LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|07
2021
20:58

Νάσος Ηλιόπουλος: Κεντρική αποτυχία της κυβέρνησης το lockdown στη Μύκονο

«Πυρά» του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» έκανε λόγο για «κεντρική αποτυχία» της κυβέρνησης, όσον αφορά τα μέτρα τοπικού lockdown στη Μύκονο ενώ, αναφερόμενος στην τροπολογία για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ανέφερε ότι αυτή «”σαμποτάρει” τον εμβολιασμό» καθώς και ότι, το κυβερνών κόμμα, «προσπαθεί να δημιουργήσει βολικούς εχθρούς μέσα στην κοινωνία, για να φορτώσει τη δική του αποτυχία». Για την αλλαγή της τελευταίας στιγμής που έγινε στην τροπολογία και δίνει τη δυνατότητα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να επεκτείνεται και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων με απλή υπουργική απόφαση, ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «οι κινήσεις αυτές θα έχουν ως κατάληξη να πολώσουν ακόμα και εκείνους που είναι απλά επιφυλακτικοί, στην πλευρά των αντιεμβολιαστών».

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη διαφωνία στην προοπτική  «να γίνει ο εμβολιασμός πρόσχημα για κόψιμο μισθών, αναστολές εργασίας ή και απολύσεις». «Αυτό που χρειάζεται να γίνει για να προχωρήσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως στους υγειονομικούς και σε όσους φροντίζουν ευάλωτους συμπολίτες μας, είναι να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα σε κίνητρα και αντικίνητρα», ανέφερε και διευκρίνισε, «είναι διαφορετικό κάποιος, που δεν έχει εμβολιαστεί, να υποχρεώνεται να προσέρχεται νωρίτερα στην εργασία του για να κάνει τεστ και να μπαίνει μόνο αν είναι αρνητικός και διαφορετικό να χάνει τη δουλειά του».

Όλοι μαζί στην πανδημία

Ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε και για τη σημασία του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Από την πλευρά μας, δεν θα χάνουμε καμία ευκαιρία να υπενθυμίζουμε διαρκώς στους πολίτες ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε. Σε μια πανδημία δεν είμαστε άτομα, είμαστε κοινωνία και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε», σημείωσε και συνέχισε «δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης κάνει ό,τι μπορεί για να σπάσει αυτό το αίσθημα του "όλοι μαζί"». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αναφέροντας ότι «Καλούμε όμως και την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την εγκληματική συζήτηση που έχει ανοίξει για κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών», ενώ υποστήριξε και ότι η ελληνική κυβέρνηση συρρικνώνει και ιδιωτικοποιεί τη δημόσια υγεία. «Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, αν όχι στον κόσμο, που -εν μέσω πανδημίας- αντί να συζητά πώς θα ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, σχεδιάζει τη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίησή του», τόνισε. «Και το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν πίστεψε πραγματικά στη δημόσια υγεία, δεν είναι άσχετο με την αποτυχία της και στο πεδίο του εμβολιασμού. Μέχρι σήμερα, τόσους μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού, δεν έχουν λειτουργήσει κανονικά οι κινητές μονάδες κι έτσι χιλιάδες συμπολίτες μας με προβλήματα μετακίνησης, παρά το ότι ήθελαν να εμβολιαστούν, δεν μπορούσαν», επισήμανε, αναφέροντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση ποτέ δεν ενίσχυσε την πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Πέμπτης, 22 Ιουλίου, στο σταθμό «Εγνατία Τηλεόραση», ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο και για «κεντρική αποτυχία της κυβέρνησης το ότι επιβλήθηκαν μέτρα lockdown στη Μύκονο». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι, το νησί των Κυκλάδων, «εκτός από κεντρικός τουριστικός προορισμός της χώρας, είναι και ένα νησί στο οποίο οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό της τάξης του 90%» και συμπλήρωσε ότι είναι προφανές το πρόβλημα με τους τουρίστες που επισκέφθηκαν το νησί. «Καθημερινά φτάνουν στα αυτιά μας καταγγελίες για το πόσο ελλιπείς και πρόχειροι είναι οι έλεγχοι που γίνονται σε ανθρώπους που ταξιδεύουν στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε όσους μπαίνουν στην Ελλάδα.

Όπως επίσης όλοι παρακολουθήσαμε τις τραγικές εικόνες με 18χρονους ασθενείς κορονοϊού να μένουν πάνω από 12 ώρες σε ένα πάρκινγκ γιατί η κυβέρνηση δεν φρόντισε να ορίσει ξενοδοχεία καραντίνας», ανέφερε. «Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνονται αποτελεσματικοί έλεγχοι στους ταξιδιώτες, για να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας σε κάθε τουριστικό προορισμό και για να ενισχυθεί παντού η πρωτοβάθμια περίθαλψη», επισήμανε. «Και εδώ και τώρα να υπάρξει η απαραίτητη εκείνη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους επιχειρηματίες που πλήττονται -όπως είναι φυσικά και οι επιχειρηματίες του τουρισμού- με διαγραφή και ρύθμιση του πανδημικού χρέους», συμπλήρωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Διπλωματική παθητικότητα και ακινησία στο Κυπριακό

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Κύπρο και τις νέες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας. Έκανε λόγο για «ξεκάθαρη προσπάθεια του Ερντογάν να δημιουργήσει τετελεσμένα ώστε να επιβάλει τη λογική των δύο κρατών στην Κύπρο». «Απέναντι σε αυτές τις κινήσεις, η ελληνική πλευρά χαρακτηρίζεται από διπλωματική παθητικότητα και ακινησία», σημείωσε, προσθέτοντας πως «μάς κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης στο σχετικό μήνυμά του, ενώ ορθά καταδίκασε τις κινήσεις αυτές του Τούρκου προέδρου, δεν ανέφερε ότι η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν συζητάει τη "λύση" των δύο κρατών». «Όλο το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν κατάφερε να υπάρξει ένας μηχανισμός κυρώσεων απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας, αλλά υποτίμησε και την ανάγκη να συνδεθεί η συζήτηση μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ για τη νέα τελωνειακή σύνδεση, με τη λύση του Κυπριακού και την πορεία προς τη Χάγη», τόνισε. «Και όταν από τη δική μας πλευρά δεν υπάρχουν οι αντιδράσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν, είναι λογικό ο Ερντογάν να σπεύδει να το εκμεταλλευτεί για να προωθήσει τη δική του στρατηγική», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Ethnos.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

shall we dance 560x594 0921