LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

11|03
2023
15:59

Το κόλπο με το μαλακτικό ρούχων για οικονομία στο ρεύμα

Πώς θα εξοικονομήσουμε κόπο και ρεύμα, με λίγο μαλακτικό ρούχων.

Η ενεργειακή κρίση έχει φέρει την εξοικονόμηση ρεύματος στο μυαλό των περισσότερων Ελλήνων, οι οποίοι έχουν δει τους λογαριασμούς τους να φουσκώνουν άνευ προηγουμένου τον τελευταίο χρόνο.

Τα καλά νέα είναι πως, κατά τη διάρκεια της άνοιξης, η ανάγκη της χρήσης του κλιματιστικού σχεδόν εξαφανίζεται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές μειώσεις στην κατανάλωση ηλεκτρισμού.

Έχοντας ήδη μιλήσει για το κουμπί στο πλυντήριο που κάνει εξοικονόμηση ρεύματος έως και 30%, καθώς και για τα έξι κόλπα με το ψυγείο για σημαντική οικονομία στην ενέργεια, η επόμενη οικιακή συσκευή στην οποία θα στραφούμε είναι το… σίδερο.

Το σίδερο συγκαταλέγεται μέσα στις πιο βαρετές και λιγότερο ευχάριστες δουλειές του σπιτιού για τους περισσότερους, ωστόσο είναι απαραίτητο για ορισμένα ρούχα, ιδίως τα πουκάμισα.

Δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η καθαριστική εταιρία «London Cleaning System» διαπίστωσε ότι ο μέσος Βρετανός ξοδεύει κατά μέσο όρο 61 λεπτά την εβδομάδα στο σιδέρωμα, σπαταλώντας χρόνο και χρήματα.

Το κόλπο με το μαλακτικό ρούχων για οικονομία στο ρεύμα

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας τρόπος για να μειώσουμε το χρόνο του σιδερώματος, χρησιμοποιώντας λίγο μαλακτικό ρούχων, για να φτιάξουμε γρήγορα και εύκολα το δικό μας σπρέι που θα εξαφανίσει τις ζάρες.

Αντίστοιχα σπρέι φυσικά κυκλοφορούν στην αγορά, όμως είναι αρκετά δυσεύρετα και η τιμή τους σίγουρα είναι πιο τσιμπημένη από ό,τι χρειάζεται.

Εάν, λοιπόν, θέλετε να δοκιμάσετε μια πιο αυτοσχέδια (και οικονομική) λύση, τότε μια καλή λύση είναι να φτιάξετε το δικό σας σπρέι κατά του τσαλακώματος μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Express», το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε σε ένα άδειο μπουκάλι με σπρέι 200ml νερό μαζί με 10ml από το αγαπημένο σας μαλακτικό ρούχων.

Στη συνέχεια ψεκάστε στα σημεία όπου υπάρχουν ζάρες, έως ότου το ύφασμα είναι νωπό, τραβήξτε λίγο το σημείο έτσι ώστε να «τσιτώσει» η ζάρα και έπειτα κρεμάστε το ρούχο σε μια κρεμάστρα για μερικές ώρες.

Πηγή: iEidiseis.gr - Φωτογραφία από Karolina Grabowska: https://www.pexels.com/el-gr/photo/5202911/

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών