LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|01
2022
09:34

Σύλλογος Εργαζομένων Ν.Μ. Αμαλιάδας: Το υπόμνημα που παρέδωσαν στην αναπλ. υπουργό Υγείας

Υπόμνημα παρέδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, Σωκράτης Σωτηρόπουλος, στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στο υπόμνημα αναφέρουν τα εξής:

"Αξιότιμη κυρία υπουργέ,

Σας υποδεχόμαστε στο φιλόξενο αλλά «κλειστό» νοσοκομείο της Αμαλιάδας . Ευχαριστούμε για την τιμή να μας δεχτείτε και ευελπιστούμε μέσα από το σύντομο χρονικά όριο της τοποθέτησης μας, να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας για το μέλλον του νοσοκομείου. Η επίσκεψη σας σήμερα εδώ, ίσως αναδείξει με το καλύτερο τρόπο την ανάγκη επανεκκίνησης και επαναλειτουργίας μιας σοβαρής νοσηλευτικής μονάδας που τέθηκε στο περιθώριο.

Οι λόγοι που μας οδήγησαν σήμερα σε αυτή την δεινή θέση δεν είναι αποκλειστικά μόνο της πανδημίας. Είναι και η εμμονική θέση ορισμένων κύκλων για συρρίκνωση και αποδόμηση του ιστορικού νοσοκομείου της πόλεως μας. Είναι οι ίδιοι κύκλοι που πρόταξαν τοπικιστικές, ανταγωνιστικές και άνευ περιεχομένου τόσα χρονια κόντρες, χωρίς να λογαριάζουν τον Ηλείο ασθενή. Σήμερα , το μοναδικό που εχει παραμείνει ,για νοσηλεία ,νοσοκομείο του Πύργου με μόλις 216 αναπτυγμένες κλίνες υποδέχεται 193 000 κάτοικους. Και τους θερινούς μήνες λόγω του τουρισμού διπλασιάζονται.

Και όπως είναι επακόλουθο αδυνατεί να ανταπεξέλθει των αυξημένων αναγκών και έπονται όλα τα δεινά. Αντίστοιχα στο γειτονικό νομό της Μεσσηνίας με 176.000 κατοίκους , το νοσοκομείο της Καλαμάτας διαθέτει 321κλινες και της Κυπαρισσίας 70 σύνολο 390 κλίνες. Σχεδόν διπλάσιες…Αντιλαμβάνεστε τα μεγέθη. Όπως θα σας ενημέρωσαν άλλωστε η δύσκολη κατάσταση έχει υπερβεί τα όρια και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.

Οι πολίτες αγανακτούν, δεν βρίσκουν την φροντίδα και περίθαλψη που τους αρμόζει και προστρέχουν στα νοσοκομεία της Πάτρας, όπου και εκεί μετακυλούν το πρόβλημα. Η Αμαλιάδα διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό ,αξονικό τομογράφο, ψηφιακά απεικονιστικά εργαστήριά. Διαθέτει επίσης χώρους που μπορούν να αναπτυχθούν νέα τμήματα . Είναι κρίμα να λειτουργεί μόνο η εμβολιαστική κάλυψη, μαζί με το διαγνωστικό έλεγχο covid και το τμήμα επειγόντων και να διακομίζει όλα τα περιστατικά σε άλλες δομές. Όλα τα υπόλοιπα τμήματα παραμένουν ανενεργά.

Η πανδημία επιμένει και το σύστημα δημόσιας υγείας στο νομό μας κλονίζεται. Απαιτούνται άμεσα νέες κατευθύνσεις και αλλαγή του σχεδιασμού .. Οι εργαζόμενοι παρότι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά και πάλι ο σχεδιασμός το συστήματος δεν ανταποκρίνεται. Η κατάσταση πλέον τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και το τελευταίο που θα θέλαμε να ακούσουμε αυτή την χρονική στιγμή από τα κυβερνητικά χείλη ,αντί για μάχιμες νοσηλευτικές μονάδες, εξαγγελίες για γηριατρική περίθαλψη, ιατρεία διαχείρισής πόνου και μονάδες αποκατάστασης και αποθεραπείας.

Ζητάμε και διεκδικούμε ουσιαστική επαναλειτουργία των τμημάτων που έκλεισαν , άνοιγμα της νέας πτέρυγας και αξιοποίηση των ιατρικών συσκευών που αραχνιάζουν υπερσύγχρονης τεχνολογίας. Κίνητρα για προσλήψεις μονίμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Επιστροφή των μετακινημένων και όσων είναι σε αναστολή εργασίας, μονιμοποίηση συμβασιούχων , ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά και βελτίωση των μισθολογικών απολαβών μας.

Σίγουρα μας απασχολεί η έλλειψή ενδιαφέροντος από νέους ιατρούς αλλά μας απασχολούν επίσης και οι συνθήκες αποχώρησης υπηρετούντων ιατρών τα τελευταία δυο χρονια .Ίσως η πολιτεία όταν έχει τέτοια τεράστια κενά να καλύψει όπως στην περιοχή μας πρέπει να ενεργοποιήσει πιο δραστικά μέτρα. Τα αδιέξοδα εμφανίζονται όταν οι λύσεις περιορίζονται. Κάνεις δεν μπορεί να περισσεύει από αυτές τις κρίσιμες στιγμές".

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.