LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|10
2021
10:22

Τσίπρας: Σφυρίξατε τη λήξη της πανδημίας με κυβερνητική απόφαση

Για «παραδοχή της αποτυχίας» έκανε λόγο ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην καρατόμηση των προσώπων που διαχειρίστηκαν την πανδημία

Έντονη ήταν κριτική που ασκησε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «σφυρίξατε τη λήξη της πανδημίας με κυβερνητική απόφαση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, κατηγορώντας την Νέα Δημοκρατία ότι σταμάτησε εδώ και ένα χρόνο να ενημερώνει τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή επισημαίνοντας ότι «όσο περισσότερο αρνητική είναι η πορεία της πανδημίας τόσο περισσότερο οι έχοντες κυβερνητική ευθύνη σταματούν να συζητούν για αυτά».

Ο στόχος της ανοσίας εγκαταλείπεται συνεχώς

Μάλιστα επικαλέστηκε στοιχεία ιδιαιίτερα στους θανάτους από τον κορονοϊό, λέγοντας ότι «βρισκόμαστε στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη. Κάθε εβδομάδα χάνουμε περίπου 300 συνανθρώπους δηλαδή περίπου ένα μικρό χωριό κάθε εβδομάδα φεύγει». Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «ξεπερνούμε κάθε εβδομάδα χώρες που έχουν αρχή της πανδημίας ήταν το αρνητικό παράδειγμα», και απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι «κρύβεστε για να κρύψετε την παταγώδη αποτυχία σας και δημιουργείτε κίνδυνο χαλαρότητας απέναντι στον κίνδυνο της απώλειας ζωής».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην κυβερνητική απόφαση για τα μέτρα στην εστίαση και την πλήρη απελευθέρωση αλλά και στα νοσοκομεία και τους υγειονομικούς όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση για απώλεια στήριξης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Ο βασικός στόχος που ήταν η ανοσία δείχνει να εγκαταλείπεται», ανέφερε για τους εμβολιασμούς συνεχίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι στις τελευταίες θέσεις από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου στην εμβολιαστική κάλυψη. Συγκρινόμαστε με χώρες της ανατολικής Ευρώπης στην εμβολιαστική κάλυψη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφερε ως παράδειγμα την Πορτογαλία μία χώρα με παρόμοιο πληθυσμό επισημαίνοντας ότι η εμβολιαστική κάλυψη είναι της τάξης του 88%.

Κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας μόνο - Πετάξατε λευκή πετσέτα στην πανδημία

Παράλληλα άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία απύηθυνε κάλεσμα στους νέους για να εμβολιαστούν ασκώντας κριτική στο Freedom Pass και τα προνόμια αναφέροντας ότι «είπατε, εμβολιαστείτε για να πάρετε gigabites, και όχι για να σώσετε τη ζωή σας». «Γιατί μετά από τόσους μήνες του σκληρότερου και μακρύτερου lockdown στην Ευρώπη, είμαστε ξανά όχι στο χείλος αλλά μέσα στον γκρεμό; Γιατί κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας μόνο. Πετάξατε λευκή πετσέτα στην πανδημία. Αφήσατε τη χώρα να πορεύεται στα τυφλά», τόνισε

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε αναφορά σε ανάρτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κύρτσου, ο οποίος επίσης εστίασε στους συμπολίτες που χάνονται κάθε εβδομάδα από τον κορονοϊό, λέγοντας «δεν τα λένε αυτά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά στελέχη του κόμματός σας». 

Παραδοχή της αποτυχίας ότι καρατομήσατε όσους διαχειρίστηκαν την πανδημία

Ο Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και για την αντικατάσταση στελεχών σε νευραλγικές θέσεις, τονίζοντας ότι είναι η μεγαλύτερη παραδοχή της παταγώδους αποτυχίας σας.  Αναφερόμενος στις αντικαταστάσεις των Βασίλη Κικίλια, Παναγιώτη Αρκουμανέα, Βασίλη Κοντοζαμάνη, Νίκου Χαρδαλιά σημείωσε ότι «πώς αλλάζεις μια ομάδα που κερδίζει, που τα πάει τόσο καλα; Την αλλάζεις όταν σε οδηγεί από ήττα σε ήττα».

«Αλήθεια τι απέγινε η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων; Συνεδριάζουν; Τους ρωτάτε; Τώρα τους παραμερίσατε και αυτούς γιατί μάλλον σας είναι δυσάρεστοι. Το ερώτημα λοιπόν είναι αφού τους απομακρύνατε όλους, ποιος παίρνει τις αποφάσεις; Υπάρχει πληθώρα δηλώσεων επιστημόνων που εκφράζουν έντονη ανησυχία για το άνοιγμα που ανακοινώσατε», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Βάλατε τον Πλεύρη υπουργός Υγείας για να κλείστετε το μάτι στους αντιεμβολιαστές 

Την ίδια ώρα άσκησε έντονη κριτική στην επιλογή του Θάνου Πλεύρη ως νέος υπουργός Υγείας, γιατί όπως είπε «έχει ακραιες απόψεις και προέρχεται από τον χώρο της ακροδεξιάς». «Τον βάλατε εκεί για να κλείσετε το μάτι στο κίνημα των αντιεμβολιαστών, γιατί προέρχεται από την ίδια μήτρα της ακροδεξιάς. Και για να παρακάμψετε τους επιστήμονες», σημείωσε. Μάλιστα δήλωσε ότι είμαστε μια χώρα που έχει δικηγόρο υπουργό Υγείας και γιατρό υπουργό Δικαιοσύνης».

«Μιλάτε μόνο για την ατομική ευθύνη. Πότε θα μιλήσουμε για τις δικές σας ευθύνες; Για μία σοβαρή καμπάνια ενημέρωσης και όχι ως ευκαιρία ή όχημα εξαγοράς ΜΜΕ για την αποθέωσή σας;», ρώτησε ο κ. Τσίπρας. 

Αφήσατε το ΕΣΥ να σκάσει οργανωτικά - Τώρα το εξοντώνετε οικονομικά

Αναφερόμενος στο ΕΣΥ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Αφού αφήσατε το ΕΣΥ να σκάσει οργανωτικά, τώρα πάτε να το εξοντώσετε και οικονομικά. Το σύστημα αδυνατεί να ανταποκριθεί, με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές από άλλα νοσήματα, γιατί το ΕΣΥ έχει γίνει μονοθεματικό. Έχουμε έτσι τρομακτική αύξηση της πλεονάζουσας θνησιμότητας. 8.400 θάνατοι περισσότεροι το 2020, πέρα από αυτούς από την πανδημία, σε σχέση με το μέσο όρο της πενταετίας 2015-2019.

Οι θάνατοι που δεν αποδίδονται στον κόβιντ είναι υπερδιπλάσιοι στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη. Είναι τραγική η πραγματικότητα που προσπαθείτε να ωραιοποιήσετε. Κρύβετε την τραγωδία της απώλειας ζωών κάτω από το χαλί. - Επιβάλλεται υιοθέτηση μίας νέας υγειονομικής στρατηγικής που πρέπει να ενσωματώνει επαρκή επιδημιολογική επιτήρηση με εκτεταμμένο τέστινγκ, κατ'οίκον φροντίδα με εμπλοκή της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και των δήμων, στοχευμένη και πειστική ενημέρωση των πολιτών, πλήρη αξιοποίηση της αγωγής υγείας στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Προστασία του ΕΣΥ από την κοβιντοποίηση και κάλυψη αξιόπιστα των υπόλοιπων αναγκών των πολιτών. Άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολείων με λιγότερους μαθητές ανά τάξη. Αξιοποίηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων. Μέχρι πρόσφατα το αρνιόσασταν, αλλά και τώρα που με τεράστια καθυστέρηση η εικόνα που έχουμε είναι ότι αυτά δεν επαρκούν». 

 

Πηγή: Εthnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

korkolis xmasbook