LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|08
2022
12:43

Kόρινθος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε

Τι υποστήριξε στον ανακριτή ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στην Κόρινθο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε στα Ίσθμια της Κορίνθου.

Ο πατέρας της μικρής πέρασε σήμερα το κατώφλι του ανακριτή για την απολογία του και δήλωσε πως πανικοβλήθηκε όταν η μικρή έπεσε στη θάλασσα και φοβήθηκε να πέσει στη θάλασσα καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα άσθματος.

Σε βάρος του πατέρα της ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου. Ο 42χρονος όταν έφτασε στον ανακριτή για την απολογία του ήταν ανέκφραστος και αμίλητος, αγνοώντας τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Μετά την απολογία ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με τον περιορισμό της εξόδου από τη χώρα και την παρουσίασή του κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Μόλις άκουσε την απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα, ο 42χρονος έβαλε τα κλάματα και είπε: «θέλω να μιλήσω με την γυναίκα μου και αν το επιτρέπουν οι συνθήκες να πάω στην κηδεία του παιδιού μου».

Σε διάσταση με τη σύζυγό του

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του και το μεσημέρι της Δευτέρας πήρε απο τη μητέρα, την κόρη του για να πάνε μαζί για μπάνιο.

Σημειώνεται ότι αυτό δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο για τη συγκεκριμένη οικογένεια: Παρότι το ζευγάρι είναι σε διάσταση δεν έχουν πάρει διαζύγιο και ο πατέρας κρατούσε το παιδί κάποιες ώρες σχεδόν καθημερινά, ώστε να μπορεί να εργάζεται η μητέρα ως καθαρίστρια.

Μιλώντας στο Star η μητέρα του κοριτσιού είπε μεταξύ άλλων ότι ο άνδρας ξέρει να κολυμπάει.

«Έφυγε το παιδί από το χέρι και μετά δεν μπορούσε να πάει εκεί να το βγάλει», είπε η γυναίκα, σημειώνοντας ότι ο 42χρονος έχει όντως άσθμα.

Όπως είπε, η μικρή δεν ήξερε να κολυμπά, ωστόσο, «ο πατέρας της ξέρει».

Συγκλονίζει η κατάθεση του ψαροντουφεκά

Ο ψαροντουφεκάς Παύλος Μπουνάς, ο οποίος εντόπισε το παιδί, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και αναφέρθηκε με λεπτομέρειες για τα ρούχα που φορούσε, αλλά και το φαγητό που έβγαλε από μέσα του το κοριτσάκι.

«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολυμπούσα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και ξαφνικά κοιτάω πάνω: Κουνιόντουσαν ανθρώπινα χέρια και πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή», είπε ο ψαροντουφεκάς και συνέχισε:

«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο και συνειδητοποιώ ότι είναι παιδί. Βγαίνω έξω από το νερό και φωνάζω στη γυναίκα μου: "Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί". Βούτηξα ξανά, πιάνω το παιδί από το χέρι, το βγάζω έξω και με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, το παιδί ξεκίνησε να βγάζει νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο».

Σχετικά με τα ρούχα που φορούσε το παιδί, ο κ. Μπουνάς είπε: «Φορούσε δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι… αμάνικο. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό».

«Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση», σημείωσε.

Εγκληματική ενέργεια «βλέπει» ο Μπαλάσκας

«Υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια» τόνισε ο Σταύρος Μπαλάσκας αναφορικά με τον πνιγμό της 6χρονης.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι έχει ανοίξει η δικογραφία για την υπόθεση και γίνεται σοβαρό προανακριτικό έργο από την Ασφάλεια της Κορίνθου για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Όλα ακόμα είναι στο επίπεδο υποψίας» τόνισε ο κ. Μπαλάσκας, εκτιμώντας ότι μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες θα υπάρχουν «απτές αποδείξεις», ώστε να κλείσει ο φάκελος και να αποσταλεί στην αρμόδια εισαγγελία.

«Περιμένουμε τουλάχιστον μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα να υπάρχουν απτές αποδείξεις για να μπορέσουμε να κλείσουμε τον φάκελο και να τον παραδώσουμε στην εισαγγελία», ανέφερε συγκεκριμένα.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ