LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|01
2023
21:28

Νήπιο βλέπει για πρώτη φορά το μωρό και η αντίδρασή του κάνει τη μαμά να βάλει τα κλάματα

Ένα απολαυστικό βίντεο με τα πιο γλυκά στιγμιότυπα

 Η πρώτη φορά που τα παιδιά γνωρίζουν το μωρό αδερφάκι τους είναι μία ιδιαίτερη στιγμή. Άλλα ενθουσιάζονται, άλλα κλαίνε από συγκίνηση, άλλα παρατηρούν το μικροσκοπικό μωρό με περιέργεια. Η αντίδραση του κάθε παιδιού είναι διαφορετική και εξαρτάται από την ηλικία του, από το πόσο έχει προετοιμαστεί ή συνειδητοποιήσει τον ερχομό του νέου μέλους, αλλά και από τον χαρακτήρα του.

Το αγοράκι που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο πάντως ενθουσιάζεται με τη μικρή του αδερφή. Με το που μπαίνει στο δωμάτιο του μαιευτηρίου δεν σταματά να την κοιτάζει, να την περιεργάζεται. Τη φωνάζει με το όνομά της και έπειτα την χαϊδεύει και την κοιτάζει όσο κοιμάται. Δίπλα του οι δύο γονείς με τη μαμά εμφανώς συγκινημένη να ξεσπά σε κλάματα.

Το βίντεο έχει πάνω από 3,7 εκατομμύρια προβολές. Οι δύο γονείς που το δημοσίευσαν στο YouTube έγραψαν στην περιγραφή του:

«Αυτό το βίντεο είναι πολύ προσωπικό γιατί είναι τόσο μα τόσο συναισθηματικό. Είναι τόσα τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν όταν έρχεται ένα μωρό.»

Πώς να προετοιμάσετε το νήπιο για τον ερχομό του νέου μέλους

Μιλήστε του για το τι συμβαίνει στο σώμα σας. Τα νήπια από δύο ετών και πάνω, μπορούν να αντιληφθούν τις αλλαγές που βλέπουν να συμβαίνουν σταδιακά στο σώμα σας. Εξηγήστε του με απλά λόγια ότι στην κοιλίτσα που φουσκώνει υπάρχει ένα άλλο μικρό μωράκι, το αδερφάκι του.

Μάθετέ το να μοιράζεται. Εάν δεν το κάνει ήδη με τους μικρούς του φίλους και άλλα άτομα που συναναστρέφεται, δοκιμάστε αρχικά να του ζητήσετε να μοιραστεί μαζί σας κάποια από τα παιχνίδια του. Για να μάθει ένα παιδί να μοιράζεται χρειάζεται χρόνος και υπομονή, οπότε τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να καλλιεργήσετε αυτήν του τη συμπεριφορά.

Δείξτε του φωτογραφίες από όταν ήταν το ίδιο μωρό. Σύμφωνα με την ειδικό Allana Robinson, βλέποντας φωτογραφίες από όταν ήταν το ίδιο μωρό, το θα συνειδητοποιήσει ότι η βρεφική ηλικία δεν είναι κάτι μόνιμο ή κάποιο προνόμιο. Και το ίδιο είχε υπάρξει στην ίδια θέση και όπως κι εκείνο εξαρτιόταν αποκλειστικά από τους γονείς του όταν ήταν τόσο μικρό, το ίδιο θα συμβεί και με το νέο μέλος της οικογένειας.

Μιλήστε του για τα οφέλη. Μπορεί να είναι ακόμα μικρό σε ηλικία, μπορείτε όμως να του εξηγήσετε με απλά λόγια κάποια από τα οφέλη του ερχομού του νέου μέλους. Με το αδερφάκι του θα παίζουν μαζί, ενώ όσο είναι ακόμα μικρό θα μπορεί κι εκείνο να βοηθάει στη φροντίδα του. Λέγοντάς του αυτό, το νήπιο θα καταλάβει ότι το εμπιστεύεστε και θα νιώσει και αυτό υπεύθυνο για τη φροντίδα του μωρού.

Πηγή: mothersblog.gr

 

 

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών