LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|11
2022
22:58

Πότε θα ανακοινωθούν οι νέες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Το Υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται τα κενά Παράλληλης Στήριξης και Ειδικής Αγωγής που του έστειλαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να προχωρήσει στις προσλήψεις αναπληρωτών

Χθες Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καταχώρισαν συγκεντρωτικά τα κενά Παράλληλης Στήριξης και Ειδικής Αγωγής, τα οποία είχαν ήδη καταχωρίσει από την Τρίτη 8 Νοεμβρίου οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο alfavita.gr ο Γ.Γ του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, γίνεται προσπάθεια η ανακοίνωση των προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών στην Ειδική Αγωγή να γίνει την Δευτέρα 14 ή την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

Εκατοντάδες μαθητές σε αναμονή για Παράλληλη Στήριξη και Τμήματα Ένταξης στον κλάδο των Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής! 

Σε μια μεγάλη λίστα αναμονής έχουν μπει εκατοντάδες παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας…

Οι ανάγκες για την στελέχωση των Παράλληλων Στηρίξεων, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ, και των Τμημάτων Ένταξης στον Κλάδο ΠΕ02.05 ανέρχονται σε πάνω από 561 - δεν συμπεριλαμβάνονται οι ανάγκες για την στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ, και τα κενά από τις ΔΔΕ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων!

Προκειμένου να μην απαξιωθούν οι ανάγκες αυτές, διευκρινίζουμε ότι η καταγραφή αυτή αντικατοπτρίζει τις πραγματικές και επικαιροποιημένες ανάγκες για την στελέχωση των Π.Σ. και των Τ.Ε. που αφορούν τους φιλολόγους ειδικής αγωγής, όπως μάς τις εμπιστεύτηκαν οι ΔΔΕ όλης της χώρας, πλην των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων αλλά και των ΚΕΔΑΣΥ.

Η Πρωτοβουλία Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής φρόντισε πριν το λυκαυγές της Γ΄ Φάσης Προσλήψεων Αναπληρωτών στα μέσα Νοέμβρη να «ενημερώσει» τον κατάλογο των παιδιών που περιμένουν εναγωνίως την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών τους αναγκών.

Οι τρέχουσες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό φιλολόγων ειδικής αγωγής είναι καταγεγραμμένες με απόλυτο σεβασμό, υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση προς τους μαθητές μας και τους γονείς τους που ευελπιστούν μέρα με την μέρα να εισακουστούν οι εκκλήσεις τους από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημά τους για το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εκπαίδευση, την ισότιμη μεταχείριση και προσβασιμότητα.

Είναι μείζον το χρέος και η ευθύνη του ΥΠΑΙΘ απέναντι στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ, αυτισμό, μαθησιακές δυσκολίες, συναισθηματικές διαταραχές, κινητικά προβλήματα, όρασης κ.α. Τα παιδιά αυτά πέραν της κάλυψης των εκπαιδευτικών τους αναγκών, έχουν πρωτίστως ανάγκη για κατανόηση, αποδοχή, αγάπη, σταθερότητα, ασφάλεια, διέξοδο στις καθημερινές τους δυσκολίες και απογοητεύσεις... Η στέρηση της κατάλληλης, εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης βιώνεται από τα παιδιά ως αποκλεισμός από τα σχολικά δρώμενα, και αργότερα από την κοινωνία.

Δεν αξίζει στα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους να πληρώνουν το αντίτιμο μιας πρόχειρης, επιφανειακής, ή ακόμη και ισοπεδωτικής, ερμηνείας και αντιμετώπισης των αναγκών αυτών από το ΥΠΑΙΘ.

Το ΥΠΑΙΘ υποχρεούται να προχωρήσει έστω και στα μέσα Νοέμβρη στις προσλήψεις που αναλογούν στο 100% των τρεχουσών αναγκών:

  • με απόλυτη συνέπεια απέναντι στις γνωματεύσεις και αξιολογήσεις των ΚΕΔΑΣΥ, ώστε να μην περικόπτονται και επικαλύπτονται οι ώρες τοποθετώντας έναν εκπαιδευτικό για πάνω από 2 μαθητές στην Παράλληλη Στήριξη

  • με την πλήρη στελέχωση των Τμημάτων Ένταξης, τόσο των 40 νεοϊδρυθέντων όσο και των παλιών.

Ο μακρύς κατάλογος που ακολουθεί ας αφυπνίσει τις συνειδήσεις των ιθυνόντων του ΥΠΑΙΘ γιατί κάθε αριθμός κενού μετράει… Πίσω από κάθε αριθμό εξάλλου βρίσκεται τουλάχιστον ένα ΠΑΙΔ

pinakas kenvn

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ