LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|08
2022
20:37

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε προβλέψει τον θάνατό της δύο χρόνια πριν το μοιραίο δυστύχημα

Nέο ντοκιμαντέρ φέρνει στο φως ένα σημείωμα το οποίο έγραφε την τραγική της κατάληξη

Έχουν περάσει 26 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, οι θεωρίες όμως γύρω από το μοιραίο τροχαίο, συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Δύο χρόνια πριν από το θανατηφόρο δυστύχημά της, η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε προβλέψει ότι θα πέθαινε σε τροχαίο. Η ανατριχιαστική αποκάλυψη - η οποία έγινε γνωστή ως «Σημείωμα Μίσκον» - περιγράφεται εκτενώς στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ του Discovery+ με τίτλο «The Diana Investigations».

Τον Οκτώβριο του 1995, η Νταϊάνα ζήτησε μια ιδιωτική συνάντηση με τον προσωπικό νομικό της σύμβουλο, Βίκτορ Μίσκον, για «να του μιλήσει για κάτι που είχε στο μυαλό της». Ο Μίσκον σημείωσε επιμελώς τη συνομιλία τους, κατά την οποία η Νταϊάνα φέρεται να είπε ότι «αξιόπιστες πηγές», τις οποίες δεν κατονόμαζε, την είχαν ενημερώσει «ότι μπορεί να οργανωθεί ένα τροχαίο ατύχημα». Η Νταϊάνα στη συνομιλία τους προέβλεψε πως ή «θα κατέληγε νεκρή ή θα τραυματιζόταν σοβαρά».

Στις 31 Αυγούστου του 1997, η Νταϊάνα μαζί με τον σύντροφό της, Ντόντι Αλ-Φαγιέντ, και τον οδηγό της, Ανρί Πολ, σκοτώθηκαν όταν ο Πολ χτύπησε τη Mercedes σε μια κολόνα με ταχύτητα 65 μίλια την ώρα στη σήραγγα Pont de l'Alma του Παρισιού. Ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ενώ προσπαθούσε να αποφύγει τους αμείλικτους παπαράτσι, που τους κυνηγούσαν με μοτοσικλέτες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ντοκιμαντέρ, ο Μίσκον έδωσε το σημείωμα της συνάντησής του με την Νταϊάνα στον τότε επίτροπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Πολ Κόντον, ο οποίος το κλείδωσε σε ένα χρηματοκιβώτιο.

Μόλις ο διάδοχος του Κόντον, Τζον Στίβενς, ανέλαβε τη θέση ενημερώθηκε για την ύπαρξη του σημειώματος και επισκέφτηκε τον Βίκτορ Μίσκον την άνοιξη του 2005 για περισσότερες διευκρίνισεις: «Είδα τον Μίσκον περίπου ένα μήνα πριν πεθάνει, περίπου την άνοιξη του 2005, επειδή το σημείωμα μου είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και πίστευε ότι [η Νταϊάνα] ήταν παρανοϊκή και δεν είχε μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτά που αποκάλυπτε στο σημείωμα», είχε δηλώσει στην Daily Beast ο Στίβενς.

Ωστόσο, υπήρχε και μια δεύτερη επιστολή που φέρεται να έγραψε η Νταϊάνα τον Οκτώβριο του 1996, δύο μήνες μετά το διαζύγιό της με τον πρίγκιπα Κάρολο, που απηχούσε ένα παρόμοιο προαίσθημα. Ο μπάτλερ της Νταϊάνα, Πολ Μπάρελ, την είχε δημοσίευσει στο βιβλίο του το 2003, «A Royal Duty».

«Κάθομαι εδώ στο γραφείο μου σήμερα τον Οκτώβριο (1996) και λαχταράω κάποιον να με αγκαλιάσει και να με ενθαρρύνει να κρατηθώ δυνατή με το κεφάλι μου ψηλά. Αυτή η συγκεκριμένη φάση στη ζωή μου είναι η πιο επικίνδυνη - ο σύζυγός μου σχεδιάζει ένα ατύχημα στο αυτοκίνητό μου, βλάβη στα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, προκειμένου να ανοίξει το μονοπάτι για να παντρευτεί την Τίγκι» φαίνεται να είχε γράψει η αδικοχαμένη πριγκίπισσα. Η Τίγκι Λέιτζ-Μπουρκ ήταν η προσωπική βοηθός του πρίγκιπα Καρόλου από το 1993 έως το 1999.

Στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ, ο Μπάρελ δηλώνει: «Όταν μου έφερε αυτό το σημείωμα, η πριγκίπισσα περνούσε ένα πολύ δύσκολο κομμάτι της ζωής της και έτσι τα συναισθήματά της ήταν ασταθή».

Όταν το δεύτερο σημείωμα δημοσιοποιήθηκε το 2003, ο νομικός της σύμβουλος, Βίκτορ Μίσκον, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξή του. Η έρευνα του Πολ Κόντον κατέληξε στο συμπέρασμα «με 100 τοις εκατό βεβαιότητα» ότι δεν υπήρχε συνωμοσία για τη δολοφονία της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα τραγικό ατύχημα.

Το «The Diana Investigations» κάνει πρεμιέρα σήμερα, 18 Αυγούστου, στο Discovery+.

Πηγή: protothema.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ/EPA/Johnny EGGITT

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ