέρ των τραπεζών. 

Να δώσει απαντήσεις σχετικά με την εις βάρος του πρόταση μομφής, επιχείρησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, από το βήμα της Βουλής. Όπως είναι γνωστό, την πρόταση δυσπιστίας έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του νέου Πτωχευτικού Κώδικα που προωθεί προς ψήφιση το Υπουργείο Οικονομικών.

Στην πρώτη του τοποθέτηση o υπουργός απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας στα ζητήματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν στο εν λόγω νομοσχέδιο. Αντίθετα, επέλεξε να κινηθεί σε τρία επίπεδα: να αναφερθεί στα ευεργετικά μέτρα υπέρ της κοινωνίας που έχει προωθήσει η κυβέρνηση επί πανδημίας, να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της προστασίας στην πρώτη κατοικία, καθώς και να υποστηρίξει ότι ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας δεν είναι υπέρ των τραπεζών και κατά της κοινωνίας.

«Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που επέβαλαν πλήθος νέων φόρων στα ελληνικά νοικοκυριά, τα προηγούμενα χρόνια... μείωσαν το αφορολόγητο, έκοψαν το ΕΚΑΣ και επέβαλαν ή αύξησαν τις εισφορές υγείας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας, επιχειρώντας να μετατοπίζει την ατζέντα της συζήτησης και να ρίξει ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Σημείωσε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξήρε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και είχε συμφωνήσει για τη λήξη του νόμου Κατσέλη στα τέλη του 2019. «Αλήθεια, πόση ακόμη υποκρισία διαθέτουν ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του; Ο ΣΥΡΙΖΑ των φόρων, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της οριζόντιας κατάργησης της προστασίας της 1ης κατοικίας», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο υπουργός δήλωσε ότι η Ένωση Τραπεζών, με επιστολή της, εξέφρασε τις διαφωνίες της για ορισμένα άρθρα του νέου πτωχευτικού κώδικα: επιχειρώντας προφανώς να δείξει ότι το ν/σ δεν είναι υπέρ των τραπεζών, όπως τον κατηγορεί η αντιπολίτευση. 

Τέλος, χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση ως «άκαιρη, άστοχη και υποκριτική».

Τσακαλώτος: Δεν έδωσε καμία απάντηση ο υπουργός

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόνισε ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν έδωσε κανένα επιχείρημα, ούτε απάντησε στα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όσα τον εγκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Επίσης τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν ήθελε να στηρίξει τον υπουργό του, θα έπρεπε να είναι στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης, και να απαντήσει στη Βουλή.

Επισήμανε δε ότι αυτοί που εκμεταλλεύονται πολιτικά τις αγωνίες της κοινωνίας είναι η Νέα Δημοκρατία, που αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τον κόσμο να βγάλει τα λεφτά του από τις τράπεζες, μιλούσε για τέταρτο μνημόνιο και έβγαινε στις πλατείες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πηγή: Εfsyn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών