LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|10
2018
12:42

Η επιστολή Μπαξεβανάκη - Σαλτάρη για το ΤΕΙ Αμαλιάδας, προκάλεσε αντιδράσεις

Δεν παρέστησαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη στο ΔΣ Ήλιδας, για το ΤΕΙ Αμαλιάδας. Τοποθετήθηκαν με επιστολή που έστειλαν και η οποία προκάλεσε αντιδράσεις κατά την ανάγνωσή της. Και αυτό γιατί χαρακτηρίζουν οι δύο βουλευτές αναποτελεσματικό το δήμο Ήλιδας σε ότι έχει να κάνει με την ανάπτυξη του ΤΕΙ…

Διαβάστε την επιστολή:

“Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση για τη σημερινή σας συνεδρίαση αλλά λόγω υποχρεώσεων στην Αθήνα δεν μπορούμε να παραστούμε.
Όπως γνωρίζετε, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τη διαμόρφωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Μια διαδικασία που είναι απαραίτητη μετά το εγκληματικό σχέδιο «Αθηνά» της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τις καταστροφικές συνέπειές του στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ.

Στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας έχει συγκροτηθεί κοινή επιτροπή του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, στην οποία συμμετέχει και ένας εκπρόσωπος του Υπ. Παιδείας. Αντίστοιχες επιτροπές έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα και διεξάγεται σ’ αυτές ένας εξαντλητικός διάλογος με βάση επιστημονικά και ακαδημαϊκά κριτήρια. Όπου οι επιτροπές καταλήγουν σε συμφωνία, παίρνει τη σκυτάλη το Υπουργείο και ο διάλογος διευρύνεται με καθοριστική συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού. Αυτό έγινε με μεγάλη επιτυχία στην Ήπειρο και στα Ιόνια νησιά και τώρα βρίσκεται στην τελευταία φάση η διαδικασία στη Θεσσαλία.

Στις περιπτώσεις που υπάρχει κλίμα συναίνεσης το Υπουργείο αναλαμβάνει την απαιτούμενη νομοθετική πρωτοβουλία.

Αν ο Δήμος Ήλιδας έχει ή προτίθεται να επεξεργαστεί κάποια σοβαρή πρόταση για τον ακαδημαϊκό χάρτη στην περιοχή μας, μπορεί να την καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή, καθώς και στον διάλογο που θα διεξαχθεί στη συνέχεια με την πολιτική ηγεσία.

Τα υπόλοιπα αφορούν όσους έχουν ανάγκη να κατασκευάζουν σενάρια και εχθρούς, με προφανή στόχο τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Ας έχουν υπόψη τους ότι για να πείσουν τους πολίτες δεν αρκεί μόνο ο τοπικισμός. Αυτό το παραμύθι που «έθρεψε» γενιές και γενιές κομματαρχών δεν αρκεί πια. Ιδιαίτερα από όσους δεν είπαν λέξη το 2013, όταν το σχέδιο «Αθηνά» διέλυε την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι πολίτες απαιτούν σχέδιο και προτάσεις.

Και δυστυχώς ο Δήμος Ήλιδας έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αναποτελεσματικός σ’ αυτό τον τομέα. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η πολύμηνη καθυστέρηση στην αξιοποίηση των 6 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν δεσμευθεί για την επέκταση των εγκαταστάσεων του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων. Παρά την αμέριστη βοήθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας για την ολοκλήρωση της Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο και στο ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, το θέμα φαίνεται να έχει βαλτώσει. Όσοι παριστάνουν ότι αγωνιούν για το Τμήμα της Αμαλιάδας, ας είναι πρώτα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και ας αφήσουν για αργότερα τις κραυγές. Εκτός αν με τις κραυγές επιδιώκουν να κρύψουν κάτι.

Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη
Δημήτρης Μπαξεβανάκης"

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.