LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

14|03
2022
09:34

Πύργος: Προχωρά η γενική ανακαίνιση στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ανακαίνιση του σιδηροδρομικού σταθμού του Πύργου. Το στολίδι της σιδηροδρομικής ιστορίας της πόλης, αποτελεί έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ, που θέλησε και η διοίκηση του ΟΣΕ δια του Ηλείου Διευθύνοντα Συμβούλου Θανάση Κοτταρά. Από τον περασμένο Νοέμβριο έχει υπογραφεί η σύμβαση για το έργο που φέρει τον τίτλο «Λειτουργική Αποκατάσταση του κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Πύργου Ηλείας» με προϋπολογισμό 489.618 €. Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί από την Π.Δ.Ε. Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» στο πλαίσιο της πράξης Αναβάθμιση Σιδηροδρομικής Γραμμής Σταθμών στη διαδρομή Κατακόλου - Πύργου - Ολυμπίας /Σταθμός Πύργου» στο πλαίσιο της ΟΧΕ.

Οι εργασίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, συντήρηση της στέγης, ελαιοχρωματισμούς, αποξήλωση και αντικατάσταση των παλαιών και σιδερένιων κουφωμάτων, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου με φυτεύσεις.

Με την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και την επαναλειτουργία των δρομολογίων από Πάτρα προς Πύργο, θα ζωντανέψει ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης στον άξονα της πράσινης διαδρομής που έχει σχεδιάσει ο δήμος Πύργου.

Ο Γιώργος Παναγόπουλος μηχανικός του υπεργολάβου που έχει αναλάβει την κατασκευή, μιλώντας στο ilialive.gr σημείωσε πως “… την κατασκευή την έχει αναλάβει η εταιρεία ΔΟΜΙΚΑΤ από την Αθήνα, είναι ουσιαστικά γενική ανακαίνιση του κτιρίου μέσα έξω. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο επίπεδο των εκκαθαρίσεων και της ανακατασκευής της στέγης σε όλο το εύρος του κτιρίου και ουσιαστικά στη μία πλευρά του κτιρίου που γίνεται το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πύργου, έχουμε προχωρήσει σε κατασκευές εσωτερικών τοίχων και οροφών. Με το παλιό σύστημα της κατασκευής και όχι με ψευδοροφές. Το κτίριο είναι κηρυγμένο διατηρητέο και πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανονισμοί. Αν όλα πάνε καλά θεωρούμε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού το κτίριο θα είναι σε πλήρη ανακατασκευή”.

stathmos ose 2

stathmos ose 3

stathmos ose 4

stathmos ose 5

stathmos ose 6

stathmos ose 8

stathmos ose 9

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ