LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|01
2022
11:04

Κορονοϊός - Γκάγκα: Αισιοδοξία για το Πάσχα αλλά οι νοσηλείες είναι ακόμα πολλές - Προσοχή τις επόμενες δύο εβδομάδες

Αισιόδοξη εμφανίστηκε για την πορεία της πανδημίας η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, τονίζοντας πως τα πράγματα φαίνονται να πηγαίνουν καλύτερα και τα κρούσματα να πέφτουν, όμως πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή. Σύμφωνα με την ίδια, αν η κατάσταση δεν επιδεινωθεί τώρα, το Πάσχα θα είμαστε καλά.

«Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι ακόμα πολλές. Η μετάλλαξη Δέλτα δεν έχει φύγει τελείως. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα κρούσματα είναι πολλές χιλιάδες. Το εμβολιασμένο μέρος του γενικού πληθυσμού είναι μεγάλο, πολλοί είναι και αυτοί που έχουν νοσήσει, υπάρχει όμως ένας σκληρός πυρήνας ανθρώπων που δεν θέλει να εμβολιαστεί», τόνισε.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων, εξήγησε πως δεν φαίνεται να δημιουργήθηκε πρόβλημα από αυτό. «Η εβδομάδα κύλησε καλά, τα κρούσματα δεν αυξήθηκαν. Είμαστε η μοναδική χώρα που κράτησε τόσο χρόνο κλειστά τα σχολεία. Για τα παιδιά υπάρχουν και εμβόλια και επαρκή ραντεβού», συμπλήρωσε.

Τι είπε για το Παίδων Πεντέλης

Απαντώντας σε ερώτηση για το Παίδων Πεντέλης, η κυρία Γκάγκα ανέφερε: «Ανεβήκαμε πάνω πριν πάρουμε την απόφαση. Η νοσηλευτική υπηρεσία είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τα πάντα. Για έξι εβδομάδες δεν θα εφημερεύει για δύο μέρες την εβδομάδα θέλουμε να υποστηρίξουμε το Παίδων Πεντέλης. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τα ΜΑΤ, ως συνάδελφος πήγα να μιλήσω μαζί τους. Εχουμε τρία παιδιατρικά στην Αθήνα, είναι το μικρότερο, εκεί έχει πρόσβαση μόνον ο βόρειος τομέας και όχι ο νότιος Χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες εμβολιαστικές γραμμές.

Το Αγία Σοφία κάνει 600 εμβόλια την ημέρα, δεν μπορεί να τα αυξήσει. Στο Παίδων Πεντέλης κάνουν τα μισά εμβόλια από το Παίδων Αγία Σοφία. Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι ότι κοιτάμε τον διπλανό μας και όχι τι κάνουμε εμείς».

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ