LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|02
2019
08:18

Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου: Υποβλήθηκε αναφορά σε υπουργεία, ΓΓΑ και Εισαγγελέα

Αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί με το κλειστό σήμερα κλειστό γυμναστήριο Πύργου υπέβαλε κάτοικος της πόλης που τα παιδιά του αθλούνταν στο χώρο μέχρι που λόγω των μεγάλων ζημιών στην οροφή τέθηκε εκτός λειτουργίας. Η αναφορά - καταγγελία απευθύνεται προς το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας.

Σε αυτή περιγράφεται η κατάσταση που επικρατεί και ότι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα στα συννημένα που συνοδεύουν την αναφορά - καταγγελία, γίνεται εκτενής αναφορά στα ρεπορτάζ του ilialive.gr για το κλειστό γυμναστήριο τα τελευταία χρόνια.

Ζητείται δε, η απόδοση ευθυνών εφόσον προκύπτουν και σε ποια πρόσωπα της δημοτικής αρχής.

Διαβάστε την αναφορά - καταγγελία:

"Το κλειστό γυμναστήριο της πόλης του Πύργου «Γεώργιος Βασιλακόπουλος» την 17-12-2018 έκλεισε, επειδή λόγω των προβλημάτων στην στέγη και στο εσωτερικό του σταδίου κρίθηκε τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στο χώρο των θεατών επισφαλής και μη λειτουργικό, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση την στεγανοποίηση της οροφής.

Αυτό έγινε, αφού πρώτα είδαν το φως της δημοσιότητας οι «καταρράκτες» που σχημάτισαν τα νερά της βροχής από την οροφή του κτιρίου κατά τη διάρκεια αγώνα καλαθοσφαίρισης το Σάββατο 15-12-2018 (ΣΥΝΝΗΜΕΝΟ 1). Μετά από αυτό το συμβάν η Δημοτική Αρχή, γνωστοποίησε τα όσα αποτυπώθηκαν στην έκθεση αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2018 (δυόμιση μήνες πριν το συμβάν) (ΣΥΝΝΗΜΕΝΟ 2).

Σύμφωνα με τη διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Συντήρηση – Επισκευή Αθλητικών Χώρων Δήμου Πύργου» η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίστηκε σε ένα μήνα από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, η οποία υπογράφηκε την 18-12-2018 με τις εργασίες να έχουν τον χαρακτήρα της επείγουσας κατάστασης λόγω της έλευσης της χειμερινής περιόδου, ώστε να προστατευθούν άμεσα οι εσωτερικοί χώροι άθλησης του κλειστού γυμναστηρίου, όπως αναφέρεται στην σελ.16 της διακήρυξης (ΑΔΑ:9Π0ΙΩ17-ΩΚΨ).

Το πρόβλημα ευρέως γνωστό, ιδιαιτέρως σε όσους χρησιμοποιούν το μοναδικό κλειστό γυμναστήριο της πόλης, προσβάλει την αξιοπρέπεια μας και δυσφημίζει κατ’ εξακολούθηση την πόλη μας. Σε δημοσιεύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει επανειλημμένως αναφορές για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο κλειστό Γυμναστήριο Πύργου αλλά και για την ραγδαία επιδείνωσή της, με την Δημοτική Αρχή να είναι ενήμερη για όλη αυτή τη κατάσταση από την αρχή της θητείας της. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι :

  • Το Σεπτέμβριο του 2014 το Κλειστό Γυμναστήριο  Πύργου είχε κλείσει και πάλι επειδή η στέγη έσταζε σε πολλά σημεία και το παρκέ καταστρέφονταν. Μάλιστα ο Δήμαρχος τότε δήλωνε «Προσπαθούμε να σώσουμε την κατάσταση. Τώρα αν πρέπει να ανοίξουμε το στάδιο και να πούμε ότι «οι αθλούμενοι πάρτε και μια ομπρέλα μαζί», δεν θα το κάνουμε». (ΣΥΝΝΗΜΕΝΟ 3).

Τέλος Ιανουαρίου του 2015 ξανάνοιξε το κλειστό χωρίς καμία παρέμβαση, με τα σωματεία που αθλούνται σε αυτό να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου. (ΣΥΝΝΗΜΕΝΟ 4).

  • Το Οκτώβριο του 2017 έγιναν εργασίες προσωρινής επισκευής της στέγης του κλειστού γηπέδου Πύργου για να μπορέσει να καταστεί λειτουργικό, ώστε την επόμενη χρονιά να γίνει ολική ανακατασκευή της στέγης, όπως τότε είχε προγραμματιστεί. (ΣΥΝΝΗΜΕΝΟ 5).
  • Από το Σεπτέμβριο του 2018 όποτε έβρεχε, την ίδια ημέρα αλλά και τις επόμενες το κλειστό γυμναστήριο παρέμενε κλειστό για τις ομάδες και τους αθλητές, αφού πλημμύριζε και ο υπήρχε κίνδυνος να προκληθεί ατύχημα. (ΣΥΝΝΗΜΕΝΟ 6).

Το κλειστό γυμναστήριο Γεώργιος Βασιλακόπουλος αποτελεί το μοναδικό κλειστό αθλητικό χώρο της πόλης αφού το κλειστό γυμναστήριο στη περιοχή Κούβελος έχει εγκαταλειφθεί από το 2008. Χρησιμοποιείται από πολλά αθλητικά σωματεία για διάφορα αγωνίσματα και αθλήματα - καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, αντιπτέρισης, ρυθμικής γυμναστικής και επιτραπέζιας αντισφαίρισης – καθώς και από πολίτες που γυμνάζονται καθημερινά με τον αριθμό των αθλουμένων να πλησιάζει τα 1000 άτομα εβδομαδιαίως. Το κλείσιμό του έχει δημιουργήσει πλείστα προβλήματα σε ομάδες, αθλητές και ακαδημίες. Τα αγωνιστικά τμήματα των ομάδων και των ακαδημιών αναγκάζονται να μεταβούν σε κλειστά γυμναστήρια σε Καράτουλα, Κρέστενα, Ολυμπία και Γαστούνη για προπόνηση και πραγματοποίηση των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στους οικογενειακούς προγραμματισμούς και προϋπολογισμούς.

Με βασικό γνώμονα την προστασία και διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας και της αξιοπρέπειάς μας, με μοναδικό στόχο την άμεση επαναλειτουργία του κλειστού γυμναστήριου «Γεώργιος Βασιλακόπουλος» και τον τερματισμό της θλιβερής εικόνας καταστροφής που παρουσιάζεται στο συγκεκριμένο αθλητικό χώρο, παρακαλώ να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και παρακαλώ επιπλέον να εξετασθεί :

  • Εάν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του παρκέ για το χρονικό διάστημα που το κλειστό γυμναστήριο δεν λειτουργεί, καθώς μεγάλες ποσότητες όμβριων υδάτων εισρέουν καθημερινά στο στάδιο.
  • Εάν έχει ληφθεί πρόνοια για την προστασία του λοιπού εξοπλισμού και οργάνων εκγύμνασης και γενικώς των εγκαταστάσεων του κλειστού γυμναστηρίου κατά το χρονικό διάστημα μη λειτουργίας του, ώστε να παραδοθεί λειτουργικό όταν επισκευαστεί η στέγη.
  • Εάν από αμέλεια της Δημοτικής Αρχής Πύργου έχει διαμορφωθεί η σημερινή κατάσταση στο κλειστό Γυμναστήριο «Γεώργιος Βασιλακόπουλος» με τα επακόλουθά της κι αν αυτή είχε αποφευχθεί με έγκαιρη πραγματοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων – συντηρήσεων ώστε τελικώς να μην απαιτείται μεγάλο κόστος για πιθανές επιδιορθώσεις λόγω φθορών.
  • Εάν υπάρχουν ποινικές ή πειθαρχικές παραβάσεις για όσους έχουν συντελέσει στην διαμόρφωση αυτής της κατάστασης".

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ