LIVE
00:00:00 ΜΜ

Ελπίζω σε όλα, πιστεύω τους πάντες… είμαι «αιχμάλωτος»

Για πρώτη φορά συμμετείχε η χώρα μας σε μια παγκόσμια δημοσκόπηση του  World Values Survey, όπως δημοσιεύθηκε στο φύλλο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» την 18η Αυγούστου, που ξεκίνησε το 2017 και ολοκληρώθηκε το 2021, με τους Έλληνες να δηλώνουν πιστοί στη θρησκεία και στην εργασία.
Περίπου 300 ερωτήσεις είχε αυτό το πρότζεκτ, με τους πατριώτες μας να δηλώνουν ανοιχτά ότι το:
91,7 % πιστεύει στο Θεό
82,8 % πιστεύει πως η θρησκεία βοηθάει τον άνθρωπο
70 % διαφωνεί ότι οι άνδρες είναι καλύτεροι πολιτικοί από τις γυναίκες
69,6 % θα πολεμούσε για την πατρίδα
66,4 % δεν πιστεύει ότι, όταν συγκρούεται η επιστήμη και η θρησκεία, η θρησκεία έχει πάντα δίκιο
47,7 % πιστεύει ότι υπάρχει ζωή μετά θάνατον
46,1 % πιστεύει ότι υπάρχει παράδεισος
44,3 % πιστεύει ότι υπάρχει κόλαση
35% πηγαίνει στην εκκλησία μόνο σε επίσημες αργίες
25,3 % δεν δικαιολογεί την έκτρωση
24,5 % δικαιολογεί την ομοφυλοφιλία
Αυτές ήταν οι τοποθετήσεις τους, άλλες εντυπωσιακές και άλλες «ισορροπημένες», σε μια κοινωνία που καθημερινά μας παρουσιάζει ένα άλλο «προσωπείο», δήθεν αδιάφορο και φευγαλέο.
Βέβαια, κάποιοι φρόντισαν να «μεταφράσουν» αυτή τη δημοσκόπηση όπως τους εξυπηρετούσε, θεωρώντας ότι όποιος πιστεύει στο Θεό και πηγαίνει στην εκκλησία, είναι «αιχμάλωτος» της φοβίας και των ανασφαλειών του και δειλός να υψώσει το ανάστημά του, σε ότι τον κρατάει δέσμιο των καταστάσεων.
Έτσι πέρασαν στα ψιλά τις τοποθετήσεις τους, τα δικά τους πιστεύω και τις ανησυχίες τους, θεωρώντας ευθαρσώς ότι, το να μην «άγεσαι και φέρεσαι» από τους προοδευτικούς και τις θεωρίες της απαξίωσης, είναι αμάρτημα.
Είναι «αμάρτημα» το να ελπίζεις σε ένα καλύτερο αύριο, να πιστεύεις σε κάτι δυνατό ή κάτι νέο, ουδέτερο και όχι συστημικό… και θεωρείσαι «αιχμάλωτος» όταν δεν αντιδράς, όταν σε χτυπούν με το καλάμι και δεν τους ακολουθείς στις «ουτοπικές» τους δράσεις, γιατί αυτοί μόνο νοιάζονται για το καλό μας, για το μέλλον μας.
Ενοχλεί όταν έχεις διαφορετική άποψη ή σκέψη από τον «δικαστή» σου, ενοχλεί όταν έχεις διαφορετική γνώμη, όταν δηλώνεις σταθερός στις αποφάσεις και τα πιστεύω σου.
Μην ξεχνάς όμως, ότι ο επιμένων νικά…  και το μέλλον μας ανήκει.

Παύλος Ανδριάς
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ