LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Φροντιστήριο Ορόσημο Θαλής

31|07
2021
11:06

Ο Σύλλογος ΟΤΑ δήμων Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας - Ζαχάρως για τον καύσωνα

Αντιμετώπιση θερμικής καταπόνησης εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Επιστολή προς τους δημάρχους Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως απέστειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους παραπάνω δήμους Χρήστος Γαρύφαλλος.

Σε αυτή επισημαίνει τις δύσκολες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό με τον καύσωνα και ζητά τη λήψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων.

κ. Δήμαρχε,

διανύουμε τους μήνες του καλοκαιριού και ήδη οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Αυτό σε συνδυασμό με την υγρασία και με την ατμοσφαιρική ρύπανση καθιστά δύσκολες τις συνθήκες εργασίας. Ιδιαίτερα για όσους εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, οι συνθήκες εργασίας γίνονται ανυπόφορες και εξοντωτικές. Η ζέστη και η εργασία έχουν άμεσα αρνητικά αποτελέσματα ( καταπόνηση, αφυδάτωση, αύξηση του κινδύνου εργατικών ατυχημάτων), αλλά και μακροπρόθεσμη επίδραση σε χρόνιες παθήσεις (καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες κλπ).

Σας ενημερώνουμε ότι, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού, για λόγους προστασίας της υγείας μας, στη διάρκεια της εργασίας θα πρέπει να απαιτούμε να εφαρμόζονται τα παρακάτω:

Όταν η θερμοκρασία αγγίζει τους 36 βαθμούς ΔΕΝ εργαζόμαστε σε εξωτερικούς χώρους. Η εργασία μας σταματά στις 11 π.μ.

Όταν η θερμοκρασία αγγίζει τους 38 βαθμούς, ιδιαίτερα μεταξύ 11-4 μ.μ., η εργασία πρέπει να σταματά και σε κλειστούς χώρους. Αποκομιδή απορριμμάτων ΔΕΝ γίνεται την ώρα αυτή.

Ιδιαίτερη μέριμνα χρειάζονται οι συνάδελφοι οι οποίοι εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου, λόγω των προβλημάτων υγείας, όπως: καρδιοπάθεια, πνευμονοπάθεια, νεφρική ανεπάρκεια, ζαχαρώδη διαβήτη, άλλα νοσήματα, γυναίκες σε περίοδο εγκυμοσύνης.

Εργασίες που δεν είναι εύκολο να ανασταλούν όπως καθαρισμός λαϊκών αγορών, ταφές- εκταφές, η υπηρεσία θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε να διατίθεται δροσερό νερό στους εργαζόμενους.

Οι Δήμοι, ως εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να μεριμνούν ώστε να κλιματίζονται όλοι οι στεγαζόμενοι χώροι. Έχουν την ευθύνη σε συνεργασία με το γιατρό εργασίας και τον τεχνικό ασφαλείας να παίρνουν όλα τα αναγκαία τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, με βάση και τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρου, για την ουσιαστική διασφάλιση της υγείας και προστασίας των εργαζομένων κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί όλα τα μέσα ατομικής προστασίας η Δημοτική Αρχή έχει τεράστια ευθύνη, γι΄αυτό θα πρέπει όσοι εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους να φοράνε καπέλο, γυαλιά, ελαφριά ρούχα. Τα παραπάνω μέτρα αποτελούν μία ελάχιστη προστασία των εργαζομένων απέναντι στις συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός με πρόφαση το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας τις σωματικές αντοχές.

Οι συνάδελφοι, που διαπιστώνουν ότι δεν εφαρμόζονται τα παραπάνω, τα απαιτούμενα, δεν σωπαίνουμε, απευθυνόμαστε στο σωματείο. Όλοι μαζί να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας να απαιτήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Χρήστος Γαρύφαλλος

Η Γραμματέας Ελένη Γάζου

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

andredaki 400x600