LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|01
2022
19:43

Ακρίβεια: Στη Βουλή η επέκταση των μέτρων της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος

Στη Βουλή εισήχθη η ρύθμιση που είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οποία επεκτείνεται το μέτρο της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Να σημειωθεί ότι η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και αναμένεται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, με βάση τις διατάξεις της τροπολογίας προβλέπονται τα εξής:

- Εισάγονται τροποποιήσεις στο άρθρο 61ο του ν.4839/2021, με οποίο συστήθηκε Ειδικός Λογαριασμός «Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης», από τον οποίο παρέχεται επιδότηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε καταναλωτές. 

Μεταξύ άλλων:

α. Διευρύνονται οι δικαιούχοι επιδότησης, στους οποίους περιλαμβάνονται εφεξής όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ανεξαρτήτως επιπέδου τάσης - συμπεριλαμβανομένων και των καταναλωτών αγροτικής χρήσης για τους οποίους περιορίζεται κατανάλωση, καθώς και όλοι οι καταναλωτές φυσικού αερίου εκτός των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης φυσικού αερίου για Παραγωγή θερμικής ενέργειας. (Κατά τα ισχύοντα, δικαιούχοι επιδότησης είναι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλής τάσης και οι καταναλωτές αγροτικής χρήσης μέσης τάσης για την περίοδο από την Ι1.8.2021 έως την 3Γ.12.2022 καθώς και οι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου, αντίστοιχα).

β. Επανακαθορίζεται το περιεχόμενο των προβλεπόμενων κ.υ.α, με τις οποίες ρυθμίζονται, επιτιρόσθετα, θέματα σχετικά με την επιδότηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου (οι υποχρεώσεις των προμηθευτών, χρόνος εκκαθάρισης και τα ανώτατα όρια επιδότησης της κατανάλωσης φυσικού αερίου κ.λπ.) καθώς και τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη (πέραν των οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων που ήδη προβλέπονται) για χορήγηση αυτής (κατηγορίες πελατών, είδος, μέγεθος και αντικείμενο δραστηριότητας, ένταση ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας των επιχειρήσεων κ.λπ.).

Θα δημοσιοποιούνται οι επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα μέτρα έναντι του Covid

Στην ίδια ρύθμιση προβλέπεται επίσης ότι μέχρι λήξη ισχύος των μέτρων κατά διασποράς νόσου Covid- 19 και κάθε περίπτωση, για χρονικό διάστημα που μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) από δημοσίευση των προτεινομένων διατάξεων, δημοσίευση εμπορικής επωνυμίας των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά διασποράς νόσου.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών