LIVE
00:00:00 ΜΜ

'Η παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς

Στο Υπουργείο Υγείας βρήκαν τη λύση για τα κενά στο ΕΣΥ. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που χει τεθεί σε διαβούλευση, προβλέπεται μερική απασχόληση για τους ιδιώτες γιατρούς που θα εργάζονται στο σύστημα και άσκηση ιδιωτικού έργου για τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Και παπάς και ζευγάς δηλαδή, για να θυμηθούμε τον Κολοκοτρώνη στον οποίο αποδίδεται η φράση « Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς». 

Αλήθεια, ποιος ιδιώτης Παθολόγος θα κλείνει τρία πρωινά την εβδομάδα το ιατρείο του για να ενταχθεί στο ραγδαία ερημοποιούμενο ΕΣΥ;

Ή ποιος μόνιμος γιατρός του ΕΣΥ, πλην ελαχίστων, προλαβαίνει σήμερα με 6,7 ή ακόμα και 8 εφημερίες το μήνα να χει δύο φορές τη βδομάδα απογευματινό ιατρείο ώστε να αποκτήσει το δικαίωμα να βλέπει και ασθενείς ιδιωτικά;

Τη στιγμή που στη Γαλλία και τη Ρουμανία διπλασιάζουν τις αποδοχές των Αναισθησιολόγων και στη Βρετανία προβληματίζονται για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων όσων εργάζονται τόσο στο NHS (βρετανικό ΕΣΥ) όσο και στον ιδιωτικό τομέα, εδώ επανέρχεται το ξεπερασμένο μοντέλο των εργασιακών σχέσεων τύπου ΙΚΑ. 

Δεν στεκόμαστε μόνο στην αμφίβολη αποτελεσματικότητα τέτοιων διευθετήσεων. Στην πανδημία ελάχιστοι ιδιώτες προσέτρεξαν να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ αν και οι αποδοχές ήταν εξαιρετικά προνομιακές. 

Ούτε στη νόθευση του ανταγωνισμού σε βάρος των γιατρών που συνειδητά επιλέγουν τον ιδιωτικό τομέα. Είναι και «φιλελεύθεροι», τρομάρα τους! 

Το πρόβλημα που υπάρχει και θα ενταθεί είναι οι αυξημένες δαπάνες των νοικοκυριών για  ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. Μόνο τα δυο χρόνια της πανδημίας, οι δαπάνες για ιδιωτική νοσοκομειακή περίθαλψη αυξήθηκαν κατά 17%.

Αντί να υιοθετήσουν ένα ανταγωνιστικό μισθολόγιο καταβάλλοντας υψηλότερες αποδοχές στις ειδικότητες που λείπουν , στο Υπουργείο Υγείας, επιδίδονται σε επικίνδυνους ιδεοληπτικούς πειραματισμούς.

Κώστας Διαμαντόπουλος
Οδοντίατρος
Εκπρόσωπος στη ΓΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας
Πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ