IliaLive.gr
LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

25|05
2021
17:54

«Πληρωμένη» απάντηση στον Τσίπρα από Αν. Νικολακόπουλο στη Βουλή

Απώλεια μνήμης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευθύνες του απέναντι στην Ηλεία - Ως... «κακόγουστο αστείο» μπορεί να εκλάβει κανείς την κριτική του για σχολές και αυτοκινητόδρομο

Στο «στόχαστρο» του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του πρώτου στη Βουλή για το σχέδιο νόμου που αφορά στην ψήφο των αποδήμων.

Ο κ. Νικολακόπουλος συνδέοντας την ομιλία του με τα φαινόμενα αναξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την επίσκεψη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ηλεία  ο οποίος επιχείρησε να … «σώσει τον τόπο από τα δεινά του…» για τα οποία ως πρωθυπουργός είχε «φροντίσει»  να δημιουργηθούν  τόσο για τις αρνητικές εξελίξεις με το δρόμο όσο και με την τύχη των Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Ειδικότερα, για το Πάτρα – Πύργος ο Ηλείος κοινοβουλευτικός υπενθύμισε τους άστοχους χειρισμούς κατάτμησης του έργου ελέω… Καλογρίτσα, υπόθεση που εμφανώς έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο με την κατάθεση του εργολάβου στην Προανακριτική της Βουλής για την υπόθεση Παππά. Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολακόπουλος :

«Μόλις χτες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κύριος Τσίπρας επισκέφτηκε την εκλογική μου περιφέρεια τον Νομό Ηλείας και μίλησε για το δρόμο Πάτρα-Πύργος.

Ήταν ο ίδιος που ματαίωσε την δημοπράτηση του έργου το 2015, έσπασε το έργο σε οκτώ κομμάτια, έδωσε τα 4 από αυτά στην εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ, συμφερόντων του κυρίου Καλογρίτσα, και αυτό όλως τυχαίως γινόταν το 2016 , την ίδια εποχή που διεξαγόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Και τελικά, αφού τα σχέδια για την δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL ναυάγησαν,  ναυάγησε και η εκτέλεση των 4 τμημάτων από τον κύριο Καλογρίτσα.

Και αφού άφησε να περάσουν 4 χρόνια αδράνειας λίγους μήνες πριν από τις εκλογές εμφάνισε μπουλντόζες για λίγο σε ένα τμήμα του έργου για να βγει μια αναμνηστική φωτογραφία με τοπικά στελέχη. Η επίσκεψη αυτή δε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε σε μια χρονική περίοδο που είναι σε εξέλιξη η έρευνα της προανακριτικής  επιτροπής και έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για τη σχέση του κυρίου Καλογρίτσα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις κουμπαριές του με στελέχη της. Άλλωστε πριν από τον κύριο Τσίπρα είχε έρθει στην Ηλεία να μιλήσει για το δρόμο Πάτρα-Πύργος ο κύριος Παππάς. Ο μόνος που δεν έχει έρθει ακόμα στην Ηλεία είναι ο κύριος Σπίρτζης αλλά φαίνεται ότι θα το δούμε και αυτό σύντομα.

«ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ…

«Καταπέλτης» ωστόσο για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο κ. Νικολακόπουλος και για το θέμα των Πανεπιστημιακών Σχολών κατηγορώντας τον ευθέως ότι με ανεύθυνους και μικροπολιτικούς σχεδιασμούς κατάφερε να τις απαξιώσει μέσω του τότε Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, που τις  περιόρισε, τις αποδυνάμωσε και με ίδρυση άλλων Τμημάτων στην Περιφέρεια προετοίμασε ουσιαστικά το έδαφος για την απορρόφησή τους. Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ είπε :

«Μίλησε ακόμα ο κύριος Τσίπρας στην Ηλεία για τα Πανεπιστημιακά τμήματα και επισκέφτηκε το τμήμα Μουσειολογίας του Πύργου.

Τι είχε κάνει όμως τα χρόνια της διακυβέρνησής του για να ενισχύσει το πανεπιστημιακό τμήμα του Πύργου ; Όχι μόνο δεν έκανε, αλλά με τον περίφημο νόμο Γαβρόγλου απογύμνωσε το τμήμα

αφήνοντάς το μόνο με ένα γνωστικό αντικείμενο που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη,

έδωσε το δικαίωμα στους καθηγητές να φύγουν με αποτέλεσμα να φύγουν 6 και να μείνει μόνο με  δύο καθηγητές εκ των οποίων η μια συνταξιοδοτείται στο επόμενο διάστημα.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ;

Τουλάχιστον ο κύριος Τσίπρας δεν επισκέφτηκε το τμήμα Γεωπονίας της Αμαλιάδας όπου θα έπρεπε να εξηγήσει γιατί δημιούργησε εντός του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Μεσολόγγι  άλλο ένα αντίστοιχο τμήμα έτσι ώστε σήμερα το Πανεπιστήμιο Πατρών να ισχυρίζεται ότι στα πλαίσια του εξορθολογισμού δεν μπορεί να συντηρεί δύο τμήματα και έτσι αποφασίζει να τα συγχωνεύσει.

Υποσχέθηκε όμως χθες ότι μόλις γίνει κυβέρνηση θα επαναλειτουργήσει τα συγκεκριμένα τμήματα και ένα ακόμα. Προφανώς , αυτά θα τα κάνει με έναν νόμο και με ένα άρθρο.

Μετά από αυτά που ανέφερα και πολλά άλλα που είναι ήδη γνωστά,όπως αυτά της προηγούμενης εβδομάδας που ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία και στη συνέχεια αποχώρησε ή το περίφημο σκίσιμο των μνημονίων,

δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση  η ανακολουθία λόγων και έργων του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την ψήφο των αποδήμων και τα όσα δήλωσε και υποσχόταν στο εξωτερικό η αρμόδια αναπληρώτρια Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Θεοδώρα Τζάκρη -σε συνέντευξή της στον «Εθνικό Κήρυκα»- ότι δήθεν  το κόμμα της τάσσεται πλέον υπέρ της άρσης των περιορισμών στο δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων της Διασποράς,

υποσχόμενη μάλιστα ότι «θα τους καταργήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μόλις επιστρέψει στη διακυβέρνηση της χώρας».

ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΣΟΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Όσον αφορά το ίδιο το σχέδιο νόμου για τους αποδήμους ο κ. Νικολακόπουλος εξήρε την σημασία του απόδημου Ελληνισμού και των δικαιωμάτων του λέγοντας  ότι :

«Η Κυβέρνηση ΟΛΩΝ των Ελλήνων, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το παρόν νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών που είχαν τεθεί, δηλαδή της προϋπόθεσης παραμονής δύο ετών στην Ελλάδα κατά τα τελευταία 35 έτη και της υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης κατά το τρέχον ή το προηγούμενο έτος.

Οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό αποτελούν μέρος της χώρας μας. 7, 5 εκατ.  Έλληνες της Διασποράς έχουν τις ίδιες αξίες, τα ίδια ήθη και έθιμα, την ίδια θρησκεία, τον ίδιο πολιτισμό.

Είναι αναπόσπαστο μέρος της κληρονομιάς μας και είναι απόλυτα ίσοι με όλους εμάς που ζούμε στην Ελλάδα.»

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Στασινόπουλος - Fruit & Salad

ΜΠΡΑΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ