LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|07
2022
19:36

Γερμανία: Το κράτος εξαγοράζει το 30% της UNIPER - Εμπόδια από τη Ρωσία στην επαναλειτουργία του Nord Stream

Το γερμανικό κράτος μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ενεργειακό εξαγοράζει το 30% της εταιρείας UNIPER, δίνοντας μάλιστα αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ (το ακριβές ποσό ακόμα δεν είναι σαφές) ώστε να διασφαλίσει ότι ο μεγαλύτερος διανομέας φυσικού αερίου της χώρας δεν θα καταρρεύσει μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την Gazprom.

Ο Γερμανός καγκελάριος επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει το 30% των μετοχών της εταιρείας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα και φυσικά είναι απότοκο της ενεργειακής πίεσης που ασκεί η Μόσχα στην Ευρώπη.  H φινλανδική εταιρεία Fortum η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της Uniper έχει υπογράψει το σχέδιο διάσωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το Reuters, η ίδια η Μόσχα δεν επιτρέπει να επιστρέψει η τουρμπίνα του Nord Stream 1 στη Ρωσία και επικαλείται ότι λείπουν ορισμένα έγγραφα. Από την πλευρά της η εταιρεία Siemens, αναφέρει ότι η διαδικασία επιστροφής της εν λόγω τουρμπίνας μετά τις ετήσιες διαδικασίες συντήρησης ήταν πάντοτε μέχρι σήμερα διαδικασία ρουτίνας.

Εξαγορά για να μην υπάρξει αύξηση τιμών στους καταναλωτές

Όπως μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο του Open ο Παντελή Βαλασόπουλος, μετά την τελευταία κρίση η Uniper έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα και το γερμανικό κράτος «μπαίνει» στην εταιρεία ώστε να μην καταρρεύσει. Το ακριβές ποσό δεν είναι γνωστό, ωστόσο πρόκειται για αρκετά δισεκατομμύρια. Αυτή η κίνηση σημαίνει ότι δε θα υπάρξει -τουλάχιστον για την ώρα- μεγαλύτερη αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που γίνεται τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Ο γερμανός υπουργός οικονομικών επιτέθηκε στον Βλαντίμιρ Πούτιν το βράδυ της Πέμπτης, 21 Ιουλίου, κατηγορώντας τον ότι, με όπλο το φυσικό αέριο θέλει να σπείρει τη διχόνοια την ΕΕ, να αυξήσει τις τιμές της ενέργειας, ώστε να υπάρξει αποσταθεροποίηση των κυβερνήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο κ. Χάμπεκ είπε ότι «είμαστε περήφανοι για τη στάση των γερμανών πολιτών, δε θα υποχωρήσουμε, ο Πούτιν θα δει σύντομα πόσο δυνατοί είμαστε». Ο γερμανός υπουργός αρνήθηκε και πάλι την πρόταση της Ρωσίας να ξεκινήσει ο αγωγός Nord Stream 2, ο οποίος δεν ξεκίνησε ποτέ εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πηγή: ethnos.gr

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ