LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|09
2022
18:26

Ευρυτανία: Νέες έρευνες δυτών στη λίμνη Κρεμαστών για τη 48χρονη - Συνεχίζεται το θρίλερ

Συνεχίζονται για ακόμη μια ημέρα οι έρευνες στην Ευρυτανία για τον εντοπισμό της 48χρονης γυναίκας που αγνοείται από την περασμένη Πέμπτη (22/9).

Άτομα της ομάδας υποβρυχίων αποστολών βούτηξαν και σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στη λίμνη Κρεμαστών στην Ευρυτανία, προκειμένου να συνεχίσουν την έρευνα. Οι δύτες βουτούν σε μεγάλο βάθος, με στόχο να βρουν εάν η γυναίκα βρίσκεται κάπου στον πυθμένα.<

Στις έρευνες που πραγματοποίησαν την Κυριακή (25/9) οι άνδρες της ομάδας των υποβρύχιων αποστολών, εντόπισαν έναν όγκο που έμοιαζε με ανθρώπινο σώμα. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ανθρώπινο σώμα, μιας και στον βυθό της λίμνης υπάρχουν πολλά αντικείμενα, λάσπη και φερτά υλικά. Γεγονός που δυσκολεύει τις υποβρύχιες έρευνες και δημιουργεί μεγάλες μάζες.

Σύμφωνα με το Star, οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού έκαναν δύο προσπάθειες να φτάσουν στο σημείο που επέδειξε το ρομπότ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και παρά το γεγονός ότι είναι εξιδεικευμένοι σε καταδύσεις σε μεγάλα βάθη.

Δείτε φωτογραφίες του iefimerida.gr από τις έρευνες της Δευτέρας 26/9/22:

evritania ereunes agn 2

evritania ereunes agn 3

Ευρυτανία: Ειδικοί εξηγούν γιατί είναι δύσκολες οι έρευνες στη λίμνη Κρεμαστών

Για τις δυσκολίες των ερευνών και την εξέλιξή τους μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο πύραρχος, Στέργιος Φυσέκης.

«Το sonar της δεύτερης βάρκας της ΕΜΑΚ, "χτένισε" χθες όλη την περιοχή και δεν μπόρεσε να βρει κάτι στο σημείο που υποδείξανε», ανέφερε ο κ. Φυσέκης. Σημείωσε ακόμη πως η λίμνη έχει μεγάλη ιδιαιτερότητα, ο πυθμένας της είναι κλιμακωτός, που σημαίνει πως το βάθος δεν είναι ίδιο σε όλα τα σημεία. Επίσης, υπάρχουν πολλά αντικείμενα μέσα.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, στη δική του τοποθέτηση ανέφερε πως η Αστυνομία έχει κάνει έρευνες 2 με 2,5 χιλιόμετρα περιμετρικά, όσο θα μπορούσε να είχε φτάσει η 48χρονη ούσα ξυπόλητη, καθώς υπενθυμίζεται πως είχε αφήσει τα παπούτσια της στο αυτοκίνητο.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση καταδεικνύεται πως έχει πέσει από τη γέφυρα στη λίμνη. Η λίμνη των Κρεμαστών έγινε μόνο και μόνο για να γίνει το φράγμα του Αχελώου, αυτό μας δίνει πως η λίμνη είναι ακίνητη, δεν έχει ρεύματα, είναι πολύ βαθιά και ο βυθός της είναι ίζημα και συν τις άλλοις έχει μηδέν ορατότητα», εξήγησε ο κ. Μπαλάσκας.



Οι σημειώσεις της Ευρυδίκης σε μητέρα, γιο και σύζυγο

Σύμφωνα με το Star, τις έρευνες παρακολούθησε και ο σύζυγος της Ευρυδίκης, όπως κατεγράφη σε αποκλειστικά πλάνα.

Πάντως, όπως μετέδωσε το Mega, δύο ημέρες νωρίτερα από την εξαφάνιση της 48χρονης, είχε προηγηθεί ένα σκηνικό έντασης με τον σύζυγό της στο σπίτι της, καθώς η ίδια πήγε στο νοσοκομείο του Καρπενησίου και δήλωσε πως έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο σύζυγός της συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, έγινε το δικαστήριο με προσωρινή απόφαση περιοριστικών μέτρων. Ο ίδιος αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του με την εξαφάνιση της συζύγου του.

Σύμφωνα με το Mega, το ζευγάρι φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές με αφορμή κάποια περιουσία.

Οι αρχές εστιάζουν σε κάθε λέξη που έγραψε η Ευριδίκη στις σημειώσεις των 16 σελίδων που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο της πριν εξαφανιστεί. Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι σημειώσεις αυτές απευθύνονται σε τρία πρόσωπα: Τη μητέρα, τον γιο της και τον σύζυγό της.

«Αν με βρείτε τραυματισμένη να κάνετε ευθανασία. Αν με βρείτε νεκρή να με αποτεφρώσετε», γράφει, ενώ σύμφωνα με το κανάλι σε κάποιο σημείο τονίζεται: «να προσέχεις το παιδί».

Η προφητική ανάρτηση της 48χρονης και τα μηνύματα με φίλο

Στο μεταξύ, στο Star δημοσίευσαν την τελευταία ανάρτηση της 48χρονης λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί. Σε αυτήν, η Ευρυδίκη κάθεται στην κορυφή ενός βουνού και κοιτά προς την άλλη γέφυρα της λίμνης, αυτήν της Επισκοπής. Η φωτογραφία αυτή είναι από το αρχείο της αγνοούμενης.

Παράλληλα, το Star έφερε στη δημοσιότητα ένα από τα τελευταία μηνύματα που αντάλλαξε η Ευρυδίκη με έναν φίλο της, την Τετάρτη (21/9), μία ημέρα πριν την εξαφάνισή της.

Τα μηνύματα έγραφαν:

Φίλος: «Αγαπημένη μου Ευρυδικούλα, έμαθα κάτι που δεν μου άρεσε, δεν ξέρω εάν είναι αλήθεια, δεν ρωτάω από κουτσομπολιό, αλλά στεναχωρήθηκα πολύ. Και στέλνω από ενδιαφέρον -όχι από κουτσομπολιό. Ό,τι χρειαστείς είμαι δίπλα σου».

Ευρυδίκη: «Στείλε μου δύναμη και θετική ενέργεια. Ευχαριστώ πολύ πολύ».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τελευταία επικοινωνία της Ευρυδικής πριν εξαφανιστεί, ήταν με τη δικηγόρο της. Της λέει που βρίσκεται, ότι είναι μόνη της και αυτά που προκαλούν ανησυχία είναι τα λόγια της. Η επικοινωνία είναι λίγων μόλις λεπτών αλλά αρκετή για να κινητοποιήσουν τη δικηγόρο.

Στη συνέχεια μόλις τελειώνει αυτή η επικοινωνία, στην οποία καταλαβαίνει ότι η 48χρονη δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, η δικηγόρος καλεί τον σύζυγο, ο οποίος στη συνέχεια ειδοποιεί την Αστυνομία. «Πηγαίνετε στην Γέφυρα Τατάρνας», τους λέει, «είναι η σύζυγος μου». Στο σημείο πήγε και ο ίδιος όπου βρήκαν το αυτοκίνητο, αλλά όχι την ίδια.

Πηγή: Iefimerida.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών