Πρόωρες εκλογές ζητά, για ακόμα μία φορά, ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τώρα τα όσα συνέβησαν με την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Σε on camera δήλωσή του από τα γραφεία του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζει πως η καλύτερη αποζημίωση για τον ελληνικό λαό είναι το συντομότερο να προσφύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη λαϊκή ετυμηγορία, πριν επιφέρει και νέα μεγαλύτερα δεινά για τον τόπο.

«Ο κ. Μητσοτάκης ύστερα από τρεις ημέρες πρωτοφανούς παράλυσης του κρατικού μηχανισμού, εμφανίστηκε σήμερα Τετάρτη για να αποποιηθεί για άλλη μια φορά τις δικές του πολιτικές ευθύνες», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κοστίσει πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό. Γεννά διαρκώς ανασφάλεια και φόβο. Με την παράλυση του κράτους, στο οποίο δεν πιστεύει, με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και της ακρίβειας, με την εκτεταμένη διαφθορά», υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Τέλος, καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να προσφύγει το συντομότερο στη λαϊκή ετυμηγορία πριν επιφέρει και νέα μεγαλύτερα δεινά για τον τόπο».

Η πλήρης δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Ο κ. Μητσοτάκης ύστερα από τρεις μέρες πρωτοφανούς παράλυσης του κρατικού μηχανισμού, εμφανίστηκε σήμερα για να αποποιηθεί για άλλη μια φορά τις δικές του πολιτικές ευθύνες.

Δεν έφταιξε το ανίκανο επιτελικό κράτος. Δεν έφταιξαν οι υπουργοί του που δεν είχαν κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης. Έφταιξαν μόνο οι ιδιώτες, η Μετεωρολογική Υπηρεσία, η τοπική αυτοδιοίκηση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κοστίσει πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό. Γεννά διαρκώς ανασφάλεια και φόβο.

Με την παράλυση του κράτους, στο οποίο δεν πιστεύει. Με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και της ακρίβειας. Με την εκτεταμένη διαφθορά».

Πηγή: Cnn.gr