Το νέο Χάρτη Υγείας για τον οποίο έκανε αναφορές ο Θάνος Πλεύρης σήμερα Πέμπτη σχολιάζει ο Ανδρέας Ξανθός.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζει, σε δήλωσή του, πως την ώρα που είναι σε εξέλιξη η υγειονομική τραγωδία στη χώρα και την ώρα που το κλίμα στο ΕΣΥ είναι πολύ βαρύ επειδή το προσωπικό του δίνει μια άνιση μάχη με πολύ λιγότερες δυνάμεις, ο υπουργός Υγείας κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει το ηθικό των ανθρώπων και να στείλει μήνυμα απαξίωσης και διάλυσης της δημόσιας περίθαλψης.

«Οι "τροχιοδεικτικές βολές" του για το νέο Χάρτη Υγείας που θα προβλέπει συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων, καθώς κι άνοιγμα των δημόσιων δομών υγείας σε ιδιώτες επενδυτές, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος προσωπικά το μόνο σχέδιο που έχουν για την μετά- covid εποχή είναι η ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας», τονίζει ο κ. Ξανθός.

«Κανένα ενδιαφέρον ούτε για τις νέες ανάγκες και προκλήσεις που ανέδειξε η πανδημία- Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οικογενειακός γιατρός, κοινοτική φροντίδα, κινητές μονάδες, κατ’ οίκον παρακολούθηση, επείγουσα ιατρική, κλινικές λοιμώξεων, αποθεραπεία- αποκατάσταση, ψυχική υγεία κ.λπ. ούτε για την αναγκαία θεσμική αναδιοργάνωση του ΕΣΥ- νέοι Οργανισμοί ΥΠΕ-νοσοκομείων- Κέντρων Υγείας, διασύνδεση ΠΦΥ- Δημόσιας Υγείας κ.λπ.», υποστηρίζει ο και βουλευτής Ρεθύμνου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συμπληρώσει πως πριν καν λήξει η υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός κι ο υπουργός Υγείας σπεύδουν να δρομολογήσουν το αρχικό νεοφιλελεύθερο σχέδιό τους για τη συρρίκνωση του ΕΣΥ και τη δημιουργία «ζωτικού χώρου» για την αγορά.

«Μόνο που το δίδαγμα της πανδημίας είναι η ανάγκη γενναίων επενδύσεων στα Δημόσια Συστήματα Υγείας και στις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτά που κάνει μια κυβέρνηση ιδεοληπτική, που ταυτόχρονα υπηρετεί πιστά τους επιχειρηματίες υγείας», σημειώνει ο κ. Ξανθός.

Πηγή: Cnn.gr