LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|05
2021
09:45

Γυμνάσιο Λεχαινών: Ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρασφάλεια

Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Λεχαινών, μέλη της ομάδας Erasmus+ που υλοποιείται στο σχολείο, υποδέχθηκαν την Πέμπτη, 20 Μαΐου, τον πυραγό Λαγό Φώτη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα μέτρα πρόληψης και τους σωστούς τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Safety first”, το οποίο υλοποιείται στο σχολείο σε συνεργασία με σχολεία από την Πολωνία και την Ισπανία.

Η ομάδα του Γυμνασίου Λεχαινών έχει αναλάβει την πυρκαγιά και το σεισμό ως τομείς για την κατάρτιση σχεδίων πρόληψης και δράσης στα σχολεία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του σχολείου για ενημέρωση.

Έτσι, την Πέμπτη οι μαθητές και μαθήτριες της ομάδας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση του κ. Λαγού και έθεσαν καίρια ερωτήματα σχετικά με την υποδομή και την προετοιμασία που χρειάζονται ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τέτοια περιστατικά στο σχολείο.

Τόσο ο κ. Λαγός όσο και οι μαθητές και μαθήτριες τόνισαν τη σημασία της προετοιμασίας, της διατήρησης της ψυχραιμίας, καθώς και την αναγκαιότητα της ύπαρξης σχεδίου δράσης και διενέργειας τακτικών ασκήσεων. Επίσης, η ομάδα αντιλήφθηκε τη σημασία της ευθύνης προς τον συνάνθρωπο, αλλά και την αναγκαιότητα να λειτουργεί η σχολική κοινότητα ως ομάδα. Εφοδιασμένη με όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες η ομάδα θα αναλάβει να παρουσιάσει  στα αγγλικά όσα έμαθε στα σχολεία των άλλων χωρών.

gumnasio lexainwn erasmus 2

Η υπεύθυνη του προγράμματος κα Νατάσσα Αναγνωστοπούλου τόνισε τη σημασία να συνεχιστούν τα προγράμματα Erasmus+  και αναπτυχθούν εναλλακτικοί τρόποι υλοποίησής τους μέσα στην πανδημία, ώστε να μη χαθεί η αλληλεπίδραση μεταξύ δημόσιων φορέων και σχολικής κοινότητας λόγω των δύσκολων συνθηκών και οι μαθητές να μην στερηθούν τα πολλαπλά οφέλη από την επικοινωνία και τη συνεργασία με σχολεία του εξωτερικού, ώστε να μην αισθανθούν αποκομμένοι.

Η Διευθύντρια του σχολείου κα Άννα Κοκκίνου επεσήμανε τη σημαντικότητα της δράσης σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους μαθητές και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες που συνέβαλαν στην υλοποίησή της.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ