LIVE
00:00:00 ΜΜ

Οι πολίτες της Ηλείας απαιτούν - δεν επαιτούν - το δικαίωμα τους στην υγεία

Οι Νοσηλευτικές Μονάδες στην Ηλεία "βουλιάζουν" υπό το βάρος της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ήρθε στο Νομό πριν από μερικές εβδομάδες ωστόσο κανένα απολύτως πρόβλημα δεν λύθηκε.
Τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Ηλείας οξύνονται, όλο και περισσότερο, μέρα με την ημέρα. Οι γιατροί δεν εκφράζουν ενδιαφέρον για τη στελέχωση των Νοσοκομείων της Ηλείας και είτε δεν συμμετέχουν στις προκηρύξεις που βγαίνουν από το υπουργείο Υγείας για την στελέχωση των νοσοκομείων της Ηλείας, είτε η Ηλεία είναι στις τελευταίες θέσεις της προτίμησης τους.
Αυτό το οποίο απαιτείται μετά τις τόσες άγονες προκηρύξεις, είναι να χαρακτηριστεί Ηλεία, ως άγονη περιοχή και να δοθούν κίνητρα προς τους γιατρούς με την ελπίδα ότι θα υπάρξει ένα κάποιο ενδιαφέρον.
Δυστυχώς η τακτική που έχει ακολουθηθεί μέχρι και σήμερα απο το υπουργείο Υγείας έχει οδηγήσει στην αποχώρηση πολλών ιατρών από τα νοσοκομεία της Ηλείας, που αντί να στελεχώνονται αποδυναμώνονται ακόμα περισσότερο.
Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του Νομού έχει το ίδιο το υπουργείο Υγείας και κατ επέκταση η κυβέρνηση.
Είναι αδιανόητο να αναζητούνται γιατροί ακόμα και σε όμορους Νομούς για την λειτουργία της παθολογικής κλινικής.
Είναι αδιανόητο να κινδυνεύουν να χαθούν έξι κλίνες λόγω της πιθανής αναστολής λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Είναι αδιανόητο να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς της Ηλείας και να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στα νοσοκομεία του όμορου νομού Αχαΐας αναζητώντας δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. 
Εάν στα σχέδια του υπουργείου Υγείας είναι να μετατρέψεις τα νοσοκομεία της Ηλείας σε σύγχρονα Κέντρα Υγείας προκειμένου να λειτουργήσουν μόνο τα μεγάλα Περιφερειακά Νοσοκομεία θα πρέπει να αναλάβει και το μέγεθος της ευθύνης που αντιστοιχεί σε μια τέτοια απόφαση. 
Οι πολίτες της Ηλείας δεν επαιτούν- απαιτούν, την πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων του νόμου προκειμένου να μην αναγκάζονται να καταφεύγουν, ως φτωχοί συγγενείς, σε νοσηλευτικές μονάδες όμορων νόμων. Καλούμε την Κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να χαρακτηρίσει την Ηλεία, μετά από τόσες άγονες προκηρύξεις, ως άγονη περιοχή δίνοντας ουσιαστικά κίνητρα στους ιατρούς και στελεχόνοντας τις νοσηλευτικές μονάδες του Νομού μας.

Παναγιώτης Φλεβοτόμος
Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηλείας

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών