LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

08|12
2021
16:04

Κεραμέως: Δεν θα κλείσουν τα σχολεία - Ποινικές ευθύνες για γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους

Κανένα σενάριο για κλείσιμο των σχολείων δεν υπάρχει στο τραπέζι, όπως τόνισε για ακόμα μία φορά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα παιδιά που κάνουν εμβόλιο κατά του κορονοϊού δεν θα κάνουν τεστ για τον κορονοϊό.

«Τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία, δεν την οδηγούν», είπε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι τα παιδιά των Λυκείων της χώρας έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 50%. Η υπουργός παράλληλα τόνισε ότι τα παιδιά που κάνουν το εμβόλιο δεν θα κάνουν τεστ.

«Εγώ θα προστρέξω να εμβολιάσω το γιο μου που είναι 5,5 ετών, ευθύς αμέσως, για να προστατεύσω τον ίδιο και έχοντας πρώτα ακούσει τους ειδικούς», είπε η υπουργός.

Η επιτροπή θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα των γονέων

Επίσης, ανέφερε ότι τα μέλη της επιτροπής εμβολιασμών αλλά και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου θα απαντήσουν την επόμενη Τρίτη σε όλα τα ερωτήματα των γονιών για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών. Επιπλέον, θα δοθούν στη δημοσιότητα ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών.

 

Μειούμενα βαίνουν τα κρούσματα στα σχολεία - Εμβολιασμένο το 85% των εκπαιδευτικών

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία έχουν μειωθεί κατά περίπου 1.000, ενώ από τα 85.000 σχολικά τμήματα της χώρας είναι κλειστά λόγω κορονοϊού περίπου 15. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Νίκη Κεραμέως, οι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό άνω του 85%.

Ποινικές ευθύνες για αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά στα σχολεία

Σχετικά με τις περιπτώσεις των γονέων - αρνητών του κορονοϊού που αφήνουν εκτός εκπαίδευσης τα παιδιά τους, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι η διάταξη στη Βουλή προβλέπει για αυτούς ποινικές ευθύνες.

 «Δεν μπορεί επειδή ένας γονιός δεν θέλει να κάνει τα self test, το παιδί του να χάνει την πρόσβαση στην εκπαίδευση», τόνισε υπουργός Παιδείας και εξήγησε τη διαδικασία που θα ακολουθείτε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πώς θα αποδίδονται οι ευθύνες στο γονείς - αρνητές

Για τη διαδικασία σημείωσε, εάν ο διευθυντής κάποιου σχολείου διαπιστώσει ότι κάποιο παιδί απουσιάζει για παρατεταμένη διάρκεια και χωρίς λόγο υγείας, θα καλεί αρχικά τους γονείς του για μία συζήτηση προκειμένου να καταλάβει τι συμβαίνει. Εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, τότε αποστέλλεται φάκελος στην εισαγγελία και τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη. Στο ερώτημα εάν οι νέες διατάξεις θα αφορούν και τα παιδιά Ρομά, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι ισχύουν για άπαντες έως και το γυμνάσιο.
 
Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών