IliaLive.gr
LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

19|10
2021
08:13

Πύργος: Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα από την ΑΟΛΑΠ

Μία κοινωνική δράση με ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην κεντρική πλατεία του Πύργου, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα» η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο, το τρίτο Σάββατο του Οκτωβρίου. έξω από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης,  με σκοπό την ενημέρωση των νέων ανθρώπων για τη σχέση αλκοόλ και οδήγησης.

Η συγκεκριμένη δράση έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου και της ΔΗΚΕΠ, με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, του Τμήματος Τροχαίας Πύργου και της Δημοτική Αστυνομίας Πύργου.

Μέλη και Αθλητές της ΑΟΛΑΠ καθώς και πλήθος εθελοντών, ενθάρρυναν τους νέους και  τους θαμώνες των κέντρων διασκέδασης να επιλέξουν από την παρέα τους ένα άτομο, το οποίο θα αναγορευθεί σε «οδηγό της παρέας» και αφού αποδεχθεί αυτό τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Έτσι ώστε να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του, επιστρέφοντας από τη νυχτερινή τους διασκέδαση. Το συγκεκριμένο σενάριο είναι ίδιο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει ως στόχο την προώθηση μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και την ευαισθητοποίηση, κυρίως των νέων, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί, υιοθετώντας πιο υπεύθυνη στάση ως οδηγοί και ως συνεπιβάτες.

Η συγκεκριμένη ιδέα για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα ανήκει στο Βέλγιο, όπου πρωτογιορτάστηκε το 1995, και από το 2003 έλαβε πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, όταν υιοθετήθηκε από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενος σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμαρχος Πύργο Τάκης Αντωνακόπουλος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές σημείωσε ότι: «Σε 47 πόλεις στην Ελλάδα, απόψε γίνεται αυτή η ευρωπαϊκή δράση για νύχτα χωρίς ατυχήματα, δηλαδή ουσιαστικά χωρίς αλκοόλ στον οδηγό. Το μήνυμα είναι ότι τουλάχιστον ένας από την παρέα δεν πίνει καθόλου, έτσι ώστε να μπορεί, να είναι αυτός που θα οδηγήσει με ασφάλεια και θα μεταφέρει τους υπόλοιπους. Συγχαρητήρια και νομίζω ότι τα μηνύματα περνούν με τον πιο έξυπνο τρόπο εδώ στην κεντρική πλατεία του Πύργου, μετρώντας δειγματοληπτικά για αλκοόλ σε συνεργασία με την τροχαία που είναι καθοριστική η βοήθειά της, περνάμε το μήνυμα ότι πρώτα απ’ όλα είναι η ασφάλεια και μετά η διασκέδαση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ Μιχάλης Αποστολόπουλος σε δήλωσή του στο ilialive.gr τόνισε πως: «Κάθε τρίτο Σάββατο του Οκτωβρίου γιορτάζεται η «Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα και αλκοόλ». Είναι μία δράση που έχει ξεκινήσει εδώ και 15 χρόνια το ίδρυμα ΙΟΑΣ Μυλωνάς και σε συνεργασία με το ίδρυμα με το Δήμο Πύργου την ΔΗΚΕΠ η ΑΟΛΑΠ συμβάλλει στην υλοποίηση της δράσης στον Πύργο στην κεντρική πλατεία Σάκη Καράγιωργα. Η δράση είναι να ειδοποιήσουμε τον κόσμο ότι ένας από την παρέα χρήζεται ως οδηγός της παρέας και δεν πίνει έτσι ώστε να οδηγήσει τους άλλους με ασφάλεια στο σπίτι τους. Πρόκειται για μία δράση με κοινωνικό χαρακτήρα που περνά ένα κοινωνικό μήνυμα ότι το αλκοόλ σκοτώνει και δεν συνάδει με την οδήγηση».

aolap 2

aolap 3

aolap 4

aolap 5

aolap 6

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΔΑΚΗ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ