LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|10
2021
11:04

Μητσοτάκης: Δεν παρουσιάζετε πραγματικά δεδομένα - Η οικονομία δε θα ξανακλείσει

Από το ξεκίνημα της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμφισβήτησε πλήρως τα όσα νωρίτερα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας

Για παρουσίαση μη πραγματικών δεδομένων κατηγόρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής λέγοντας ότι «δεν ισχύουν τα ψέματα που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η παραπληροφόρηση η οποία διατρέχει το σύνολο της πολιτικής του» ενώ την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση νέου καθολικού lockdown, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η κοινωνία και η οικονομία δε θα ξανακλείσει».

Από το ξεκίνημα της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμφισβήτησε πλήρως τα όσα νωρίτερα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην κατηγορία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «σφυρίξατε τη λήξη της πανδημίας», λέγοντας «πού το είδατε αυτό γραμμένο κ. Τσίπρα. Από πού προκύπτει αυτό το συμπέρασμα όταν η κυβέρνηση εξακολουθεί με πάρα πολύ μεγάλη συστηματικότητα να πρόταση την αντιμετώπιση της πανδημίας ως τη μεγάλη πρόκληση που πρέπει να διαχειριστούμε. Δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να για να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

«Ήρθα στη Βουλή για να παρουσιάσω την πραγματική εικόνα στους πολίτες», δήλωσε ο πρωθυπουργός ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «δεν ισχύουν τα ψέματα που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η παραπληροφόρηση η οποία διατρέχει το σύνολο της πολιτικής του».

Πρώτη προτεραιότητα οι συμπολίτες άνω των 60 και οι νέοι

«Θα περιμέναμε λίγη περισσότερη συγκρότηση και δημιουργική κατάθεση προτάσεων για να διαψεύσετε εκείνους που σας κατηγορούν ότι σε κάθε δυσκολία ότι βλέπετε μια ευκαιρία. Μας το είπε η κυρία Αχτσιόγλου ότι για την Αριστερά  δεν είναι η κανονικότητα. Λυπάμαι που η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την πανδημία. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι οι συμπολίτες μας άνω των 60, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο και οι νέοι που έχουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε τον εμβολιασμό - Πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος ο Πολάκης

Την ίδια ώρα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν στήριξε τον εμβολιασμό και μάλιστα χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη ως τον πρωτεργάτη του αντιεμβολιαστικού κινήματος» και εμβολιάστηκε μόνο όταν έγινε υποχρεωτικό για τους γιατρούς για να ασκεί τα καθήκοντά του. «Οι αντιεμβολιαστικές φωνές προήλθαν από τα άκρα του πολιτικού φάσματος. Εσείς επιτρέψατε, ανεχτήκατε,  ενθαρρύνατε μέσα στο ίδιο σας το κόμμα να υπάρχει μια δημόσια διγλωσσία η οποία υπονόμευσε το άραγες μέτωπο της προσπάθειας εμβολιασμού. Κάθε φορά που κάναμε μία προσπάθεια να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού κάνατε κριτική», τόνισε χαρακτηριστικά θυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις αλλά και πράξεις των στελεχών του κόμματος.

Ειδικότερα, είπε: «Θυμίζω ότι κάποιος στελέχη σας λέγανε να γίνει το καρναβάλι της Πάτρας. Κάνω πως ξεχνώ πως κάθε φορά που άνοιγαν τα σχολεία εσείς ζητούσατε να κλείσουν και όταν έκλειναν τα σχολεία εσείς ζητούσατε να ανοίξουν. Προσπερνάω την άγνοια σας για το σύστημα ιχνηλάτησης και τα συνεχή τεστ, τις συνεχείς διαδηλώσεις όπου εσείς αναλαμβάνετε την ευθύνη εν μέσω lockdown. Στην αρχή μας λέγατε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια , το Νοέμβριο του περασμένου έτους μετά μας λέγατε ότι ξεστοκάρονται αφήνοντας υπόνοια ότι κάποια μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά από άλλα και οδηγώντας με αυτά που λέγατε στην υπονόμευση των εμβολίων. Αφήνω τα εμβόλια περί Κούβας και ότι υπάρχει κάποιο μαγικό φάρμακο το οποίο προφανώς σας το υποδείχνει ο κύριος Πολάκης και  το οποίο εμείς για κάποιο λόγο δεν το δίνουμε στους πολίτες ενώ θα μπορούσε να τους σώσει». Μάλιστα, προσέθεσε σχετικά με τις προτάσεις του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας: «Το φάρμακο είναι για αγελάδες και μοσχάρια κι εσείς μας λέγατε να το δώσουμε σε ασθενείς». 

Αντιθέτως υπογράμμισε ότι το ελληνικό κράτος επιτέλεσε το καθήκον του δίνοντάς γρήγορη πρόσβαση σε όλους πολίτες σε όποιο εμβόλιο αυτή επιθυμούσαν. Και όπως είπε το έπραξε με έναν τρόπο κατά τεκμήριο υποδειγματικό.  «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι επιχείρηση ελευθερία ήταν κάτι πρωτόγνωρο για το ελληνικό κράτος», υπογράμμισε. 

Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο από την αρχή της πανδημίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή που χτύπησε η πανδημία, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο με 1.484 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού όταν χώρες όπως Ιταλία και το Βέλγιο έχουν πάνω από 2.000.«Είναι άδικο και λάθος να απομονώνετς τι σημαίνει τι συμβαίνει στη χώρα και κάποιες βδομάδες χωρίς να μπορείτε να βλέπετε τη μεγάλη εικόνα», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «αναφερθήκατε εσφαλμένα στο γεγονός ότι η χώρα παρουσιάζει υπερβάλλουσα θνητότητα λόγω κορονοϊού», ενώ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα παραδέχτηκε ότι η πορεία των θανάτων δεν είναι καλή τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο δεν είναι είναι χαρακτηριστικό της μεγάλης εικόνας διαχείρισης της πανδημίας. 

Η Ελλάδα είναι απολύτως εναρμονισμένη με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ως προς το ποσοστό συμπολιτών μας που αρρωσταίνουν από Covid και δυστυχώς καταλήγουν. 

Το εμβόλιο η μόνη απάντηση στον κορονοϊό

«Κάνετε λάθος, διαστρεβλώνετε τα στατιστικά δεδομένα. Η πραγματικότητα για την οποία δεν επιτρέπεται σε αυτήν την αίθουσα να υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία είναι ότι η μόνη απάντηση που έχουμε αυτή τη στιγμή απέναντι στη μάστιγα του κορονοϊού είναι το εμβόλιο», σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Αυτό αποδεικνύεται αφενός από το γεγονός ότι εννέα στους 10 διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι και αναδεικνύεται ακόμα από όλα τα ιατρικά δεδομένα», σημείωσε. 

«Έχουν γίνει παραπάνω από 6,6 δις δώσεις και εμφανίζουν λιγότερες παρενέργειες ακόμη και από πολύ απλά φάρμακα που παίρνουμε για τον πονοκέφαλο. Αντίθετα οι βλαβερές συνέπειες του κορονοϊού μετά την νόσηση συνοδεύουν τους ανθρώπους για πολλά χρόνια ακόμα», σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους νέους λέγοντας ότι «πρέπει να πούμε για να πείσουμε συμπολίτες μας ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για να προστατέψουν την υγεία τους αλλά και την υγεία των υπολοίπων όσο πιο πολύ είναι οι εμβολιασμένοι τόσο λιγότερες οι νοσηλείες και οι απώλειες», ενώ ανέφερε και στη Β. Ελλάδα και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών. 

Χαμηλά ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα - Δεν υπάρχει περίπτωση νέου καθολικού lockdown

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «η Βόρεια Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα καθώς έχει χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Γι' αυτό έχει και τους περισσότερους άρρωστους και τους περισσότερους θανάτους», επσήμανε.

«Χάσαμε τρεις συμπολίτες μας νεαρής ηλικίας, τι άλλο πρέπει να πούμε για να πείσουμε την συμπολίτες μας ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για να προστατέψουν την υγεία τους αλλά και την υγεία των υπολοίπων. Όσο πιο πολλοί είναι οι εμβολιασμένοι τόσο λιγότερες οι νοσηλείες και οι απώλειες», τόνισε και προσέθεσε ότι η Βόρεια Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα και «γι’ αυτό έχει και τους περισσότερους άρρωστους και τους περισσότερους θανάτους». 

Πάντως, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν και το σύστημα υγείας δεν θα ξαναγίνει μονομέτωπο. 

Πηγή: Ethnos.gr -Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

korkolis xmasbook