LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|06
2021
20:27

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Η πραγματικότητα δεν κρύβεται

Η επίσκεψη Τσίπρα στον νομό μας απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ξεγράψει την Ηλεία από τον υγειονομικό χάρτη, οδηγώντας την στην περιθωριοποίηση και την οπισθοδρόμηση. Τα νοσοκομεία αποψιλώνονται από γιατρούς, κλινικές κλείνουν, τα Κέντρα Υγείας αποδυναμώνονται.

Ο Τσίπρας  ανταποκρίθηκε άμεσα, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία συνιστά πλήρη αναβάθμιση του ΕΣΥ.   Αυτή η ταύτιση θέσεων προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στη ΝΔ, όπως φαίνεται από το πλήθος των ανακοινώσεων που ακολούθησαν και τις επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών στα κρυφά, σε ελεγχόμενο περιβάλλον, χωρίς καμιά επαφή με εργαζόμενους και φορείς της Υγείας. Μην έχοντας όμως δυνατότητα απαντήσεων επί της ουσίας,  προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Ας είμαστε ξεκάθαροι. Στον τομέα υγείας,  ΝΔ και  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχουν διαφορετικά προγράμματα, δυο αντίθετες πολιτικές.  Εμείς θεωρούμε το ΕΣΥ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ με σκοπό την καθολική κάλυψη του πληθυσμού με όρους ισότητας και τη μείωση των ανισοτήτων.  Ένα δημόσιο σύστημα υγείας,  που σε συνθήκες πανδημίας έδειξε την αξία και την αναγκαιότητα του και που πρέπει να ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα. 

Ο ιδιωτικός τομέας χρειάζεται αλλά με ΔΙΑΚΡΙΤΟ και ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ρόλο, σε συνεργασία με το δημόσιο. Χωρίς  Συμπράξεις  Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, χωρίς εκχώρηση υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες.

Αντίθετα, η ΝΔ υποτιμώντας  το  δημόσιο, διαρκώς το κατηγορούσε, θεωρούσε τους γιατρούς υπεράριθμους, τεμπέληδες  και προεκλογικά μιλούσε για εξορθολογισμό,  με μείωση του μόνιμου προσωπικού,  είσοδο ιδιωτών και ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα.

Η πανδημία όμως της χάλασε τα σχέδια. Ανέδειξε την ΑΞΙΑ και την ΥΠΕΡΟΧΗ του δημόσιου συστήματος Υγείας.  Αναγκάζεται να το χειροκροτήσει,  δεν θέλει όμως να το ενισχύσει.

Αντίθετα, προχωρά στην αποδυνάμωση του. Στην Ηλεία, ήδη μετράμε πάνω από 16 λιγότερους γιατρούς και το κλείσιμο της παθολογικής Αμαλιάδας.  Τα Κέντρα Υγείας αποδυναμώνονται, αποστερώντας τους πληθυσμούς από την στοιχειώδη πρωτοβάθμια φροντίδα, ενώ αυξάνεται ο φόρτος στα νοσοκομεία και οι διακομιδές.  Ο εμβολιασμός γίνεται κυρίως στα νοσοκομεία, που χάνουν το βασικό τους ρόλο στη δευτεροβάθμια περίθαλψη και γίνονται MONO νοσοκομεία covid-19. 

Η λοιπή νοσοκομειακή περίθαλψη μεταφέρεται στην Πάτρα ή στους ιδιώτες. Για δε την κάλυψη των εφημεριών, μεταφέρονται γιατροί από δομές εκτός νομού, πράξη που οι υγειονομικοί φορείς έχουν καταγγείλει ως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την υγεία των νοσηλευόμενων.

Παράλληλα οι εμβολιασμοί παραμένουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο και ο στόχος της συλλογικής ανοσίας απομακρύνεται. Παρά τις συνεχείς κυβερνητικές επισκέψεις στα κρυφά, είναι ολοφάνερη η κυβερνητική αποτυχία. Με εργαζόμενους που έχουν υπερβεί τα όρια των αντοχών τους, χωρίς στήριξη από την πολιτεία, να σηκώνουν όλο το βάρος και της πανδημίας αλλά και των εμβολιασμών,  καθημερινά επί μήνες. Και είναι σημαντικό να επαναλάβουμε ότι το ΕΣΥ χρειάζεται ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ με μόνιμη σχέση εργασίας.

Αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο σύστημα υγείας αναβαθμισμένο, με μόνιμη ενίσχυση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Και φυσικά διαφωνούμε απόλυτα με ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΟΜΩΝ του ΕΣΥ.

Τέλος, είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να ενημερώσει τους πολίτες για τα ποσοστά θνητότητας σε κάθε ΜΕΘ-COVID της χώρας. Το ζήτημα είναι λεπτό και χρειάζεται πλήρης διαφάνεια. Η πραγματικότητα δεν κρύβεται.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

(Δελτίο Τύπου)

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

IMG 20210720 203833 761