LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|04
2022
20:56

Τραγωδία στην Πολωνία: Πέντε νεκροί από εκρήξεις σε ορυχείο

Συλλυπητήρια από το ελληνικό ΥΠΕΞ για το δυστύχημα στην Πολωνία.

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας διασώστης, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά αγνοούνται μετά τις δύο εκρήξεις μεθανίου που σημειώθηκαν σε ανθρακωρυχείο, στη νότια Πολωνία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Οι λέξεις δεν θέλουν να βγουν από το στόμα, επειδή ξέρουμε ήδη ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στις στοές του ορυχείου», είπε ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο της τραγωδίας, το ορυχείο Πνιόβεκ στο Παβλόβιτσε.

«Επιπλέον, περισσότεροι από 20 άνθρωποι νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα», πρόσθεσε.

Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινώσει η JSW, η διαχειρίστρια εταιρεία του ορυχείου, έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς και επτά αγνοούμενους. Σύμφωνα με τη JSW, η πρώτη έκρηξη μεθανίου σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σε βάθος 1.000 μέτρων.

Εκείνη την ώρα εργάζονταν στις στοές 42 ανθρακωρύχοι. Λίγο αργότερα, ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης, σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας διασώστης.

«Ξέρουμε ότι ένα διασώστης έχασε τη ζωή του σε αυτήν την επιχείρηση και είναι πιθανόν να κινδυνεύει και η ζωή των άλλων» διασωστών, πρόσθεσε ο Μοραβιέτσκι.

Μήνυμα από το ελληνικό ΥΠΕΞ για το δυστύχημα στην Πολωνία

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας μέσω tweet εξέφρασε τη λύπη για το συμβάν. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του τραγικού ατυχήματος σε ανθρακωρυχείο στην Πολωνία.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι σκέψεις μας είναι στους αγνοούμενους, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων & τη συμπαράστασή μας στο λαό και την κυβέρνηση της Πολωνίας.»

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών