LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

09|06
2022
14:10

Τουρκία: Ουκρανός δημοσιογράφος «ζόρισε» τον Λαβρόφ - Τον ρώτησε για «τα σιτηρά που κλέβει η Ρωσία»

Στιγμές αμηχανίας για τον Ρώσο υπυοργό Εξωτερικών στη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε, μετά τη συνάντησή του με τον Τσαβούσογλου στην Άγκυρα - Ο Ουκρανός δημοσιογράφος σήκωνε το χέρι του για να του δώσουν τον λόγο, ωστόσο τον αγνοούσαν... και ανέλαβε δράση μόνος του

Την ευκαιρία να ζορίσει τον Σεργκέι Λαβρόφ βρήκε ένας Ουκρανός δημοσιογράφος, στο τέλος της συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Άγκυρα.
 
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Τουρκίας για να συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογό του τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών. Οι δηλώσεις που έκαναν οι δυο αξιωματούχοι, μετά το τέλος της συνάντησης, έφταναν στην ολοκλήρωσή τους και ο Ουκρανός δημοσιογράφος που βρισκόταν στην αίθουσα, δεν είχε καταφέρει να κάνει την ερώτησή του, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που είχαν προηγηθεί.

 
Έτσι, ο δημοσιογράφος αποφάσισε να σηκωθεί από τη θέση του να στραφεί απευθείας στον Λαβρόφ. «Είμαι από τη δημόσια ουκρανική τηλεόραση, θέλω οπωσδήποτε να κάνω μια ερώτηση», είπε αρχικά.
 
Ο Λαβρόφ έμοιαζε αμήχανος από την πρωτοβουλία του Ουκρανού για την εκτός προγράμματος ερώτηση...

«Εκτός από τα δημητριακά, ποια άλλα αγαθά κλέψατε από την Ουκρανία και σε ποιον τα πουλήσατε;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Ο Λαβρόφ, χαμογελώντας (το ίδιο και ο Τσαβούσογλου από δίπλα), απάντησε: «Εσείς οι Ουκρανοί ανησυχείτε πάντα για το τι μπορείτε να κλέψετε και νομίζετε ότι όλοι σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο. Οι στόχοι μας εκεί είναι ξεκάθαροι, θέλουμε να σώσουμε τους ανθρώπους από την πίεση του νεοναζιστικού καθεστώτος».

«Δεν εμποδίζουμε το σιτάρι. Για να φύγει από τα λιμάνια, ο κ. Ζελένσκι πρέπει να δώσει την εντολή, αυτό είναι όλο», πρόσθεσε.

Μετά το περιστατικό, το Γαλλικό Πρακτορείο επικοινώνησε με τον Ουκρανό δημοσιογράφο, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για λογαριασμό της ουκρανικής δημόσιας τηλεόρασης, ο οποίος εξήγησε ότι σήκωνε το χέρι του καθ' όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αλλά συνειδητοποίησε ότι οι διοργανωτές «δεν θα με άφηναν να μιλήσω» και έτσι αποφάσισε να παρέμβει δυναμικά.

«Πήρα το ρίσκο να διακόψω τη συνέντευξη Τύπου επειδή όλη η Ουκρανία περιμένει την απάντηση σε αυτή την ερώτηση», είπε.
 
Πηγή: Protothema.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ