LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|09
2022
11:16

Νέα «πολεμική» δήλωση Ακάρ για την Ελλάδα: «Το να ξέρουν κολύμπι θα τους φανεί χρήσιμο»

Λίγες ώρες μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ, η Άγκυρα συνεχίζει την προκλητική και επιθετική της ρητορική, αυτή τη φορά δια στόματος του υπουργού Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και απάντησε σε όλα τα fake news και τις πολεμικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων μίλησε για την φιλία των δύο λαών που επιθυμούν την ειρήνη, όμως η τουρκική ηγεσία δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποκλιμακώσει την ένταση.

«Στρατιωτικοποιούν τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση των συνθηκών. Αυτή η κατάσταση μας δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφισβητούμενη την κυριαρχία των νησιών. Όταν το λέμε αυτό, κάνουν φασαρία ότι απειλούμε την κυριαρχία τους», δήλωσε ο Ακάρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ, με την συνέντευξή του να αποτελεί και το κεντρικό θέμα του Σαββάτου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου από το Καστελόριζο, ο Ακάρ μίλησε για «προκλητική στάση τον τελευταίο καιρό» εκ μέρους της ελληνικής πλευρά αλλά δεν περιορίστηκε εκεί κάνοντας μία ακραία δήλωση: «Σκεφτήκαμε ότι ξέχασαν να κολυμπούν. Αν πάνε με αυτή τη νοοτροπία, το να ξέρουν κολύμπι θα τους φανεί χρήσιμο», δήλωσε.

Ακόμη ο Ακάρ αναφέρει στη Χουριέτ πως «ενώ τους καλούμε επίμονα να διαπραγματευτούν για τη λύση των προβλημάτων, αποφεύγουν επίμονα τον διάλογο. Και οι δύο το κάνουν και λένε ψέματα ότι η Τουρκία είναι αυτή που αποφεύγει τον διάλογο. Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία σε τρίτα μέρη όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, και οι Ηνωμένες Πολιτείες για τα προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε μεταξύ μας.Προσπαθούν να το κάνουν πρόβλημα ΝΑΤΟ, Τουρκίας-ΕΕ ή Τουρκίας-ΗΠΑ».

Οι Έλληνες είναι εκείνοι που παρενοχλούν - Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή

Εμένοντας στην πολιτική των ψευδών ειδήσεων την οποία ακολουθεί η Άγκυρα το τελευταίο διάστημα ο Ακάρ σημείωσε: «Κάνουν μάταιη προσπάθεια να οπλιστούν με μια ψευδή αντίληψη απειλής. Αυτοί έχουν κάνει πάνω από χίλιες παραβιάσεις και παρενοχλήσεις φέτος. Το κάνουν αυτό και μετά μας χαρακτηρίζουν επεκτατικούς και επιθετικούς. Είτε δεν έχουν καθρέφτη στο σπίτι τους είτε φοβούνται να κοιτάξουν. Αν κοιτάξουν, θα δουν τα αληθινά τους πρόσωπα, ίσως και να ντραπούν».

«Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή. Η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Στόχος μας είναι το Αιγαίο να είναι μια θάλασσα ειρήνης και φιλίας για ειρήνη και σταθερότητα και για δίκαιη κατανομή κάθε πλούτου. Ωστόσο, έχουμε δώσει την απαραίτητη απάντηση σε κάθε είδους άδικες και παράνομες απόπειρες στο γήπεδο και στο τραπέζι και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον. Ας το ξέρουν αυτό», σημείωσε.

Τι είπε για τα F-16

Για το θέμα των F-16, ο Ακάρ είπε, «Προτεραιότητά μας είναι η προμήθεια και ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών F-16 που έχουμε στο απόθεμά μας και τα οποία χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά. Τα σχέδιά μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά φυσικά έχουμε και εναλλακτικές λύσεις».

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ