LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

11|05
2021
07:42

Ηλεία: Επιστροφή στα θρανία χωρίς προβλήματα για μαθητές δημοτικών - γυμνασίων

Το πρωινό χτύπημα στο σχολικό κουδούνι, βρήκε χθες τους μαθητές όλων των βαθμίδων στα σχολεία τους, έχοντας την σχολική κάρτα για τον Covid-19  στην τσάντα τους.
Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, με τα παιδιά δείχνοντας την κάρτα τους στους εκπαιδευτικούς, με το αρνητικό αποτέλεσμα του self test, στο οποίο είχαν υποβληθεί την προηγούμενη ημέρα, να προχωρούν στην τάξη και να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους.
 
Kladis
 
Η πρώτη μέρα της επανέναρξης της δια ζώσης εκπαίδευσης σύμφωνα με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Νίκο Κλάδη κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα. « Έχουμε σήμερα (σσχθες) την χαρά να υποδεχόμαστε τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία και δημοτικά στον φυσικό τους χώρο, στο σχολικό περιβάλλον όπου θα δουν τους συμμαθητές τους από κοντά, ακόμα θα δουν και τους δασκάλους και τις δασκάλες τους. Θέλω να πιστεύω ότι και τα ίδια παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί αισθάνονται ανακούφιση και χαρά που επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες για να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής ενημέρωση και ανατροφοδότηση από τους διευθυντές, τις διευθύντριες και τους προϊσταμένους των σχολικών μονάδων, όλα έχουν κυλήσει ομαλά, η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών και των εκπαιδευτικών έχουν κάνει τα self tests αλλά και όσα προβλέπονται, διότι και τα υφιστάμενα μέτρα είναι σε ισχύ. Μεμονωμένα περιστατικά του ενός χεριού θα έλεγα έχουν αναφερθεί σχετικά με γονείς μαθητών που αρνήθηκαν να υποβάλλουν τα παιδιά τους στην διαδικασία των self tests και όπως ήταν φυσικό δεν έγινε δεκτή η είσοδος τους στο σχολείο» τόνισε ο κ. Κλάδης ενώ αναφερόμενος στην θετικότητα κάποιων self tests, επεσήμανε ότι «… έχει αναφερθεί σε πολύ μικρό αριθμό, ένας εκπαιδευτικός έως τώρα και ελάχιστοι μαθητές και αυτοί μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Άρα, η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και ελπίζουμε να συνεχιστεί. Τα κρούσματα είναι διασκορπισμένα στο Νομό και τα περισσότερα από αυτά τα ελάχιστα είναι στην περιφέρεια».
 
sxoleia new eppistrofi 2 
 
Από την πλευρά του ο Διευθυντής 1ου Δημοτικού σχολείου Πύργου Ανάστος Αναστόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των μαθημάτων σημειώνοντας ότι: «Πρώτη μέρα έναρξης της διά ζώσης επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων της χώρας, οι περισσότεροι μαθητές προμηθεύτηκαν self tests από τα φαρμακεία, οι εκπαιδευτικοί έχουν δείξει τις κάρτες και οι μαθητές τώρα θα δείξουν στους εκπαιδευτικούς τις κάρτες με τα αρνητικά αποτελέσματα που έχουν τυπώσει στο σπίτι τους. Πιστεύω ότι θα λειτουργήσουμε σωστά, ο καιρός άνοιξε, η μέρα μεγάλωσε, με χαρά υποδεχτήκαμε τους μαθητές μας, οι μαθητές είχαν καιρό να μας δουν, μας αγκάλιασαν και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά».
 
Ανάλογη ήταν η κατάσταση όμως που επικράτησε και στα Γυμνάσια-Λύκεια του Νομού, αφού όπως ανέφερε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Φωτεινόπουλος. «Άνοιξαν τα σχολεία μας και γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Από το πρωί όλοι μαθητές μας σε γυμνάσια και λύκεια είναι ξανά στις τάξεις τους. Είχαν στα σχολεία με χαμόγελο και οι καθηγητές τους περίμεναν με πολύ καλή διάθεση για να ξεκινήσει ίδια ζώσης διδασκαλία. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στο άνοιγμα των σχολείων, δεν υπήρξε ευτυχώς κανένας αρνητής του τεστ». 
 
Foteinopoulos G
 
Ανέφερε ο κ. Φωτεινόπουλος ενώ σχετικά με τα θετικά αποτελέσματα των self tests συμπλήρωσε ότι: «…έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής 8 θετικά self tests και αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι αυτά τα τεστ που κάνουνε στα παιδιά γιατί αυτά τα οκτώ είναι ασυμπτωματικά και θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στους υπόλοιπους μαθητές. Οι οκτώ αυτοί οι μαθητές έχουν πάει για μοριακό τεστ και περιμένουμε την απάντηση. Αν το τεστ αυτό είναι αρνητικό θα γυρίσουν οι μαθητές και πάλι στην ντάξει τους αν είναι θετικό θα παραμείνουν σε καραντίνα. Μικρά προβλήματα το πρωί με μαθητές και γονείς που δεν είχαν προλάβει να πάρουν τα τεστ από τα φαρμακεία αντιμετωπίστηκαν αγοράζοντας τα τεστ το πρωί. Όλα λειτουργούν άψογα. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».
sxoleia new eppistrofi 5
 
Το ομαλό κλίμα που επικράτησε κατά την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων μετέφερε σε δηλώσεις του και ο Γιώργος Κομιώτης Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Πύργου, όπου επεσήμανε ότι: «Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά, οι συνάδελφοι επέδειξαν τις βεβαιώσεις αρνητικού αποτελέσματος από τα self test για τον COVID, τώρα συνεχίζεται η διαδικασία για τον έλεγχο των μαθητών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και όλα βαίνουν καλώς. Έχουμε βέβαια κάποιες περιπτώσεις που οι γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά στο σχολείο, τα κράτησαν προληπτικά, διότι κατά την συναναστροφή του Πάσχα είτε κάποιο μέλος της οικογένειας είτε κάποιο μέλος από τους επισκέπτες είχε κορονοϊό με αποτέλεσμα να παραμένουν σε καραντίνα και δεν έχουν έρθει στο σχολείο».
 
sxoleia new eppistrofi 3
 
sxoleia new eppistrofi 4
 
sxoleia new eppistrofi 6

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών