LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

05|07
2022
13:58

Αγωνία για το καλοκαίρι στην Ευρώπη - Η πανδημία απειλεί ξανά τα ταξίδια

Έντονη αυξητική τάση εμφανίζει η πανδημία του κορονοϊού σε μία σειρά από χώρες λόγω των υπερμεταδοτικών μεταλλάξεων Ο4 και Ο5, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους πολίτες όσον αφορά στα καλοκαιρινά τους σχέδια, αλλά και στους ειδικούς, οι οποίοι φοβούνται ότι οι σκληροί περιορισμοί στα ταξίδια μπορεί να επανέλθουν.

Στη Βρετανία, τα τεστ, οι μάσκες και τα πιστοποιητικά εμβολιασμοί θα μπορούσαν να επιστρέψουν για ταξιδιωτικούς προορισμούς, ενώ τα αεροδρόμια απειλούνται με νέο χάος σε περίπτωση που εκτοξευθούν ξανά στα ύψη οι εργαζόμενοι που νοσούν.

«Είναι πιθανό τα σχέδια διακοπών να καταστραφούν λόγω της αύξησης των ποσοστών Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο»

Πολιτικοί και ειδικοί στη Βρετανία έχουν εκφράσει δημοσίως τις ανησυχίες τους για το μέλλον των καλοκαιρινών διακοπών εκατομμυρίων πολιτών, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Η βουλευτής των Φιλελευθέρων Δημοκρατών Layla Moran, η οποία προεδρεύει της Πανκομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τον κορονοϊό, προειδοποίησε ότι οι ξένες αποδράσεις θα μπορούσαν να διακοπούν.

«Είναι πιθανό τα σχέδια διακοπών να καταστραφούν λόγω της αύξησης των ποσοστών Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε στη Mirror. «Άλλες χώρες θα μπορούσαν να επαναφέρουν περιορισμούς στις αφίξεις από τη Βρετανία και οι εταιρείες μεταφορών - ήδη σε κρίση λόγω του κακού χειρισμού του Brexit από την κυβέρνηση - είναι πιθανό να δουν αύξηση των ελλείψεων προσωπικού με περισσότερους ασθενείς».

Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα

Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας έδειξαν ότι 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν κορονοϊό την εβδομάδα που έληξε στις 24 Ιουνίου, αύξηση 32% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η πιο πρόσφατη έξαρση σε περιπτώσεις συνδέεται πιθανότατα με τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 της Omicron, οι οποίες θα μπορούσαν να ωθήσουν τον συνολικό αριθμό ασθενών πάνω από το ανώτατο όριο του Απριλίου των 16.600. Αυτές οι παραλλαγές πιστεύεται ότι είναι πιο μολυσματικές αλλά εξίσου ήπιες με το αρχικό στέλεχος Omicron.

Η κυβέρνηση είπε ότι παρακολουθεί την κατάσταση, αλλά δεν σχεδιάζει ακόμη να επαναφέρει τους περιορισμούς.

Η γιατρός του ITV Good Morning, Hilary Jones, πρόσθεσε: «Υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων στην Ιταλία. Θα μπορούσαν να πουν ‘θα χρειαστείτε κάρτα Covid, θα χρειαστείτε απόδειξη εμβολιασμού ή πρόσφατης μόλυνσης’. Θα έλεγα στους ανθρώπους που ταξιδεύουν - κοιτάξτε τις ταξιδιωτικές συμβουλές για το εξωτερικό για αυτήν τη χώρα, δείτε εάν χρειάζεστε ένα τεστ πριν πετάξετε και δείτε εάν λειτουργεί το πάσο NHS Covid».

Τα στοιχεία του NHS της Αγγλίας δείχνουν ότι περίπου 10.658 ασθενείς νοσηλεύτηκαν με τον ιό τη Δευτέρα. Οι λοιμώξεις έχουν διπλασιαστεί σε ένα δεκαπενθήμερο σε ολόκληρη την Αγγλία.

Ανησυχία για το προσωπικό του NHS – Φόβοι για εκτεταμένη περίοδο «Αρμαγεδδώνα»

Υπάρχουν φόβοι ότι μια νέα σάρωση της τελευταίας παραλλαγής Covid θα μπορούσε να αποδεκατίσει τα επίπεδα του προσωπικού του NHS για άλλη μια φορά, προκαλώντας αρνητικά αποτελέσματα για τους χρόνους αναμονής των ασθενοφόρων και τη διαθεσιμότητα ειδικών.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες πριν η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξηθεί, με εκατομμύρια επιβάτες να προετοιμάζονται για αναστάτωση καθώς τα πρακτορεία ταξιδίων λένε στις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν περισσότερες πτήσεις, ενώ οι ειδικοί της αεροπορίας μοιράζονται τους φόβους για μια εκτεταμένη περίοδο «Αρμαγεδδώνα».

Οι ελλείψεις προσωπικού, τα προβλήματα με τις υπηρεσίες διακίνησης αποσκευών και η έλλειψη εκπαιδευμένου προσωπικού ασφαλείας συμβάλλουν στη διαταραχή που παρατηρήθηκε σε πολλά από τα μεγάλα εμπορικά αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου φέτος.

Και αναμένεται να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση αργότερα αυτόν τον μήνα, καθώς εκατοντάδες μέλη του προσωπικού check-in της British Airways αναμένεται να αποχωρήσουν λόγω διαφωνίας για τις αμοιβές.

Eπιστρέφουν τα μέτρα;

Όλα αυτά την ώρα που τα νοσοκομεία πρόκειται να επαναφέρουν τη χρήση καλυμμάτων προσώπου και τα μέτρα για αποστάσεις, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων Covid.

Τα καταπιστεύματα από το Cambridgeshire, το Hampshire, το Nottinghamshire, το Devon και την Ουαλία έχουν αποκαταστήσει όλες τις οδηγίες που προτρέπουν τους ανθρώπους να προστατεύονται λόγω της αύξησης των λοιμώξεων.

Η Dame Sarah Gilbert, της οποίας το πρωτοποριακό έργο βοήθησε στην ανάπτυξη του εμβολίου AstraZeneca, πρόσθεσε: «Αυτό που βλέπουμε με την αύξηση των ποσοστών μόλυνσης δεν προκαλεί έκπληξη. Γνωρίζουμε ότι οι πανδημίες συνεχίζουν».

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε προηγουμένως να αποκλείσει ένα μελλοντικό lockdown τον Απρίλιο, λέγοντας ότι θα ήταν «ανεύθυνο» να απορρίψουμε κάτι «που θα μπορούσε να σώσει ζωές» εάν εμφανιστεί μια πιο θανατηφόρα παραλλαγή.

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων

Η τελευταία εβδομαδιαία έκθεση του ΠΟΥ κατέγραψε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση κρουσμάτων στη Μέση Ανατολή, κατά 47%. Κατά 32% ήταν στην Ευρώπη και στη Νοτιοανατολική Ασία και περίπου 14% στην Αμερική.

Η πανδημία της COVID-19 αλλάζει αλλά δεν έχει τελειώσει, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σημειώνοντας ότι τα κρούσματα αυξάνονται σε 110 χώρες και οφείλονται κυρίως σε δύο υποπαραλλαγές του στελέχους Όμικρον που εξαπλώνονται γρήγορα.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσαν αυτήν την εβδομάδα ότι οι ταχέως διαδεδομένες υποπαραλλαγές Όμικρον BA.4 και BA.5 μαζί εκτιμάται ότι αποτελούν το ήμισυ των κρουσμάτων κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις 25 Ιουνίου, η υποπαραλλαγή BA.5 αποτελούσε το 36,6% των συνολικών κρουσμάτων στις ΗΠΑ, ενώ η BA.4 αντιπροσώπευε το 15,7%, αντιπροσωπεύοντας μαζί περίπου το 52% των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ.
«Σχετικά με τον COVID-19, που οδηγείται από τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 σε πολλά μέρη, τα κρούσματα αυξάνονται σε 110 χώρες, με αποτέλεσμα τα συνολικά κρούσματα παγκοσμίως να αυξηθούν κατά 20%, ενώ οι θάνατοι έχουν αυξηθεί σε τρεις από τις έξι περιοχές του ΠΟΥ, ακόμη και καθώς ο παγκόσμιος αριθμός παραμένει σχετικά σταθερός, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Νέο εμβόλιο ειδικά για την Όμικρον

Όλα αυτά μέρες αφότου οι υγειονομικοί υπάλληλοι έδωσαν την πρώτη τους δημόσια υποστήριξη για ένα ενισχυτικό εμβόλιο ειδικά για το Omicron αυτό το φθινόπωρο που πρόκειται να «αυξήσει και να επεκτείνει» την προστασία.

Οι γενικοί γιατροί στη Βρετανία ενημερώθηκαν ότι το NHS ετοιμάζεται να ξεκινήσει την ενισχυτική εκστρατεία του την 1η Σεπτεμβρίου, με αξιωματούχους να εκφράζουν «σίγουρο ενδιαφέρον» για το νέο εμβόλιο της Moderna.

Η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) συνιστά σε άτομα άνω των 65 ετών να κάνουν αναμνηστικό εμβόλιο, αλλά ο επικεφαλής ιατρός της Moderna έχει προτείνει να χορηγούνται σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Η εταιρεία λέει ότι έχει ήδη παραγάγει εκατομμύρια δόσεις ενός νέου εμβολίου το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι πέντε φορές καλύτερο από το αρχικό και είναι ειδικά προσαρμοσμένο για την αντιμετώπιση της παραλλαγής της Omicron.

Ωστόσο, αυτό το νέο εμβόλιο πρέπει να λάβει το πράσινο φως από τη Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) προτού μπορέσει να κυκλοφορήσει, με αξιωματούχους να είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν ήδη εγκεκριμένα εμβόλια, εάν δεν γίνει.

Εκτός από τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, το JCVI συνιστά να χορηγούνται αναμνηστικά εμβόλια στους τρόφιμους των οίκων φροντίδας, στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και σε άτομα που έχουν ορισμένες παθήσεις υγείας.

Ο Δρ Paul Burton, επικεφαλής ιατρός στη Moderna, δήλωσε ότι υπάρχει «σίγουρο ενδιαφέρον» από το Ηνωμένο Βασίλειο για την αγορά του νέου εμβολίου της, αναφέρει η Telegraph.

Την περασμένη εβδομάδα ο Δρ Burton προέτρεψε τις κυβερνήσεις να εμβολιάσουν άτομα κάτω των 65 ετών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, με το νέο αναμνηστικό εμβόλιο.

Πρόσθεσε ότι το νέο εμβόλιο θα μπορούσε να είναι τόσο αποτελεσματικό που σημαίνει ότι θα χρειάζεται μόνο ετησίως.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

leuki nyxta Pyrgos 2022

Παιχνιδόκοσμος - Πύργος Ηλείας