LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|11
2021
22:46

Η πρόταση του πρωθυπουργού για πώληση του λαδιού από τις ελιές της Αρχ. Ολυμπίας είναι για χλευασμό και ανησυχία

Η πρόταση του πρωθυπουργού για πώληση του λαδιού από τις ελιές της Αρχαίας Ολυμπίας είναι για χλευασμό και ανησυχία - Εκφράζει την βαθύτερη κυβερνητική βούληση να εμπορευματοποιηθούν και οι αρχαιότητες.

Οι προχθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψη του στην Ολυμπία, να πωλείται το λάδι από τις ελιές του αρχαιολογικού χώρου, μπορεί να αντιμετωπίστηκε ως αστείο και ως άξιο σαρκασμού, εντάσσεται όμως σε ένα γενικότερο σχεδιασμό και καταδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει την εμπορευματοποίηση των αρχαιοτήτων με την συμμετοχή ιδιωτών.

Ακολούθησαν μάλιστα και δηλώσεις του για δανεισμό {όχι επιστροφή } των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, με αντίστοιχο δανεισμό άλλων πολιτιστικών θησαυρών, που δεν έχουν βγει μέχρι τώρα ποτέ από την Ελλάδα.

Ο αμοιβαίος δανεισμός σημαίνει αναγνώριση της Βρετανικής ιδιοκτησίας επί των γλυπτών του Παρθενώνα.

Η πρόθεση της κυβέρνησης για γενικότερο ξεπούλημα της πολιτιστικής κληρονομιάς του ελληνικού λαού έχει αναδειχθεί από την υποβάθμιση των εφορειών αρχαιοτήτων, την δραματική μείωση του προσωπικού, την χρησιμοποίηση χορηγών {!!!} αλλά και την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία  μπορούν να δανείζονται αρχαιότητες για πενήντα χρόνια { η αρχική πρόταση ήταν για εκατό χρόνια αλλά μειώθηκε λόγω αντιδράσεων}, επομένως να μην υπάρχουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η χρησιμοποίηση χορηγών, οι οποίοι μεθοδεύουν την εμπορική αξιοποίηση των αρχαιοτήτων είναι εμφανής και προκλητική. Χαρακτηρίζονται ουσιαστικά συνδιαχειριστές  των πολιτιστικών μνημείων, λόγω τάχα κάποιων χορηγιών.!

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις ξεπούλησαν τα πάντα, λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, όλο το παραγωγικό δυναμικό  της χώρας. Τώρα η ΝΔ μαζί με όλα τα άλλα προωθεί και το ξεπούλημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ουσιαστικά τους θησαυρούς αυτού του τόπου.

Ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει  είναι ο ελληνικός λαός με τους αγώνες του.

Τα πολιτιστικά μνημεία  ανήκουν στον τόπο όπου αναπτύχθηκε ο πολιτισμός.

Τα πολιτιστικά μνημεία της Ελλάδας ανήκουν διαχρονικά στον ελληνικό λαό.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ