LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

12|11
2021
10:33

Ανεμβολίαστοι: Πάμε για νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ

Δεν αποκλείεται τελικά να εφαρμοστεί το σενάριο για νέα μέτρα που είχε απορριφθεί. Πρόκειται για είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ με rapid test.
 
Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία και οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ καθημερινό φαινόμενο, γεγονός που αναγκάζει την κυβέρνηση να φέρει πιο νωρίς τα νέα μέτρα, ενώ δεν αποκλείεται τελικά να εφαρμοστεί το σενάριο που είχε απορριφθεί για είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ με rapid test. Μάλιστα δεν αποκλείεται ακόμη και το rapid test κάθε μέρα.

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εμβολιασμοί, την ώρα που ο αριθμός κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων παραμένει σταθερά σε υψηλή τροχιά.

Αυτήν την στιγμή καταγράφονται 47.000 ενεργά κρούσματα, με 1 στα 4 να εντοπίζονται στην Αττική, πάνω από 7.000 στη Θεσσαλονίκη και 3.000 στη Λάρισα.

Στον απόηχο της έκρηξης των νέων μολύνσεων, τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν κλειστεί συνολικά 225.547 νέα ραντεβού πρώτης δόσης. Ο μεγάλος όγκος των νέων ραντεβού προέρχεται από τις μικρές και μεσαίες ηλικίες, με «πρωταθλητές» τις ηλικίες 18-24. Το γεγονός αυτό αποτελεί σαφέστατα και αποτέλεσμα των περιορισμών στην εστίαση, στις καφετέριες και τα εστιατόρια.

Εντός της τελευταίας εβδομάδας καταγράφηκαν 47% περισσότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 13%. Ο αριθμός των ατόμων που χρειάστηκε εισαγωγή σε ΜΕΘ αυξήθηκε κατά 5%, ενώ ο αριθμός των εισαγωγών αυξήθηκε επίσης. Το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων είναι στο 1,5.

«Το ΕΣΥ πιέζεται πάρα πολύ αυτή την στιγμή. Οι ασθενείς χρειάζονται οξυγονοθεραπεία και το οξυγόνο στο νοσοκομεία τελειώνει σε μια μέρα, εκεί που υπό φυσιολογικές συνθήκες τελείωνε σε μια εβδομάδα».

Με αυτές τις δύο προτάσεις η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και γιατρός, Μίνα Γκάγκα, έδωσε το στίγμα της δραματικής εικόνας που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία, καθώς αυξάνονται οι ασθενείς με κορονοϊό και στην πλειοψηφία τους είναι ανεμβολίαστοι.

Τα νέα μέτρα έρχονται λοιπόν πιο κοντά, αποκλειστικά για τους ανεμβολίαστους, στην κατεύθυνση ενός κλιμακούμενου lockdown. «Εάν απαιτηθεί να σφίξει και άλλο ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους – ο οποίος φυσικά δεν θα χαλαρώσει, αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ότι επειδή έρχονται γιορτές και Χριστούγεννα θα χαλαρώσει κάπως… – εάν χρειαστεί να σφίξουν και άλλο τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους προς κάποια κατεύθυνση, όπως για πιο συχνό έλεγχο, είμαστε εδώ για να το δούμε» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (Alpha), τονίζοντας ότι σε αυτή τη φάση της πανδημίας, η κυβέρνηση εστιάζει στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και στους εκτεταμένους και εντατικούς ελέγχους για την τήρησή τους.

Οι ανεμβολίαστοι θα έρθουν αντιμέτωποι με μία δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση, εφόσον αποφασιστεί, όπως αναμένεται, να κάνουν πυκνά rapid test (τουλάχιστον 3 εβδομαδιαίως) για τις δραστηριότητες τους. Δεν αποκλείεται ακόμη και κάθε μέρα.

Αν η κατάσταση χειροτερέψει στο τραπέζι είναι να χρειάζονται rapid test ακόμη και για την είσοδο τους στα σούπερ μάρκετ.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών