IliaLive.gr
LIVE

Όταν η υποκρισία περισσεύει...

  • Share This

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στις 2 Απρίλη και στην Ηλεία των χαμένων ευκαιριών η υποκρισία περισσεύει. 

Το Δεκέμβριο του 2019 ο τότε Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός παραχωρεί κτίριο στο Πελόπιο με σκοπό τη λειτουργία «Κέντρου Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νέους ενήλικες με διαταραχές αυτιστικού φάσματος» μετά από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.

Ένα κτίριο σχεδόν έτοιμο που απαιτούσε ελάχιστες τεχνικές παρεμβάσεις το οποίο μάλιστα διέθετε εξοπλισμό για την παρασκευή γευμάτων και τη μεσημεριανή ανάπαυση των φιλοξενουμένων.

Τα Κέντρα Ημέρας δεν αποτελούν κλειστές δομές ιδρυματικού χαρακτήρα.

Απευθύνονται σε λειτουργικούς και εκπαιδεύσιμους ωφελούμενους στοχεύοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και την αποτροπή της κοινωνικής τους απομόνωσης χωρίς να παραλείπουν τη στήριξη των οικογενειών τους. 

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν περιορίζονται μόνο στις θεραπευτικές παρεμβάσεις και την αποκατάσταση. Περιλαμβάνουν ενδεικτικά τον επαγγελματικό προσανατολισμό,την προώθηση στην απασχόληση και την εργασιακή ένταξη, την ψυχαγωγία και τη συμμετοχή σε πολιτιστικές δραστηριότητες, δράσεις στην κοινότητα για την αντιμετώπιση του κοινωνικού στίγματος και των προκαταλήψεων.

Θα ήταν σοβαρή παράλειψη να μην αναφερθεί η θετική ανταπόκριση στο εγχείρημα τόσο της Κοινότητας Πελοπίου όσο και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Τον Ιανουάριο του 2020 αναλαμβάνει νέα διοίκηση στο ΓΝ Ηλείας κι ένα περίπου χρόνο μετά (Δεκέμβριος του 2020), αφού έχει προηγηθεί ηχηρή παρέμβαση του Μητροπολίτη, καταγράφεται «κινητικότητα». Από τότε όμως μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει συνέχεια. 

Μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει η Ηλεία μια σύγχρονη και εξειδικευμένη δομή στις διαταραχές αυτιστικού φάσματος, χάθηκε. 

Για μια ακόμα μια φορά ηττηθήκαμε … από τα αποδυτήρια. Η συγκλονιστική προσφορά του Μητροπολίτη πέφτει στο κενό της γραφειοκρατίας κυρίως όμως της αδιαφορίας.

Της δικής μας αδιαφορίας.

Στην Ηλεία είμαστε ακριβοί στα πίτουρα φτηνοί στ' αλεύρι. Καμία έκπληξη.

Προφανώς οι προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας ήταν διαφορετικές και των τοπικών ελίτ προφανώς.

Χρήσιμες οι « Παγκόσμιες Ημέρες ….», περισσότερο χρήσιμες όμως οι πράξεις. Το χρωστάμε στα παιδιά μας.

Σε διαφορετική περίπτωση είναι προτιμότερη η σιωπή!

  • Share This

Κώστας Διαμαντόπουλος
Οδοντίατρος
Εκπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας
Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας
Πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Βασίλης Γιαννόπουλος

Μητρόπουλος Νώντας