LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

25|05
2022
19:27

Αρπαγή 6χρονου: Η ιστορία πίσω από τη δικαστική κόντρα για την επιμέλεια - Τον είχε απαγάγει η μητέρα του, καταγγέλλει ο πατέρας

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές για τον εντοπισμό του ανθρώπου που κατηγορείται πως άρπαξε από την Κηφισιά το 6χρονο αγόρι που βρισκόταν στο σπίτι του. Όπως κατήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειας μιλώντας στο OPEN, ο άγνωστος χτύπησε την πόρτα του σπιτιού και όταν του άνοιξαν εκείνος πήρε το παιδί και εξαφανίστηκε.

Στα δικαστήρια για τον 6χρονο Ράινερ

Ένα νορβηγικό μέσο ωστόσο φέρνει στο φως νέες αποκαλύψεις για τη διαμάχη των γονιών του παιδιού και τις κινήσεις για την επιμέλεια που είναι μακροχρόνιες. Yπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης ο δικηγόρος της οικογένειας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πίσω από την αρπαγή του αγοριού να βρίσκεται το ενδοοικογενειακό περιβάλλον. «Προηγούνται ενδοοικογενειακές προστριβές, νομίζω όμως ότι καλό είναι να μην αποκλείουμε πιθανότητες», ανέφερε προσθέτοντας ότι «η έντονη αντιπαράθεση που υπήρχε σε οικογενειακό επίπεδο είναι προτεραιότητα να εξεταστεί αλλά το πρέπον είναι να αντληθεί πληροφορία από κάθε πεδίο». Ο πατέρας του μικρού έχει νορβηγική υπηκοότητα και διαμένει μόνιμα στη Νορβηγία. Το παιδάκι με τη μητέρα του ζουν στην Ελλάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του νορβηγικού μέσου, ο πατέρας του Ράινερ έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τη μητέρα του πως τον απήγαγε από τη Νορβηγία και τον έφερε στην Ελλάδα όπου μένει το τελευταίο χρόνο.

Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2021 ο πατέρας του 6χρονου Ρίκι Πέντερσεν είχε κατηγορήσει κι εκείνος την πρώην σύζυγο του για αρπαγή του παιδιού τους, την στιγμή μάλιστα που με απόφαση από τα νορβηγικά δικαστήρια του είχε παραχωρηθεί η επιμέλεια.

Όπως την κατηγόρησε η γυναίκα έφτασε στο σημείο να πλαστογραφήσει την υπογραφή του, προκειμένου να βγάλει διαβατήριο στο παιδί και να το φέρει στην Ελλάδα.

Τι καταγγέλλει ο πατέρας του παιδιού

Στο άρθρο αναφέρεται πως Ρίκι Πέντερσεν ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να πάρει πίσω το παιδί του. Στη Νορβηγία, η μητέρα κατηγορείται για απαγωγή και ο γιος τους αναζητείται διεθνώς: «Ανησυχώ πολύ για αυτόν. Αν δεν τον πάρω σπίτι, δεν ξέρω τι να κάνω» ανέφερε στην συνέντευξη του ο Ρίκι Πέντερσεν ο οποίος από το 2018 που χώρισε με την Ελληνίδα σύζυγο του είχε την καθημερινή φροντίδα και ευθύνη του γιου τους.

Την ίδια περίοδο η μητέρα είχε μετακομίσει σε άλλη πόλη της Νορβηγίας το Σόρλαντετ για σπουδές. Παρ όλα αυτά όμως η μεταξύ τους διαμάχη συνεχίστηκε με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2020, η μητέρα σύμφωνα με το δημοσίευμα να μεταφέρει παράνομα το παιδί της στην Ελλάδα.

Όπως την κατηγορεί ο Ρίκι Πέντερσεν η πρώην σύζυγός του για να βγάλει τον γιο της από τη Νορβηγία, κατάφερε να κάνει τη νορβηγική αστυνομία να εκδώσει διαβατήριο στο παιδί της, χωρίς εκείνος να το γνωρίζει. Είχε πλαστογραφήσει την υπογραφή του. Έτσι το διαβατήριο αντί να σταλεί την διεύθυνση που εκείνος είχε ορίσει κατέληξε στα χέρια της.

Κατηγορίες για κακομεταχείριση

Στη συνέντευξή του ο Πέντερσεν παράλληλα αποκάλυψε πως η πρώην σύζυγος του τον είχε κατηγορήσει στο παρελθόν για κακομεταχείριση με αποτέλεσμα με απόφαση δικαστηρίου να του δίνεται η ευκαιρία να δει το παιδί του μόνο στο σπίτι της: 

«Mε έχει κατηγορήσει στο παρελθόν για κακομεταχείριση, οπότε δεν έχω την ευκαιρία να τον δω μόνο του παρά μόνο στο σπίτι της. Φοβάμαι ότι μπορεί να με κατηγορήσει ξανά».

Για τον λόγο αυτό ο Πέντερσεν έδωσε προς δημοσίευση ένα γράμμα τόσο από την ίδια τη μητέρα όσο και από τον δικηγόρο της, στο οποίο του προτείνουν να μετακομίσει στην Ελλάδα και να είναι με τη μητέρα και το παιδί.

Το γράμμα αναφέρει: «Ελπίζω να αλλάξεις γνώμη και να έρθεις μαζί μας στην Ελλάδα. Είναι πραγματικά λυπηρό. Θα μπορούσαμε να είχαμε μια τόσο καλή ζωή εδώ, όχι μόνο για τον γιο μας αλλά και για σένα» , αναφέρεται σε ένα από τα γράμματα. Σε άλλο, ο δικηγόρος γράφει ότι ο Πέντερσεν μπορεί να μετακομίσει στην Ελλάδα, ώστε να προσπαθήσουν να σώσουν τον γάμο και να γίνουν γονείς μαζί.

Πώς μπήκε στο κάδρο ο πατέρας 

Ο κ. Γιαννόπουλος από το Χαμόγελο του Παιδιού είπε πως ενδεχομένως ο κουκουλοφόρος που μπήκε μέσα στο σπίτι και άρπαξε το παιδί να είναι κάποιο τρίτο πρόσωπο που δεν γνωρίζει καν τον 6χρονο και αυτό είναι κάτι που λογικά τρομοκράτησε τον 6χρονο, Φυσικά οι Αρχές είναι σε επιφυλακή και έχουν εξαπολύση ανθρωποκυνηγητό για να βρουν το εξαφανισμένο αγόρι αλλά και τον κουκουλοφόρο δράστη. Παράλληλα έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι αρμόδιοι Οργανισμοί που ερευνούν το ενδεχόμενο να προσπαθήσουν οι απαγωγείς να βγάλουν το παιδί εκτός Ελλάδας.

Νωρίτερα ο δικηγόρος της οικογένειας κύριος Οικονομάκης μιλώντας στο OPEN άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πίσω από την αρπαγή του αγοριού να βρίσκεται το ενδοοικογενειακό περιβάλλον. «Προηγούνται ενδοοικογενειακές προστριβές, νομίζω όμως ότι καλό είναι να μην αποκλείουμε πιθανότητες», ανέφερε προσθέτοντας ότι «η έντονη αντιπαράθεση που υπήρχε σε οικογενειακό επίπεδο είναι προτεραιότητα να εξεταστεί αλλά το πρέπον είναι να αντληθεί πληροφορία από κάθε πεδίο». «Ο πατέρας του μικρού έχει νορβηγική υπηκοότητα και διαμένει μόνιμα στη Νορβηγία. Το παιδάκι με τη μητέρα του ζουν στην Ελλάδα», τόνισε.

Η μητέρα και ο δικηγόρος περιέγραψαν στις Αρχές τον άνδρα που άρπαξε το παιδί σημειώνοντας ότι είναι ηλικίας έως 45 ετών και έχει ύψος περίπου 1.80 και βάρος λίγο περισσότερο από το κανονικό.

Το χρονικό της αρπαγής

Όπως είπε στο OPEN ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού, «την Τρίτη, περίπου στις 20.40 εμφανίστηκε άγνωστος άνδρας με κουκούλα και το άρπαξε. Έκτοτε αναζητείται από την Αστυνομία και όλες τις ελεγκτικές Αρχές, όμως, δυστυχώς έως αυτή τη στιγμή οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το παιδί βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σπίτι με την γιαγιά του. Άκουσε θόρυβο στην πόρτα, νόμιζε ότι ήταν η μητέρα του, πήγε να δει ποιος ήταν και εκείνη τη στιγμή τον πήραν». Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι «το σπίτι δεν είχε κάμερες, όμως από τα γειτονικά σπίτια υπάρχει υλικό. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα βαν που υπήρχε και έναν άνδρα ηλικίας έως 45 ετών. Ο δράστης ήταν ύψους έως 1.80».

Σε ερώτηση σχετικά με τον πατέρα, ο κ. Οικονομάκης τόνισε ότι «έχει νορβηγική υπηκοότητα, είναι μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας και είχε επισκεφτεί την Ελλάδα για την επίλυση των δικαστικών θεμάτων που είχαν με την μητέρα κυρίως για την επιμέλεια του παιδιού».

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, «υπήρξε έντονη διαμάχη μεταξύ τους» και πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα είναι να εξεταστούν οι ενδοοικογενειακές διαφορές, όμως, το πρέπον είναι να αντληθούν πληροφορίες από οποιοδήποτε πεδίο».
«Κύριος φόβος είναι να μην φύγει εκτός συνόρων το παιδί» είπε ακόμη ο κ. Οικονομάκης.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.