LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

13|01
2022
17:53

Αυγερινοπούλου: Συνάντηση με τον Υφυπ. Πολιτισμού για τον σύγχρονο πολιτισμό στην Ηλεία

Στήριξη πολιτιστικών δράσεων - Η Ηλεία προορισμός παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Νικόλαο Γιατρομανωλάκη, είχε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με στόχο την στήριξη των δράσεων σύγχρονου και νεότερου πολιτισμού στον Νομό Ηλείας. Η κα Βουλευτής, η οποία είναι και Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με αρμοδιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού, ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για τους πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους της Ηλείας, επισημαίνοντας ότι είναι ιδιαίτερα δραστήριοι σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, και ζήτησε να ενημερωθεί για τις προσκλήσεις χρηματοδότησης του Υπουργείου Πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό, η κα Βουλευτής πρότεινε στον κ. Υφυπουργό να πραγματοποιήσει μια συνάντηση εργασίας με τους πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους του Ν. Ηλείας, ώστε να ενημερωθούν για τις χρηματοδοτικές προκλήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού που στοχεύουν στην ενίσχυση των πολιτιστικών φορέων. Ο κ. Υφυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση και άμα της αναρτήσεως των προσκλήσεων χρηματοδότησης του Υπουργείου Πολιτισμού θα ακολουθήσει η σύσκεψη με τους πολιτιστικούς φορείς της Ηλείας για τον καλύτερο συντονισμό και την υποστήριξη τους κατά τη φάση της υποβολής των προτάσεων.

Η κα Βουλευτής πρότεινε, ακόμη, να ξεκινήσει νέα προσπάθεια, ώστε η Ηλεία να γίνει προορισμός κινηματογραφικών ταινιών, κάτι που θα τονώσει την τοπική οικονομία και τον τουρισμό. Η κυρία Αυγερινοπούλου τον ενημέρωσε και για το πρόγραμμα που ετοιμάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για να φιλοξενηθούν κινηματογραφικές ταινίες στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και για τις κινήσεις που έχει κάνει η ίδια κατά το παρελθόν με παραγωγούς κινηματογραφικών ταινιών του εξωτερικού για να δραστηριοποιηθούν στην Ηλεία. Η πρόταση της κυρίας Βουλευτού φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα στον Υφυπουργό, καθώς ο Νομός Ηλείας είναι κατάλληλος για κινηματογραφικές ταινίες τόσο λόγω της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει όσο και λόγω του ότι λειτουργεί εδώ και χρόνια με επιτυχία το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Παρέμβαση Αυγερινοπούλου στη Βουλή για τις κινηματογραφικές συμπαραγωγές

Στην αξία του κινηματογράφου ως εργαλείο πολιτισμού και  εργαλείο ανάπτυξης αναφέρθηκε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τοποθετούμενη στην συνεδρίαση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το Σ/Ν του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο: α) «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις Κινηματογραφικές Συμπαραγωγές (Αναθεωρημένη)»..». Η κα Αυγερινοπούλου επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό νέα κινηματογραφικά έργα να γίνουν στη χώρα μας, καθώς δημιουργούν θέσεις εργασίας, μεταλαμπαδεύουν τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ πρόκειται για μία βιώσιμη και οικονομικά ορθή λύση τουριστικής προβολής.

Παρέμβαση Αυγερινοπούλου στη Βουλή για την πολιτιστική συνεργασία με τη Κίνα

Η κα Βουλευτής παρενέβη στην συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και σχολίασε και το «Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Εκδόσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σχετικά με το «Έργο μετάφρασης και έκδοσης έργων του λόγου της κλασικής και σύγχρονης βιβλιοπαραγωγής της Κίνας και της Ελλάδας»», αναφερόμενη στη σπουδαία και στενή συνεργασία που έχει η Ελλάδα με την Κίνα.

Με την ευκαιρία της ενεργοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας για τη μετάφραση και την έκδοση έργων της κλασικής και σύγχρονης βιβλιοπαραγωγής των δύο χωρών, η κα Βουλευτής απηύθυνε πρόσκληση, στο πλαίσιο της φετινής Ολυμπιακής χρονιάς, να παρουσιαστούν αντίστοιχα βιβλία, τόσο ελληνικά, όσο και κινέζικα, στην Ηλεία και συγκεκριμένα, στην Αρχαία Ολυμπία.  Γνωστοποίησε, ακόμη, στα μέλη της Επιτροπής ότι στην Ηλεία, - εδώ και πάρα πολύ καιρό- σε συνεργασία και με το Υπουργείο Παιδείας, θα δημιουργηθεί ένα Κέντρο Διεθνών Ακαδημαϊκών Σπουδών, το οποίο θα μπορέσει να φιλοξενήσει και περαιτέρω συνεργασίες και με την Κίνα.

(Δελτίο Τύπου)

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media