LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|05
2021
10:44

Βόμβα από Τζαβάρα: Δεν είμαι πολιτικάντης - Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

Βόμβα έριξε ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας στην πρωινή εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Με αφορμή τα όσα συνέβησαν από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία, δήλωσε πως δεν θα ειναι υποψήφιες στις επόμενες εκλογές αντιδρώντας έτσι στα όσα συμβαίνουν γενικότερα σε βάρος της Ηλείας.

"Δεν είμαι πολιτικάντης..." ήταν ένα από τα σχόλιά του.

Τι ανέφερε ο Κώστας Τζαβάρας στον Άρη Πορτοσάλτε

Πριν από τον Ηλείο βουλευτή Κώστα Τζαβάρα, στην εκπομπή φιλοξενήθηκε η υπουργός Πολιτισμού Νίκη Κεραμέως όπου μίλησε για τον εξορθολογισμό του Ακαδημαϊκού χάρτη.

Ο κ. Τζαβάρας στην τοποθέτησή του αργότερα, σημείωσε τα εξής: "Άκουσα την κυρία υπουργό που λέει ότι πρόκειται να εξορθολογίσει τον ακαδημαϊκό χάρτη. Προσυπογράφω και συμφωνώ. Μάλιστα δε, θα πρέπει να σας τονίσω ότι την κυρία Νίκη Κεραμέως την τιμώ προσωπικά και εκτιμώ όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει για την μεταρρύθμιση το τριτοβάθμιου τομέα της εκπαίδευσης. Όμως εδώ υπάρχει μία ανακολουθία. Για να φτιάξουμε τον χάρτη, για να είναι ορθολογικός, θα πρέπει πρώτα να έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και μέχρι τώρα που μιλάμε, αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό γιατί απομένει να γίνει η ανασύσταση του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης. Είναι αυτό που είπε προχθές ο κ. Συρίγος ότι τα πρώην ΤΕΙ θα τα ανασυστήσει με τη μορφή των σχολών εφαρμοσμένων επιστημών. Αυτές οι σχολές αποτελούν πυλώνα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οπότε για να μιλάμε για εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη θα πρέπει να έχουμε διαμορφωμένο το ακαδημαϊκό τοπίο. Ενώ λοιπόν εκκρεμεί αυτή η μεταρρύθμιση, δεν μπορεί να μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο εγχείρημα αποτύπωσης στον χάρτη αυτό του ακαδημαϊκού, το τριτοβάθμιου τοπίου. Δεύτερον, δεν είναι δυνατόν σε αυτόν τον ακαδημαϊκό χάρτη να καταγράφονται από τα 23 πανεπιστήμια, μόνο οι απώλειες που θα έχει το ένα πανεπιστήμιο της Πάτρας". σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Τζαβάρας: Δυστυχώς δεν έχουμε τη δύναμη. Εμάς δε μας ακούν. Παρότι διαθέτουμε τη φωνή…

Στη συνέχεια ο κ. Τζαβάρας μιλώντας για τις παρεμβάσεις που έγιναν για να σωθούν τμήματα της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, παραδέχθηκε πως οι Ηλείοι βουλευτές δεν έχουν τη έχουν τη δύναμη να κάνουν το ίδιο. "Εμάς δε μας ακούν. Παρότι διαθέτουμε τη φωνή…" είπε χαρακτηριστικά.

"Η κυρία υπουργός εδώ έκανε μία μεγάλη μεταρρύθμιση, με το νόμο 4777 εισήγαγε την θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, το 10. Από αυτή λοιπόν την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης, θα προκύψει μείωση του φοιτητικού πληθυσμού της χώρας κατά 15 έως 20.000. Αυτό σημαίνει ότι από τα 430 τμήματα των Πανεπιστημιακών σχολών, τα 50,60,70 θα καταργηθούν, γιατί δεν θα έχουν ζήτηση.  Άρα για να μιλάμε για εξορθολογισμό και για ακριβή αποτύπωση στον ακαδημαϊκό χάρτη του τοπίου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα πρέπει να έχουμε τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων και να δούμε πού δεν υπάρχει ζήτηση, για να καταργηθούν μοιραία αυτές οι σχολές. Αυτή λοιπόν τώρα η πρεμούρα του Πανεπιστημίου της Πάτρας, να έρθει και να πάρει μία απόφαση στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού δήθεν που κάνει και να μας πει ότι δύο σχολές από το Αγρίνιο θα καταργηθούν, μία σχολή από το Αίγιο, θα καταργηθεί, ένα τμήμα από τον Πύργο θα καταργηθεί και ένα τμήμα από την Αμαλιάδα. Επεμβαίνει όμως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και οι βουλευτές της Αχαΐας και σώζουν το τμήμα του Αιγίου. Αυτό όπως λέγεται εξορθολογισμός; Επεμβαίνουν από την Αιτωλοακαρνανία και σώζουν κάποια τμήματα του Αγρινίου. Αυτό λέγεται εξορθολογισμός;" αναρρωτήθηκε ο κ. Τζαβάρας.

"Πορτοσάλτε: Άρα πρέπει να επέμβουν και οι βουλευτές Ηλείας να σώσουν τα τμήματα.

Τζαβάρας: Δυστυχώς δεν έχουμε τη δύναμη. Εμάς δε μας ακούν. Παρότι διαθέτουμε τη φωνή…" είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Ηλείος βουλευτής...

"Δεν υπήρξα πολιτικάντης - Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές"

Στη συνέχεια ο Κώστας Τζαβάρας, έριξε τη βόμβα. "Επειδή εγώ δεν υπήρξα ποτέ πολιτικάντης και δεν προέρχομαι από κανένα πολιτικό σχήμα αλλά από την κοινωνία, που 40 χρόνια μάχομαι στο επάγγελμα του δικηγόρου, μετά από αυτή την κωμωδία, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, διότι ακριβώς δεν θέλω να δώσω σε κανέναν το δικαίωμα να σκέφτεται ότι όσα λέω, τα λέω για τα ¨ψηφαλάκια¨. Και σας λέω λοιπόν και σας δηλώνω ότι εγώ υποψήφιος στις επόμενες εκλογές δεν θα είμαι εξαιτίας αυτού του γεγονότος και εξαιτίας βέβαια και του γεγονότος ότι ακόμα στην Ηλεία περιμένουμε να έρθει και να δημοπρατηθεί ο δρόμος που θα αντικαταστήσει την καρμανιόλα Πύργου Πατρών στην οποία κάθε χρόνο σκοτώνετε ο πληθυσμός ενός μικρού χωριού" είπε μιλώντας στον Άρη Πορτοσάλτε βάζοντας στο κάρδο της αδικίας της Ηλείας μαζί με την Τριτοβάθμια, δικαίως και την Πατρών - Πύργου.

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media