LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|01
2022
21:20

Αυγερινοπούλου: Σπουδαία εξέλιξη η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αξιοποίησης των ιαματικών πηγών και της Λίμνης Καϊάφα

Προσωπικό "Ευχαριστώ" στον Πρωθυπουργό: «Η υλοποίηση μιας τέτοιας επένδυσης στην περιοχή μας είναι όνειρο ζωής για την τοπική κοινωνία»

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση της εκφράζει η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για την σπουδαία εξέλιξη, ήτοι την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή και Λίμνη Καϊάφα» που ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ). Ένα έργο το οποίο αποτέλεσε προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι της Ηλείας και των πολιτών του Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας, η οποία τηρήθηκε στο ακέραιο με την προτεραιοποίηση της δημοσίευσης της εν λόγω πρόσκλησης.  Η κα Αυγερινοπούλου από τον Ιούλιο του 2019, με την έναρξη της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, είχε θέσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο το αίτημα των κατοίκων της περιοχής, με συνεχείς επί του θέματος συναντήσεις τόσο στο Μαξίμου όσο και σε όλους τους συναρμόδιους φορείς του Δημοσίου, ενώ είχε γνωστοποιήσει σε σειρά εγνωσμένων επιχειρηματιών στον χώρο του τουρισμού την δυνατότητα αξιοποίησης των ιαματικών πηγών και των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων του Καϊάφα, ως σημαντικού εν δυνάμει τουριστικού προορισμού.

Η κα Αυγερινοπούλου, με την ανακοίνωση της προσκλήσεως της ΕΤΑΔ, δήλωσε:

«Εκφράζω την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίησή μου για την έκδοση της πολυαναμενόμενης πρόσκλησης της ΕΤΑΔ για τη βιώσιμη διαχείριση, προστασία και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και της Λίμνης Καϊάφα. Ευχαριστώ βαθύτατα τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για την υλοποίηση της δέσμευσής του να αξιοποιηθούν τα λουτρά Καϊάφα, όπως είχαμε συζητήσει και προτεραιοποίησει τόσο κατά τις επισκέψεις του στην Ηλεία, όσο και κατά τις συναντήσεις μας επί του θέματος. Με ιδιαίτερη συγκίνηση επικοινώνησα σήμερα εκ νέου μαζί του, για να τον ευχαριστήσω θερμά για άλλη μια φορά, καθώς η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου στην περιοχή μας αποτελεί όνειρο ζωής για την τοπική κοινωνία, η οποία μεγάλωσε και βίωσε τα Λουτρά του Καϊάφα την εποχή της πλήρους λειτουργίας τους. Η αξιοποίηση του σπουδαίου φυσικού κάλλους οικοσυστήματος και των σημαντικών ιαματικών ιδιοτήτων πηγών αποτελεί μοναδική ευκαιρία βιώσιμης ανάπτυξης και τουρισμού, καθώς και δημιουργίας θέσεων εργασίας στην περιοχής μας.

avgerinopoulou kaiafa.2

Αναμένουμε, πλέον, να εκδηλωθεί σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον και να κατατεθούν προτάσεις, οι οποίες θα στοχεύουν στην ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών, την οικολογική ανασυγκρότηση και την ανάδειξη της περιοχής σε «πράσινο» πόλο ανάπτυξης, πόλο ιαματικού τουρισμού, αθλητικού τουρισμού και οικοτουρισμού, συνυπολογίζοντας, πάντοτε, τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις της επένδυσης.

Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω το Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Αλέξανδρο Δημητριάδη, για την προσωπική του επιμέλεια επί του θέματος,  τον Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη,  CEO της Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε., τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Αμυρά,  καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κ. Στ. Βλαστό, όπου εργάζονται για να επιτύχουν τις κατάλληλες συνθήκες για την αποτελεσματική προστασία του φυσικού αυτού πλούτου, αλλά και τη βιώσιμη αξιοποίησή του. Εργαζόμαστε, ώστε σύντομα να υπάρχουν ανάλογες εξελίξεις για όλες τις ιαματικές πηγές της Ηλείας».

Περισσότερες πληροφορίες για την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση, τμηματικά ή εξ’ ολοκλήρου, του ακινήτου «Ιαματική Πηγή και Λίμνη Καϊάφα» είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.hppc.gr/files/repository.php?file=20220119141110_679452

(Δελτίο Τύπου)

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media