LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|05
2022
17:14

Κοινωφελής εργασία: Πότε βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα για 25.000 προσλήψεις

Αυτοί θα είναι οι νέοι μισθοί για όσους προσληφθούν στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων βρίσκονται χιλιάδες υποψήφιοι άνεργοι του ΟΑΕΔ - ΔΥΠΑ που αναμένουν τα αποτελέσματα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για 25.000 θέσεις εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες και άλλους φορείς του Δημοσίου σε όλη τη χώρα.
 

Υπενθυμίζεται πως οι αρχικοί πίνακες βγήκαν την Μεγάλη Πέμπτη και μόλις την Τρίτη του Πάσχα, δηλαδή πέντε ημέρες μετά ο Οργανισμός ανήρτησε νέους πίνακες λόγω σφάλματος του συστήματος. Έτσι παρατάθηκε κατά μία ημέρα και η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων, η οποία έληξε τελικά την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 και ώρα 14:00.  Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ του προγράμματος, ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων εκδίδεται, από τον ΟΑΕΔ - ΔΥΠΑ, εντός 10 εργάσιμων, κατόπιν της εξέτασης των ενστάσεων.

Έτσι, αναλόγως του όγκου του ενστάσεων που υποβλήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ δεν αποκλείεται να εκδοθούν έως το τέλος του μήνα.

Να σημειωθεί ακόμα ότι μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων, δικαίωμα τοποθέτησης σε θέσεις απασχόλησης στους επιβλέποντες φορείς έχουν οι δυνητικά ωφελούμενοι που έχουν ενταχθεί στον οριστικό πίνακα κατάταξης ανέργων και μόνο εφόσον διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, τόσο κατά την υπόδειξή τους από το ΚΠΑ2, όσο και κατά την αναγγελία τοποθέτησής τους από τον επιβλέποντα φορέα.

Υπενθυμίζουμε ότι στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε «προστατευμένο περιβάλλον», προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους. Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων μέσω κατάρτισης έως 150 ωρών σε 11 θεματικές ενότητες που θα οδηγήσει σε πιστοποίηση, η οποία θα ενισχύσει την εργασιακή ένταξη των ανέργων.

Με το νέο μισθολόγιο θα γίνουν οι 25.000 προσλήψεις

Με τον νέο κατώτατο μισθό θα γίνουν οι 25.000 προσλήψεις ανέργων στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ οι 25.000 άνεργοι θα απασχοληθούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών και μισθό όσο ο κατώτατος.

Λόγω του ότι τα οριστικά αποτελέσματα θα εκδοθούν μετά την 1η Μαΐου, την ημέρα δηλαδή που αυξάνεται ο κατώτατος μισθός οι προσλήψεις θα γίνουν με μισθό 713 ευρώ μικτά αντί για 663 ευρώ που ισχύει σήμερα. Οι καθαρές αποδοχές μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού ανέρχονται στα 612 ευρώ από τα 569,39 ευρώ σήμερα.

Στόχος του προγράμματος

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε «προστατευμένο περιβάλλον», προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους.

Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων μέσω κατάρτισης έως 150 ωρών σε 11 θεματικές ενότητες που θα οδηγήσει σε πιστοποίηση, η οποία θα ενισχύσει την εργασιακή ένταξη των ανέργων.

Συνολικά θα απασχοληθούν σε 170 διαφορετικές επαγγελματικές ειδικότητες 11.801 άνεργοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ), 6.575 άνεργοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ), 3.114 άνεργοι τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ) και 3.510 άνεργοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ), ενώ οι 25.000 θέσεις του προγράμματος κατανέμονται ως εξής:

– Δήμοι: 20.397 θέσεις (81,6%) (για την κατανομή ελήφθησαν υπόψη οι αυξημένες ανάγκες των δήμων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού)

– Περιφέρειες: 2.566 θέσεις (10,3 %)

– Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: 348 θέσεις (1,4 %)

– Λοιποί Φορείς: 1.689 θέσεις (6,7 %)

Η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 188,6 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ με 132 εκατ. ευρώ και από πόρους της Δ.ΥΠ.Α. με 56,6 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Alfavita.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Coffee Berry